U hotele sa 3 zvezdice ne idu samo mladi turisti nego i kongresni odnosno biznis turisti. Kad se održava neki događaj (regionalnog ili međunarodnog karaktera), neće organizacija da šalje ljude u 20 hostela, nego im treba hotel koji može da ugosti 100-200 ljudi a da nije skup. Tj. da ne košta više od onoga što je njima neophodno. Tu u igru dolaze hoteli sa 3 zvezdice jer su dovoljno jeftini da budu primamljivi, a ipak dovoljno sređeni da budu komforni.
E sad to što se ceo svet zaludeo sa hostelima (iliti svratištima kako ja zovem hostele u srpskoj izvedbi) i AirBnb pa hoće da ih koristi i za ono što treba i za ono što ne treba, to je već drugo. Ja sam nedavno bio u jednom hostelu u inostranstvu. Ali to je bilo u zgradi koja je namenski pravljena u te svrhe. I naravno, funkcioniše odlično. Gazde ljubazne, paze na sve što se dešava u zgradi, gosti poštuju pravila a stanarima ne smeta jer ih nema, jer je zgrada pravljena da se izdaje turistima. A u Srbiji se pod hostelom i AirBnb podrazumeva samo da imaš ključ od nekakvog prostora (najčešće u zgradama) i sve je rešeno. Ko šiša stanare, zgradu, popis lica koji tu dolazi... samo nek se vrte pare. Na kraju će ceo Beograd da postane jedan veliki hostel. Daleko od toga da je jedini kome se to dešava, ali je to kod nas najizraženije, zbog opšteg rasula pravosuđa i divljaštva, i zbog toga što uživamo epitet Evropskog Bangkoka koji nikad ne spava.