Šta je novo?

Gradska magistralna saobraćajnica Novi Beograd - Surčin

Google Earth ažurira svakih par meseci i postoji istorijat satelitskih snimaka. To nije dostupno u web verziji već je potrebno skinuti besplatan program za računar po nazivu Google Earth Pro. Tu postoji vremenska linija i razne verzije u zavisnosti od toga koliko zumirate. Za Beograd postoje snimci od 1985. na dalje. Vrlo je zanimljivo gledati razvoj grada kroz godine. Ne ažurira se svakih par dana kao Sentinel, ali je rezolucija ista kao standardne guglove mape i može se gledati ceo svet.

Osim za praćenje raznih gradilišta i zabavu meni se ovaj alat pokazao kao esencijalan za kretanje kroz atar, proučavanje puteva, polja, kanala, itd. Pogledaš npr. kakvo je bilo stanje nekog puta u maju ove godine, u maju prošle godine, u maju pre 10 godina, pogledaš kakvo je bilo u jesen, pogledaš kakvo je stanje u zavisnosti od padavina, kakvo je bilo posle poplava, itd. Koristim ovu funkcionalnost gotovo svaki dan i ne znam šta bih bez nje, a najbolja stvar je što je besplatno.

Možda je komentar malo offtopic jer se ne tiče direktno ove saobraćajnice, ali mislim da mnogima timeline funkcija u Google Earth Pro programu može biti vrlo korisna i/ili zabavna. :sesir:
 
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=1H_i65eBNTY[/youtube]
Odmicu radovi , mada i dalje mi nije jasno dal je bas bilo potrebno 18 meseci za ovih 8km u ravnici?
 
Bolje išta nego ništa dao sam im lajk, al mogo je neki duži od 1,5 min i pregledniji snimak dronom, posebno što se na tako kratak pravac iz visine da se dron paraleno postavio moglo videti stanje na celoj putanji. Dal to nisu da se ne bi videlo da na opštini NBg još nisu počeli radovi ili šta, ali snimak nije baš pregledan.
Evo uspeo sam ga nekako na pola uslikati gde se vidi da su radovi tacno do granice opstina Surcin i NBg
 

Prilozi

  • 2021_07_06_13_49_19_Sentinel_Playground_Sentinel_Hub_Google_Chrome.jpg
    2021_07_06_13_49_19_Sentinel_Playground_Sentinel_Hub_Google_Chrome.jpg
    107,4 KB · Pregleda: 4.919
Evo i ja sam nasao neki snimak,lik snima radove po Beogradu.Pa je snimao i ovu deonicu.Mada je snimak od pre dve nedelje.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-6wYliaCW5E[/youtube]
 
Pare su otišle, pogledajte samo sada vlasnike u ekatastru i zaključićete čije ime se najviše spominje. Ja nisam gledao, navikao sam da kriminalcima nikad nije dosta još kriminala, ali ja da sam kriminalac, meni bi bilo dosadno to. Kako ih ne smori jednostavno?

Nego, meni treba satelitski snimak sa parcelom katastarskom, je l mogu nekako to da vidim?

Bio sam pre par dana tamo, šta im je onaj put za kamione? To ne sme da se radi bez plaćanja odštete, jeste to prilazni put, ali je i ulaženje u posed što je krivično delo.


Oko kojih parcela je zapelo, tačan broj? ✌️
 
Izvinjavam se na duplom postu, ali ne mogu da obrišem. Našao sam Sentinel, ali izgleda da iz pravca Novog Beograda ne rade ništa?

Ili sam ja neuk.

Uglavnom oko tih parcela mi je bitno da mogu da vidim. Poigraću se sa Sentinelom. Ako ubacim RGZ Katastar u to, biće super.

Prijatan dan.
 
Невероватно колико је чудесно јака општинска граница!
 
И колико је отприлике трома општинска администрација.
 
Nije troma zapravo, tu bukvalno radi par osoba na celoj eksproprijaciji koji su uz to zaduženi i za razne poslove druge. Ali pravi administracija greške velike. Ok, dođe na isto to kad se sabere i oduzme.
Ali opštinska administracija NBG je level 100 u odnosu na RGZ. To nije tromo, to je katastrofalno. To treba ukinuti. Plaćaju se takse za nerad. Za njihove "usluge" koje bi trebalo biti besplatne sa obzirom šta rade ljudima.
Koliko oni samo para iščupaju ljudima. I greške pored toga. To nije normalno tek.
Birokratija ovako ili onako koči ceo proces, ali opština koja sprovodi postupak radi to loše, a od katastra ne da nemaju pomoć, nego katastar se u celoj priči ponaša bahato tako da to nije normalno. Iz prve ruke informacija.
Plus, RGZ je u nadležnosti resora Ministarstva Građevine, a opština nije, tako da bi RGZ trebalo da doprinosi rešavanju ovoga, a on ne da odmaže, nego radi sve suprotno od pomoći. Ajde ovi iz opštine nisu u tom resoru, pa im se može, ali RGZ..., neverovatno. Ministarstvo Građevine je ovde podbacilo plus to što grade preko ravnice 8km za pare od kojih bi neko sagradio kvalitetniji put na 80km.

Nevezano za ovo, pitao sam Bežaninca, ne javlja se, ako ima neko iz Bežanije, bežanijska porodica stara, nek se javi jer mi je potrebna pomoć objektivna oko nečeg, a ne mogu sam da doznam to.

