Šta je novo?

GTC "Ada Mall"

Videh iz kola da na ogradi pise Elita Cop. Ne znam dal Romic samo rusi ili ce I graditi.
 
Bilo je nedavno u Novostima, da je Elita Cop dobila tender za rušenje. Ne znam da li su dobili i sve ostalo.
 
Поставио је Игор на почетку подтеме кад ју је отворио, а цртеж је са сличним погледом и делом пасареле , а цртеж се налази у вестима на предњој страни форума.
 
Ovaj render ne odgovara planu, ovde je i dalje na slici stari nadvožnjak sa većim radijusom, 1+1.

Ko zna kako će na kraju sve izgledati.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=426475#p426475:296aeclb je napisao(la):
Earthmoving » Čet Jan 05, 2017 2:43 pm[/url]":296aeclb]Videh iz kola da na ogradi pise Elita Cop. Ne znam dal Romic samo rusi ili ce I graditi.

Koliko sam upućen Gradina prati GTC na svakom projektu pa mislim da i ovde neće biti neke razlike.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=426854#p426854:2b6j05nw je napisao(la):
kosta92 » 08 Jan 2017 03:01 pm[/url]":2b6j05nw]ovakav pogled na projekat mislim da nije bio, kako izgleda bice pasarele i preko radnicke :)
http://gtc.com.pl/projekt/ada-mall-3/


file.php

Oh, kakva sreća. neću morati ženu da vozam do Zare u Delta sitiju, već samo prc ! i tu je.
Koliko znači...
 
Sta ocekujes od privatnika da uradi nadvoznjak zaboravi
 
Da podsetimo i ovde. Renderi su laži, obmane, prevare, vođenje žednog preko vode, i ne služe ničemu osim navlačenju potencijalnih vlasnika,zakupaca i korisnika pomenutih objekata. Tolko od mene za večeras :sesir:
 
Odakle ti takva tvrdnja za Ada Mall?
 
@igor necu da budem u svakoj corbi mirodjija ali ovde se prosto odomacilo davanje izjava bez da je podrzano argumentom. Svako moze da kaze sta god pozeli i da ne odgovara za to , moze da kaze da je zemlja ravna npr i nista, sto dodatno umanjuje po mom nekom skromnom misljenju legitimitet odnosno verodostojnost foruma, samo kazem :D (mozda je ovo bilo off topic ali nezameri ) dosta novinara i ljudi se informise preko ovog foruma jer su novine prestali da budu upravo to, novine vec propagandno sredstvo (cast izuzecima npr. tango6)
 
Jel ima nekih novosti u vezi projekta, jel pocelo rusenje? Vec sad kasne 15 dana. :D
 
Prosao danas oko 16h nema nikakvih aktivnosti, niti sta za slikanje. Nadam se, bice uskoro ! :)
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=426985#p426985:19zq1jnj je napisao(la):
Kartograf » Pon Jan 09, 2017 3:01 am[/url]":19zq1jnj]Ovaj render ne odgovara planu, ovde je i dalje na slici stari nadvožnjak sa većim radijusom, 1+1.

Ko zna kako će na kraju sve izgledati.
Ko kaže da je onaj ko je radio idejno rešenje (i rendere) uopšte gledao urbanistička dokumenta? Njegova parcela neće biti pogođena budućim izmenama u saobraćajnoj infrastrukturi, tako da se nisu previše udubljivali u buduće stanje saobraćaja. Koliko vidim, čak je i pasarela van domašaja buduće petlje. Verovatno to i jeste razlog zašto je postavljena ovako da se oba kraka spajaju preko puta tržnog centra, a ne odmah pored - - kako ne bi bilo konflikata sa budućom petljom.
 
Kad Komatsu radi , Terzinov TEIKOM se gradi ;) Mada zadnjih godina veće pare uzima od prodaje mašina rudnicima, nego građevinarstvu. Rudarstvo je mnogo likvidnije tržište (struja, ugalj, sirovine, rude...), sa mnogo manje konkurenata među (velikim) mašinama nego građevinarstvo koje je em manje likvidno em sa mnogo većim brojem konkurenata, a time i manjim maržama. Jeftiniji Kinezi su stigli tehnologiju Japanaca (Komatsu) , Amera (Caterpillar, Case...) i Evropljana (Volvo, Liebherr...) u građevinskim mašinama, sve im je bolji kvalitet a znatno niže cene ali još uvek Zapadnjaci dominiraju u rudnicima gde je veća lova :sesir:
 
Hvala Ada :) Možda nekima nekada zvuči kao off ali Igor me na Novogodišnjoj proslavi podrža da ponekad pišem i o mašinama, ipak one odrađuju u svim ovim projektima najteže i najveće delove posla, a uz njih su i njihovi dileri neizostavan deo priče. Jer imate na primer odlične mašine poput Hitachi-a, John Deer-a, a u zadnje vreme čak i Volvo-a i drugih koji su u svetu pri vrhu ali kod nas se u zadnje vreme slabije prodaju jer neki lokalni dileri po svetu rade lošije, neki bolje. Naravno Terzinov TEIKOM sa Komatsuom i Bridgestone gumama kao glavnim svojim proizvodima nije jedan od njih, ne znam kakvi su bili prošle godine ali su pre 2 godine, u samo toj jednoj godini imali prihode od oko 20 miliona evra, mislim duplo više od Teknox-a - Caterpillarovog dilera, iako Caterpillar ukupno u svetu ima veće prihode od Komatsu. Npr 2015-e CAT je u svetu imao prihode 47 milijardi dolara, zaradu 2,1 mlrd i 114.000 zaposlenih, dok je Komatsu iste godine imao prihode 17,8 mld dolara (skoro 3 puta manje od CAT-a), zaradu 1,3 mlrd i 47.000 zaposlenih. Inače Komatsu u prevodu znači "borić, mali bor (ko - mali , matsu - bor)", a Caterpillar znači "gusenica" jer je prvo pravio traktore guseničare (umesto točkaše) koji manje propadaju kroz blatnjav teren od točkova.
 
Sad videh da su ovo postavili i na sajt, pre je bilo samo na youtube, zaboravio sam da postavim link. :)

Ada Mall Published on Dec 21, 2016

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=mgDH7ePraRg[/youtube]
 
Pohvale za trud Bukira.
Za razliku od onog gigantskog Skylana u Kneza Miloša, ovo bi, bar po slikama, trebalo da oplemeni ovaj kraj. Em što stare zgrade koje se ruše nisu bile preterano lepe, em što je ona sa kamenim donjim delom fasade bila preblizu širokoj i brzoj Radničkoj ulici (možda i najbliže kolovozu u celoj ulici). Na renderu deluje kao da će deo za pešake i zelenilo ispred ulaza, ka Radničkoj biti prostranije nego što je sada, što je za mene plus. Nažalost u Paštrovićevoj deluje da ostaje jako uzak trotoar i zgrada preblizu ulici, mogli su da je 2,3 metra uvuku. Ali dobro, sve u svemu fino izgleda, nadam se da će približno lepo izgledati i kad se izgradi, da momci što su crtali render nisu prerušili babu u devojku ;)
 


Pocelo je rusenje. Trenutno se ruse zgrade ispod nadvoznjaka. Masine na drugom delu gradilista jos uvek miruju.
 
Pa da nazdravimo za pocetak radova :vops:
 
Vrh