Šta je novo?

Gradske fontane i javne česme

Po meni jedna od uspelijih 'izleta' van standardnih fontana.
Nisam strucnjak, ali ne vidim da ovoj fontani nesto fali.
Sto se tice viska, siguran sam da su one tezge u pozadini i grafiti 'visak'

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Moglo je to bolje, naročito šolja. Nisam za opciju "ropskog oponašanja" prirode i stvari jer česma je zamalo takva za razliku od "nezgrapne" šolje. Ipak, treba prihvatiti i mišljenje drugih.

Česma na zemunskoj pijaci (voćni deo), voda je za piće Pogledajte prilog 1

Česma na Kalemegdanu, preko puta Francuske ambasade:

Zar nije logično da se negde napiše da li je ta voda za piće ili ne?

Da li je voda za piće iz fontane ispred beogradjanke ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jutros sam pio vodu iz nje, i još uvek sam živ i zdrav. :)
Uzgred, dopada mi se ovaj živi zid iza fontane kod Beograđanke:

JA sam isto jedanput pio, i vidim da ljudi piju, ali baš izgleda kao fontana gde voda nije za piće :)

ako se zivi zid odrzava u zivotu, mogli su koju kapljicu da bace i na ovu travnatu povrsinicu ispred.

Плусић+ за примедбу господина @Drakche

Živi zid se sam zaliva, kap po kap, voda non-stop curi. A za ovo parče trave je potrebno crevo i jedan radnik na 5 minuta, ali čini se da su svi angažovani na drugim, nekome važnijim, projektima. Istovremeno je na šetalištu Beograda na vodi bilo desetak ljudi koji čiste, glancaju i čuvaju to parče obale. To je lepo, ali bih voleo da sa sličnim elanom rade i u drugim delovima grada, jer sve to na kraju mi plaćamo.

Do dolaska na BB forum nisam razmiljala o javnim česmama onim skrivenim, skromnim gde god da se nalaze, bilo to pijaca ili neki mali park. Nakon što sam fotografisala komfornu zemunsku javnu česmu na pijaci, setih se da i banovobrdska ima neki prastari "lavorčić". I zaista, pre par dana pravac na česmu, znam gde se nalazi ali joj nisam pridavala značaj jer je u zapećku, čak sam se obradovala što ću fotografisati trag prošlosti, skoro antikvitet.

Evo šta sam zatekla
500484114.gif

Pogledajte prilog 1

Moj spisak primedbi svakim danom se povećava.

....setih se da i banovobrdska ima neki prastari "lavorčić". I zaista, pre par dana pravac na česmu, znam gde se nalazi ali joj nisam pridavala značaj jer je u zapećku, čak sam se obradovala...

+ 1 kad ne moze više :D

Odavno nisam video ove lavaboe. Nekada davno, u starom stanu na Dedinju smo imali isti ovakav lavabo u kuhinji. Imao sam tada desetak godina, ali ga se dobro sećam. Hvala što si ih slikala i podsetila me na detinjstvo :) Veliki plus od mene.

Prababa imala ovakav u kuhinji na Čuburi do '96 :) Eh, kakav je to šmek imalo u kombinaciji sa teracom i i kaljevom peći :)

Inače, volim stare česme. Omiljena mi je na Kalemegdanu ona kamena sa 4 česme koje nemaju slavinu već se pritiska dugme. Šteta što su samo dve od te 4 zadržale originalan izgled.

@boca-ica
@Bukira
Hvala momci. Nekada su česme bile u pristojnom stanju ali ovo sada sa sigurnosnim ventilima i okolinom deluje poražavajuće. Umesto da krase prostor one polako postaju olupine za staro gvožđe. Šteta.

Реконструкција фонтане испред Југословенског драмског позоришта почела је данас, а радови ће бити завршени за три недеље, изјавио је градски менаџер Горан Весић.

http://www.beograd.rs/cir/beoinfo/17385 ... rettyPhoto

..Umesto da krase prostor one polako postaju olupine za staro gvožđe. Šteta....

@Ksenija
Ne znam za tebe ali baš ovakve kakve su meni bi
postavljene na nekom ,,finom,, sredjenom mestu, bile 100 % fantastični detalj ,, zamrznute Bg prošlosti,,

verujem da bi se isped njih svi redom slikovali :D

Zasto ne poprave javnu cesmu na Terazijama kod ulaza u Bezistan?
Nemaju par stotina evra u gradskom budzetu.Ili da ne kvare posao bastama kasine i meka. Bedno!!

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=472911#p472911:1go8rdfd je napisao(la):
boca-ica » Uto Avg 22, 2017 8:39 pm[/url]":1go8rdfd]@Ksenija
Ne znam za tebe ali baš ovakve kakve su meni bi
postavljene na nekom ,,finom,, sredjenom mestu, bile 100 % fantastični detalj ,, zamrznute Bg prošlosti,,

verujem da bi se isped njih svi redom slikovali :D

Ma naravno boco-ico, zato i napisah na kraju "šteta".

Ne znam da li je neko postavio ovo čudo kod zgrade SKC, ni malo srećno rešenje. Voda se preliva, znači došlo je do zapušenja. Pa neka neko otpuši odvode, zaboga.

Pogledajte prilog 2

Evo javne česme u parku kod Ekonomskog. Prljavo, smeće na sve strane, ogoljeno, očajno. Da bi bilo koliko toliko pristojno potrebna je samo jedna metla i pranje šmrkom, a zatim redovno održavanje. To što se EF rekonstruiše ne bi smelo da ima uticaja na fontanu i okolinu.

Ako bacite pogled pri vrhu uočićete zgradu sa centralnim delom okrečenim nebesko plavom bojom. Ne znam da li to nekoga tangira, mene da.

Pogledajte prilog 1

Na fotografijama se čak čini uredno ali nije.

Voda se preliva, znači došlo je do zapušenja. Pa neka neko otpuši odvode, zaboga.
Da, SKC ...

Lepa fontana samo je na neadekvatnom mestu postavljena i kao takva vremenom šteti objektu
ona bi bolje legla negde dr. a tu da dodje neka sa pojilom :)

Prelivanje i jeste njen osnovni tok mada meteo uslovi i dr. utiču da se vlaga širi
a što se tiče NEodržavanja nebriga i zanemarivanje to je vidno i iz aviona ...
dovoljno je pogledati prljava stakla koja čine srz fontane te je pretvorena je u ruglo grada :(

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=475162#p475162:1bew8u8h je napisao(la):
boca-ica » Sub Sep 02, 2017 4:41 pm[/url]":1bew8u8h]
Prelivanje i jeste njen osnovni tok...
:shock: Znači namerno kvašenje trotoara? Ne razumem takvo rešenje, koja je svrha?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=475252#p475252:weut5t22 je napisao(la):
Вожд » 03 Сеп 2017 12:43 am[/url]":weut5t22]Pogledajte prilog 1
file.php

file.php
Хотел Хајат и "слапови хотела Хајат", тако барем ја зовем ову "фонтану".

А дебили малте не уништили шест фонтана у Београду

Весић: Детерџент ноћас сипан у шест фонтана, срамота
Танјуг | 02. септембар 2017. 16:15 | Коментара: 11
Градски менаџер Горан Весић изјавио је да је ноћас, у "вероватно организованој акцији", сипан детерџент у фонтане на Тргу Николе Пашића, на Ташмајдану, испред Техничког факултета, код Вуковог споменика, испред Културног центра Београда и у фонтану Бреза

http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%8 ... 1%82%D0%B0

Jutros su majstori radili na česma fontani u Požeškoj...

Vrh