Zar nije spominjano ovde da idu s oba kraja sa radovima paralelno?
Još moram da se poigram sa Sentinelom kako sam planirao, na zadnjim snimcima su oblaci, ništa se ne vidi.
 
Za razliku od Andrejee, ja moram pohvalim RGZ, imao sam više poslova s njima zadnjih par meseci i zadovoljan sam. Sajt Ekatastar je odličan, kao i Geosrbija, na call centru sam sve lepo zakazao i objasnili mi, takođe ima i online centar preko poruka koji mi je pomogao. Dok sam ranije za stan čekao 3 godine promenu katastra, sad za novi plac je završeno za par sedmica, što se uklapa u taj novi propis koji sam čuo da mora završe do mesec dana.
Što se tiče parcela na delu ovog autoputa kroz NBg 3km, nisam brojao ali tamo na Geosrbiji mi delovalo da ih ima možda 50-100, što ne bi trebao biti problem ni da ima samo par zaposlenih koji se bave time. Ali iz nekog razloga, mašine za sad nisu ušle ni u jednu njivu na NBg delu, na surčinskom delu su čak krenuli iz sredine i nije im smetalo za rad
 

Prilozi

  • Screenshot_20210713_110937.jpg
    Screenshot_20210713_110937.jpg
    681,8 KB · Pregleda: 2.737
Hvala puno @astrodule.

@Earthmoving, referišem na RGZ Novi Beograd. To oko uknjižbe stana je sada svuda isto - automatski - i dobro, ali na milion predmeta su oni podbacili konkretno u slučaju moje porodice.

Ne bih da otkrivam detalje, jer ne znam koja parcela tačno je "zapela". Još se nisam poigrao sa Sentinelom. Inače, razumem da su ovde mahom građevinski inženjeri, ali pitanje prava je nešto što treba imati u vidu kad se radi o eksproprijaciji koja je nužan element ovoga, jer nisu te njive državne, nego nečije privatno vlasništvo. Ili se vode kao državne zbog propusta RGZ-a i toga što je nekome davao to pravo preko veze i uz neki mito, a nekome ne, iako je trebalo svi da ga dobiju kada je pao komunizam, a samim tim i pravo korišćenja na zemljištu koje je bilo privatna svojina.
 
Slažem se, eksproprijacija i privatno vlasništvo isto, a nekad i važnije od samog autoputa, koji shodno tome može se pomeri malo levo desno. I prednost lokalcima a ne tranziterima. Evo mene prvog nervira na Bulevaru kako su kratko namešteni semafori za pešake baš iz slične filozofije da se prednost da tranziterima u odnosu na ljude koji tu žive. Dakle, podržavam. Ima sličnih situacija kada se finansijski ili ekonomski aspekti autoputa gledaju ovde kao nešto van teme, ali ko misli da je tema samo mašina kad kopa ili asfaltira, to je preusko gledanje, ima masa i preduslova da do toga uopšte dođe, i vezanih stvari, i posledica. Zapravo danas nisu mašine glavni problem izgradnje jer one sve poslove mogu izvršiti, niti tehnika i sl sto se vidi, već finansije tj ono što se ne vidi.
 
Hoce li biti neko iskljucenje za aerodrom?
 

Prilozi

  • Screenshot.png
    Screenshot.png
    844,8 KB · Pregleda: 2.111
Највећа корист од ове саобраћајнице ће бити што ће делом растретити АП кроз град. Превелик број семафора ће умањити уштеду у времену. Оно што би стварно све релаксирало је пут преко Умке до АПа, на крају ће га морати урадити, а требало је прво! Тада би сав саобраћај са обилазнице који иде према Чачку имао најкраћи и логичан пут!
 
Neće biti neke velike koristi od ove saobraćajnice, uštedu u vremenu će imati samo onaj koji iz blokova ide na auto-put za Čačak a svi ostali će se zaglavljivati u Jurija Gagarina i Tošinom Bunaru/Zemunskoj/Vojvođanskoj gde ima mali milion nesinhronizovanih semafora. Pogrešno je trasirana ova magistrala, umesto što izlazi na Vojvođansku trebalo je da izbija na T6 kod Bežanijskog groblja pa da se kod Zmaja uključuje na auto-put.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk
 
Pa da ima pameti ta trasa t6 i produžetak do Ivana Ribara bi se radio već sada,da se uskladi sa otvaranjem ovog pristupnog puta za A2.
 
Po današnjem satelitu, na zapadu ništa novo, još ne sme kroče na NBg
 
Iza bloka 72 (garaže Parking servisa u Mileve Marić Ajnštajn)
9869558896c1b4ba29c6adb85df3f523.jpg


Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka
 
To se tu nalazi od pocetka Aprila. Verovatno su istovarili to, ali ne smeju jos uvek da udju na parcele da bi trasirali put.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=864493#p864493:3oalfoe7 je napisao(la):
trialin » 14 Jul 2021 09:35 pm[/url]":3oalfoe7]Hoce li biti neko iskljucenje za aerodrom?
file.php


BIĆE ali ne sada
 

Prilozi

  • Snimak ekrana 2021-07-17 112714.jpg
    Snimak ekrana 2021-07-17 112714.jpg
    215,4 KB · Pregleda: 1.252
Vrh