Šta je novo?

Hilton Hotel [Hotel | 34 000 m²]

Pricas napamet...

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

И данас је већина кредита које су стране банке дале привреди ненаплативо, па хоћемо ли позатварати све стране банке?
Више људи из тадашњег естаблишмента је јавно потврдило да су највеће националне банке угашене због уступања комплетног тржишта страним и ту нема дискусије. Проблем је у томе што за штетна дела по државу и народ никада нико није одговарао.

Ovo je sada klasična priča kao oko JAT-a u AirSerbia i tako možemo jedno šest strana ove teme da napišemo.
Da li mislite da u zemlji koja je 55 godina proterivala kapitaliste može da se nađe stručan bankar?

Reći ću samo da je većina stranih banaka u Srbiji privatna banka koja mora da posluje prema zakonima ove zemlje, a koje primenjuje NBS i koji su usvajani od 2000 godine pa od danas. Zahvaljujući tim zakonima mi smo se makroekeonomski i bankarski preporodili, a tok novca sa ulice iz crne ekonomije vratili u banke, platne račune i konačno platne kartice, sada aplikacije za telefon.

Svaka privatna banka koja nije uspela na tržištu je samu sebe prodala, a novac građana i privrede ni jednog trenutka nije bio ugrožen u njima zbog kvalitetnih usvojenih zakona koje sprovodi NBJ od 2000 godine i kasnije NBS do danas.

@Vožd
Ti ljudi koji su to izjavljivali su u stvari hteli da ruše tadašnju vlast u vladi, a ne zato što im je stalo do Srpske privrede i banaka.

Edit:
Izgleda da sam jedini ovde koji nema ništa protiv stranih banaka.

Vratite se na temu da ne zovem Igora idite negdje drugo ima tema i za to i raspravljajte o bankama

Direktore, priznajem, jeo sam govna :D i dalje verujem da će uskoro početi izgradnja, ali "temeljac" je očigledno bio predizborni cirkus.

Biće to prava stvar za taj deo grada kada se izgradi ovaj hotel. Sa rekonstrukcijom Slavije koja uskoro počinje i onim platoom ispred NBS ceo taj deo grada će se upristojiti.

Маир, да не би ишли даље у оф. само ћу ти рећи да грешиш..

Што се тиче овог "Hilton" пројекта, мени је прича поприлично магловита.

Пун месец од камена темељца. Почињу радови на Хилтону, сазнају Београдске

После све чешћих нагађања да је постављање камена темељца за хотел Хилтон у Београду било само у предизборне сврхе, проверавали смо када ће почети радови на копању темељне јаме на углу Улица краља Милана и краља Милутина.

Према речима представника инвеститора до сада су вршене последње припреме за изградњу хотела, док ће радови почети почетком следеће недеље.

У понедељак, 16. маја, почињу радови на копању темеља и постављању дијафрагми, све се одвија планираном динамиком. На пројекту су ангажоване две компаније“, рекла је за Београдске.рс Светлана Глумац, ПР пројекта.

Извор: beogradske.rs

Vala mogli bi da ga počnu, stoji projekat hotela (mislim od ideje i čišćenja zemljišta) jedno 5-6 godina.

KALENIC;132884638 je napisao(la):
hilton-gradiliste-n1.jpg

Poceli zemljani radovi na hotelu Hilton
Kalenić sa SSC

[vrhunski mod on]wow, svaka čast kako rade. brzo i kvalitetno, ovo će izgledati sjajno[vrhunski mod off] :p

Izgradnja hotela Hilton u Beogradu tehnologijom “top-down”
Zaštita temeljne jame sa 4 podzemne etaže dijafragmom dubine do 19,5m; izrada šipova za podupiranje međuspratnih konstrukcija, snižavanje nivoa podzemnih voda bunarima, iskop dubine do 16,5m
http://www.novkol.co.rs/general.php?id=298

Krenulo i to posle toliko godina price o ovome :gobb: :gobb: :gobb: :gobb: izgleda da Beograd pocinje da dozivljava neku vrstu zlatnog doba ako ovako nastave sa politikom :gobb:

KartmenBG, kakva je to nesreca na vrhu te relativno pristojne bele zgrade? Nesto im nije uspeo kombo novo-staro u izgledu. To na vrhu vise lici na neku ventilaciju ili bi mogli to da pretvore u dzonovsku harfu pa kad vetric carlija da se gosti opuste uz klasican ambijen ;)
Dakle, izemdju tog primera u Bukurestu i ovog na Slaviji, moj glas ide Beogradskom Hiltonu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=395025#p395025:30hb6286 je napisao(la):
KartmenBG » Wed Jun 29, 2016 4:27 pm[/url]":30hb6286]U Lipscani (starom gradskom tkivu Bukuresta) se gradi ovakav hilton
Fajzid.jpg

Rekonstrukcija i dogradnja već postojeće zgrade za potrebe Hilton Garden Inn hotela (niža kategorija od Hilton hotela, slično kao što je Courtyard u Beogradu niža kategorija od Marriotta). Evo kako trenutno izgleda ta zgrada (Google Streetview).

Inače ne treba zaboraviti da hotele ne grade hotelske kompanije (npr. u ovom slučaju Hilton) već investitori koji sklapaju sporazume sa hotelima o frašizi/upravljanju isl. Konkretno ovaj hotel otvara neka firma koja se zove SC Apex Alliance 1 S.R.L. Ne znam zašto upoređujete potpuno nepovezane zgrade. Osim što oba u nazivu imaju ime Hilton (i to čak nije istovetno), drugih dodirnih tačaka nemaju.

Vrh