relja
Professional
- Učlanjen(a)
- 13.12.2006.
- Pohvaljen
- 18.833
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=363792#p363792:1xvwy95p je napisao(la):brdjanin » 22 Dec 2015 11:08 pm[/url]":1xvwy95p]Nisam shvatio. To je bilo vlasništvo porodice Viktorović.
Kako onda SPC tu zgradu dobija nazad u restituciji?
Da li si siguran da je 1944. bila vlasništvo porodice Viktorović?
I ja sam se isto to zapitao, ali da se razumemo - za zahtev za povraćaj imovine treba predati i neke dokaze o vlasništvu.
Iako je mi, od nedavno kada smo videli stare fotografije i nazvali je "kuća Viktorovića" i "palata Viktorovića", da li znamo da je kuća 1941. ili 1944. bila u vlasništvu porodice? Zovemo je tako zbog apoteke i zato što ju je podigao Viktorović (ja sam tražio detalje po netu, ne sećam se da sam našao i ime).
Zašto bi SPC tražila nazad baš ovaj patrljak od zgrade ako nema prava na njega? Osnov postoji i prošao je proceduru.
Meni na pamet padaju razni scenariji po kojima je kuća, još kao ruševina 1941, mogla da pređe u vlasništvo Crkve... uostalom, manimo se kuće, šta se dodogilo sa Viktorovićima?
Pade mi na pamet jedna stvar - ovde se nalazila apoteka ... i časovničar Martinović, ali pre svega i sve do restitucije - apoteka.
Pa majku mu, zar tu nije umesto crkvene prodavnice da se otvori crkvena apoteka - lekovi po nabavnoj ceni, popust za najsiromašnije?