Delija
Expert
- Učlanjen(a)
- 03.01.2010.
- Pohvaljen
- 15.642
Дакле,отворио сам тему у овој секцији јер се нажалост заиста ради о пројекту градских власти.Од почетка године смо имали низ срамотно лоших,неквалитетних и кичастих пројеката осветљења (и реконструкција) београдских фасада и фонтана.Најгоре од свега је што се не назоре крај овом уништавању.
За почетак синоћни извештај са места злочина колеге форумаша са ССЦ-а
За почетак синоћни извештај са места злочина колеге форумаша са ССЦ-а
bojanst;":kdsxt8hq je napisao(la):evo mog malog izvjestaja sa vodenih disco atrakcija beograda. u ovom izvjestaju nisu i disco zgrade jer bi prikazivanje svega odjedanput moglo da izazove napade epilepsije i po koji slučaj slepila.
kvalitet fotki je los jer su slikane telefonom.
prvo fontana ispred stubova kulture. mijenja boje od plave do crvene sa dugim intervalom. ni jedna od ovih boja ni u kom slucaju se ne uklapa sa bojom kamena, ali to nije ni bitno vazno je da sljasti. u kratkom posmatranju ovog masakra primijetio sam da se veliki broj gradjana divi istoj komentarima: "kako samo sija", "sad je plavo! mozemo da se kupamo"(?), ....
sljedeca je dnk-a fontana isto na trgu republike. divna jedna igrarija svjetlosti uke: zelena i zuta sijalica se takmice koja ce jace. fenomenalna jedna kombinacija, pogotovo kada se ima u vidu da su plocice kockice od kojih je napravljena fontana svijetlo plave.
andricev vijenac je od skora svratiste svih ljubitelja psihodelije. kaskade su osvijetljene plavo bijelim ivicama koje trepere, gase se i pale u krug... kvalitet osvijetljenja je takav da mislim da nema ni jedne od ovih osvijetljenih ivica koja je potpuno ispravna vec samo djelimicno svijetle. jadan ivo koji ovo mora sve vrijeme da posmatra.
zatim poznata kada u pionirskom parku. mislim da je komentar suvisan, slike sve govore...
i zatvaramo krug doskora najvecom i najmonumentalnijom fontanom u bg. onom ispred doma sindikata. kič na vrhuncu! u isto vrijeme u ovoj fontani sijaju plave, zute, zelene i crvene sijalice. vodoskoci su takodje ofarbani i to cesto u dvije boje odjednom, a vec su i pokvareni, tako da dvije mlaznice skoro i da ne rade, a na strani prema domu sindikata cetiri-pet istih radi sa 50% snage. dok sam prolazio pored ove fontane zatekao sam i grupu cigana koji se slikaju pored nje.