Šta je novo?

GTC 19 Avenija i Park apartmani [ Poslovno stambeni kompleks ]

Radi se o tome da zovu iz GTC ili njihovi zastupnici Colliers da prave dvije grupe ona koja je spremna da potpise da ce se odreci penala dolazi u prvoj polovini septembra . Sad mi je jos ostalo nejasno da li to misle prilikom primopredaje ili ce zvati i ranije prije toga da se taj aneks potpise a druga kao u nekom vremenu poslije pa spominju odnos sa Alpinom . Meni se cine da vrse odredjenu vrstu pritiska jer ostaje neizvjesno koliko bi ta druga grupa cekala . Ta klauzula kad procitam ugovor ne postoji . Mozda to nije neki drastican slucaj ali mi nije jasno da kompanija GTC moze ili njeni zastupnici na taj nacin traziti odricanje . Jer ti penali su poslije kasnjenja sest mjeseci to jest 15 juna .Ovo me je vec prilicno iznenadilo jedini ako pojedini radnici rade na svoju ruku to je drugo mislim na Colliers i GTC to je vec drugo u sta cisto sumnjam. Meni je jasno da se penali mogu cekati na kraju krajeva ako postoje opravdani razlozi i da ne plate kupcima te penale dok se ne ocjeni valjanost razloga . Da se razumijemo sve se to radi na ljubazan nacin bar za sada.Mozda ce oni organizovati i primopredaju i za one koji ne pristanu, mozda ispituju kako reaguju kupci i da jednostavno smanje potrazivanja a ljudi sto je ocekivano bojeci se upravo da to moze potrajati prihvataju ali taj nacin me je malo zabrinuo da bi mogli namjerno odugovlaciti jer njima 20 , 30 evra po danu mogu i da rizikuju a imaju u ugovoru i nesto da maksimalno 2,5 posto od kupoprodajne cijene mogu biti penali a ljudi cekaju na stanove vrijedne desetine hiljada evra pa je onda jasno ko je u prednosti . A i tih 2,5 posto ogranicenje mi nije potpuno jasno . Na pocetku ja sam mislio da to mozda znaci da nece kasniti vise od sest mjeseci plus 125 dana koje dostize tih 2, 5 posto . Jedino sto oni ulaze u nove projekte nadam se da ce od ovog nacina stvaranja profita odustati .

Mislim da je 2.5% neki standardni iznos, medjutim to nije malo novca, narocito ako ce sve primopredaje
kasniti bar 3-5 meseci, toliko treba da se dostigne tih 2.5 %.
Ako je prosecan stan 100k eur, to znaci 2500 eur po stanu, x 180 stanova = 450k eur, nije malo.

Ne postoji ni jedan valjani razlog da ti ne isplate penale, osim ako kasnjenje nije nastalo zbog prirodne katastrofa, rata ili s.

Vest je malo starija, ali mi se ucinila interesantnom zbog dole naznacene informacije:

Belgrade GTC building 60% pre let
11 January 2008
"King Sturge was retained last year by international developer GTC as sole letting agent at ‘19 Avenue’. Located in the now established commercial business district of Belgrade, the building offers nine-storey Class A office and retail accommodation of 20,000m².

The building has underground parking on two levels with 300 parking spaces. Restaurants, cafeteria and shopping will be available on the ground floor overlooking the Avenue. Tenants will benefit from low occupancy cost and professional facilities management with a tenant-focused approach.

The construction of the building is now nearing completion and we are pleased to announce that the building is 60% pre-let. Amongst the new tenants is an international diplomatic mission, who have leased 4,250m², this is one of the largest letting deals to be done in the Serbian office market to date. Other tenants secured include JTI, Saint Gobin and The Australian Embassy.

The Belgrade Office has also recently secured an exclusive mandate to sell a 10,700m2 storage/production facility in Zrenjanin located 75km North of Belgrade on behalf of British American Tobacco."
Izvor: King Sturge
Link: http://www.kingsturge.co.yu/en/news/belgrade-gtc-building-60-pre-let.htm

Ljudi,danas sam bio u GTC-u i mogu vam reci da je dobro uradjeno!! Jedina stvar koja mi se nije svidela je ta sto se u liftu neka daska na kojoj stoje dugmici klima i ispada van kutije......strasno......toliko o super novim zgradama u Srbiji!!

Useljena Avenija 19 u Novom Beogradu

Poslovna zgrada Avenija 19 u Novom Beogradu gotovo da više nema slobodnog prostora za izdavanje – 90 odsto kapaciteta je pod zakupom. To svedoči o velikoj potrebi Beograda za novim poslovnim prostorima, ali i o kvalitetu, lepoti i funkcionalnosti samog objekta. "Klijenti su prepoznali kvalitet A klase: zgrada je odlično pozicionirana, u blizini autoputa, luksuznih hotela i kongresnih dvorana, na pet minuta vožnje od centra grada. Dodatne prednosti su prostrana pešačka zona i 300 parking mesta u podzemnoj garaži, što je sve čini izuzetno prijatnim mestom za rad. Zahvaljujući tome, sigurni smo da će se i za preostali prostor veoma brzo naći zakupac", rekao je Goran Živković, menadžer prodaje u kompaniji GTC, koja je izgradila ovaj poslovni kompleks. Među klijentima Avenije 19 su Delegacija Komisije EU, Ambasada Australije, JTI, Dr. Oetker, Oriflame, Huawei, International Committee of the Red Cross, KBC Banka, Delta Sport i mnogi drugi.
Izvor: Vreme
Link: http://www.vreme.com/cms/view.php?id=722070

...један од лепших београдских пројеката. :)

Vrh