Radi se o tome da zovu iz GTC ili njihovi zastupnici Colliers da prave dvije grupe ona koja je spremna da potpise da ce se odreci penala dolazi u prvoj polovini septembra . Sad mi je jos ostalo nejasno da li to misle prilikom primopredaje ili ce zvati i ranije prije toga da se taj aneks potpise a druga kao u nekom vremenu poslije pa spominju odnos sa Alpinom . Meni se cine da vrse odredjenu vrstu pritiska jer ostaje neizvjesno koliko bi ta druga grupa cekala . Ta klauzula kad procitam ugovor ne postoji . Mozda to nije neki drastican slucaj ali mi nije jasno da kompanija GTC moze ili njeni zastupnici na taj nacin traziti odricanje . Jer ti penali su poslije kasnjenja sest mjeseci to jest 15 juna .Ovo me je vec prilicno iznenadilo jedini ako pojedini radnici rade na svoju ruku to je drugo mislim na Colliers i GTC to je vec drugo u sta cisto sumnjam. Meni je jasno da se penali mogu cekati na kraju krajeva ako postoje opravdani razlozi i da ne plate kupcima te penale dok se ne ocjeni valjanost razloga . Da se razumijemo sve se to radi na ljubazan nacin bar za sada.Mozda ce oni organizovati i primopredaju i za one koji ne pristanu, mozda ispituju kako reaguju kupci i da jednostavno smanje potrazivanja a ljudi sto je ocekivano bojeci se upravo da to moze potrajati prihvataju ali taj nacin me je malo zabrinuo da bi mogli namjerno odugovlaciti jer njima 20 , 30 evra po danu mogu i da rizikuju a imaju u ugovoru i nesto da maksimalno 2,5 posto od kupoprodajne cijene mogu biti penali a ljudi cekaju na stanove vrijedne desetine hiljada evra pa je onda jasno ko je u prednosti . A i tih 2,5 posto ogranicenje mi nije potpuno jasno . Na pocetku ja sam mislio da to mozda znaci da nece kasniti vise od sest mjeseci plus 125 dana koje dostize tih 2, 5 posto . Jedino sto oni ulaze u nove projekte nadam se da ce od ovog nacina stvaranja profita odustati .