Šta je novo?

Hilton Hotel [Hotel | 34 000 m²]

Od tog stakla na zadnjem spratu je st*** naravno takodje odustala jeftinije nije ni moglo, ali su ipak dali sebi za pravo da im 8. sprat viri sa tom monstruoznom nadstresnicom od betona. A mogu da se kladim da ni taj noseći stub neće izgledati kao na renderu.
Vreme je da se zabrani prikazivanje svega po renderima a na kraju maksimalno izmeniti projekat. Ono što je na renderu, nek se to gradi i tačka.
 
kapiram želju da se održi estetska veza sa NBS,ali ipak mislim da je bila neophodna veća sloboda arhitekte kako bi Slavija IKADA imala šansu da bude reprezentativan trg
 
Šteta što su promenili projekat u odnosu na ono što je prikazano na renderu.
Ovako izgleda kao zrada NISa pored Hajata, samo u plavoj boji.
 
evo za one koje se pitaju kako ce ispasti stub
057732c1c9b69c46d643182cdb738ad8.jpg
c5cf65cd950ecf39db61d0900d367b75.jpg
b1a1d4e74cdb803ae812e65ddc12e9d0.jpg
32b2e76e7f74bf79c870480864d86a69.jpg
f1f13b3e4203df81474422b72032a5dd.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ma isto kao na renderu :wink:
Ja se samo pitam šta će im ova ogromna nadstresnica deblja od ploče na Prokopu, možda protiv bombardovanja? :roll:
 
Ploca je debela kao da ce sumu na njoj na prave. Just imagine.
Bolje je, onda, da ostane nezastakljeno gore ispod nadstresnice. Na plafon oblogu od nekog dobrog materijala i lepo osvetljenje, a na ivicama terase zelenilo.
 
Dozvolismo jos jednu staklaru u uzem centru grada,u isti kos sa Rajicevom.Obmanjivanje simpaticnim renderom im je opet uspelo.Umesto da sklanjamo polako te ogavne kreature devedisitih mi pravimo nove.Jos ova precka na V kao naopako a,nadam se da je privremeno.
 
huh, izgleda da je to bilo to sto se stuba na coscku tice.
 
ZvezdaracMare":31xce0mf je napisao(la):
Dozvolismo jos jednu staklaru u uzem centru grada,u isti kos sa Rajicevom.Obmanjivanje simpaticnim renderom im je opet uspelo.Umesto da sklanjamo polako te ogavne kreature devedisitih mi pravimo nove.Jos ova precka na V kao naopako a,nadam se da je privremeno.

Рећи да је ико "дозволио" изградњу стаклене зграде подразумева да је ико имао право да исту забрани што је сасвим небулозно. Свако има право да гради шта хоће на свом земљишту докле год није украдено и докле год само не угрожава туђе тело, својину или рад.

Ти од својих пара гради какве год ти се зграде теби свиђају.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=469151#p469151:19mgmpxu je napisao(la):
Kailan » Čet Avg 03, 2017 2:14 pm[/url]":19mgmpxu]
Рећи да је ико "дозволио" изградњу стаклене зграде подразумева да је ико имао право да исту забрани што је сасвим небулозно. Свако има право да гради шта хоће на свом земљишту докле год није украдено и докле год само не угрожава туђе тело, својину или рад.

Ти од својих пара гради какве год ти се зграде теби свиђају.

Наравно да држава/град имају право да забране изградњу објеката, не знам одакле информација да не смеју. Заштићене историјске целине су доказ за то, а има и других примера где се забрањује висина итд. У овом случају се могло инсиситрати на поштовању представљеног пројекта, пошто ово нема везе са оним што смо видели.
 
Sto se tice stila gradnje tu nema pravila, svako moze da gardi kako hoce u BG.
Visina i povrsina imaju ogranicenja.
 
Tuzno je sto u naj uzoj gradskoj zoni gradi svako bas sta hoce i kako hoce.U ozbiljnijim gradovima to svakako ne moze,al sve govori u kakvom gradu zivimo i ko njime upravlja.Vodjeni pravilom ,,докле год није украдено и докле год само не угрожава туђе тело, својину или рад,, mozda funkcionise jos u gradovima u indiji,pakistanskim provincijama i tirani.
Kailan, kada budem gradio ,,svoje zgrade,, svakako necu graditi ovakvo djubre u samom centru pa da mi se narod smeje.
I kao gradjanin Beograda se svaki put osetim licno prevaren kada laznim renderom predstave ono sto na kraju gradnje nije ni priblizno.I u tom misljenju sigurno nisam jedini.
Ako hoces da gradis staklenu kocku ili sta god jednostavno skupi m. i tako je i nacrtaj,nemoj da te je sramota.
 
Najtužnija je činjenica da je ovo HILTON, svetski hotelski lanac koji ima dovoljno para da napravi fasadu od zlata ako im se hoće. A oni štede, čini mi se samo zato što je ovo Srbija i tu im je svejedno šta grade.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=469193#p469193:m1jq60m6 je napisao(la):
And7rey » 03 Aug 2017 15:29[/url]":m1jq60m6]Najtužnija je činjenica da je ovo HILTON, svetski hotelski lanac koji ima dovoljno para da napravi fasadu od zlata ako im se hoće. A oni štede, čini mi se samo zato što je ovo Srbija i tu im je svejedno šta grade.

...As of 2013, about 70% of the rooms branded under Hilton were franchised to independent operators and companies. ...

...korporaciji Hilton u Srbiji je partner beogradska kompanija Belaga Management Company...
 
U prevodu Marbovci :) (Belaga Management Company)

Ali dobro,mada sam iskreno očekivao više od ovog Hiltona...
 
Od ovog projekta je lepshi i Holiday Inn pored buduce centralne autobuske stanice na Novom Beogradu.... koja prevara gradske javnosti i pljuvanje u lice centru grada
 
Prolazih malopre pored hotela hilton i videh na onim panoima kako ce da izgledaju sobe i nadjoh i ovu sliku, kako ce hotel izgledati spolja

JlP4JMx.jpg


Samo mi nije jasno odakle onaj render kad od samog pocetka stoje one slike na panou?
 
Prema slikama reklo bi se da uopste nece izgledati kao na ovom renderu vec da ce biti obicna staklena kocka.
 
Slažem se, boli njima k šta stave na render, nema to nikakvu težinu. Na kraju ipak rade kako im se ćefne. A postavili su i ono sranje za brisanje prozora, toga naravno nije bilo na renderu. Kao da to nisu mogli bolje rešiti.
 
Ovaj hotel ne gradi Hilton, nego privatni investitor koji će imati neku vrstu menadžment ugovora sa Hilton korporacijom. Tako da sam Hilton nije odgovoran za spoljašni dizajn hotela.

Ipak, i za njih je to negativni PR ako je sredina u kojoj posluju (jedni od stakeholder-a) nezadovoljna nekim elementima hotela, u ovom slučaju spoljašnjim izgledom zgrade koja će nositi njihovo ime.

Ne bi bilo loše da umesto što samo komentarišete na forumima, pošaljete pismo Hilton PR timu, gde iskazujete razočaranje, sve češće pominjanje Hilton imena u negativnom kontekstu zbog nemara investitora, isl. Pošaljite slike rendera, i aktuelnog stanja.

Imate kontakte u njihovom saopštenju za javnost:

Christine Miller
Hilton Worldwide
+1 901 374 6462
christine.miller@hilton.com

Tilly Shirlaw
Hilton - EMEA
+44 7958 114 975
tilly.shirlaw@hilton.com
 
Vrh