Šta je novo?

Hotel Jugoslavija [ Hotel ]

hotel juga ceop.png

Lokacijski uslovi su tu (u prilogu) i to je sve

Prilozi

• Локацијски услови - Верзија за објављивање_20250618163842.pdf
    267,6 KB · Pregleda: 39
Нека ту направе акваријум, или нека направе парк по угледу на пету авенију. Нема ништа боље него да град инвестира у ту парцелу, као што је урађено на неколико локација у Београду да би се заштитило право квалитета живота у односу на трулост прекомерног капитализма. Добили би изборе са таквом акцијом.

Kako imam osećaj da od ovog projekta neće biti ništa. I na kraju će za 10-ak godina, niknuti novi A Blok na ovom mestu.

Шта конкретно то представља?

Bio bi to najdublji bazen na Balkanu 😊

IMG_20250712_083841.jpg

Nadam se samo dalje ruke od parka ušće onaj projekat je smeće... to više neće biti park kad izgrade akvarijume, "muzeje" i "propratne" sadržaje... Oni su naumili BG na vodi duž obe obale... I malo po malo tako će i biti...

Ovo je ogroman projekat, ne moze to bas tako brzo da ide.
Mislim da nema razloga za strah da nesto skripi u ovom trenutku.

Pa ja sam očekivao da su spremni gde si zurio sa rušenjem a ostalo nisi spremio

Zasto bi neko od privatne parcele gde je dozvoljeno izgraditi 200.000 m2 napravio samo park? Gde je tu ekonomski interes? Parcela je privatna a ne drzavna, komunizam je prosao.​
U komunizmu su uzimali od industrijalaca parcele za sebe, danas uzimaju javne parcele (prostore) i pretvaraju ih u privatne pa daju sebi i svojim prijateljima.​

A nekim prijateljima zapale jahtu kao podsticaj da angažuju sve šta imaju kako bi pokrenuli projekat.

Као што је решено питање градње код Тошин бунара на интерес грађана а чију рефундацију приватне парцеле је преузео град (од нашег пореза а због пропуста државе). Као што је прекинуто рушење па зидање код "кинеског зида" где би људе озидали и укинули хрпу зелених површина. Тако може и за јавни интерес да се прогласи хотел југославија. Парцела вреди таман толико колико смо годинама плаћали порез на имовину годинама уназад. Нека град прекине утакмицу инвеститорског урбанизма и наметне уткамицу јавног интереса, па се можда и смире ови немири по држави. Откупи парцелу за тржишну цифру и решен проблем. Толико пара је пропало може и то да пропадне и направи се шума, дечије игралиште, парк, градски парк, пета авенија или шта је коме циљ.

Na koju foru, pa vec su prodali desetine stanova po ceni od 6-7 hiljada evra po kvadratu...

Stanovi u izgradnji mogu da se kupuju tek kad se dobije gradjevinska dozvola
Do tad samo neke rezervacije

Овај пројекат је прекинут под притиском станара и општег консензуса новобеограђана. Исто може да се уради и са најављеним девастирањем парка Ушће као и бесмисленим пословним кулама које ће да зјапе празне као што зјапи празно 70% пословног простора у Београду па и шире.

Vrh