Šta je novo?

Gradska magistralna saobraćajnica Novi Beograd - Surčin

Da li ce ovamo gde trenutno poravnavaju zemlju pored zgrada ostati one velike rupe ili planiraju to da zatrpaju nekad?
Takodje, da li ce celom duzinom do Surcina biti ogranicenje brzine 60 km/h?
 
Toliko smo ih prozivali za one male znakove da su morali da stave veće :ROFLMAO:

znakoviporedputa.JPG
 
A kako su mislili da sprece da ljudi prolaze kolima od kruznog toka u Vinogradsku i obrnuto?
 
Pa bankinska ograda nijeisto sto i bankina. Samim tim sto je tako zovu znaci da je bankina nesto drugo a ne sama ograda.
Ali je zato "bankinska"(ograda) isto što i "metalna zaštitna" (ograda) kako je Gaga ispravio forumaša? Ta dva značenja uopšte nisu sinonimi. Nebitno? Pa što onda započinje nebitno ispravljanje ljudi. A za skraćenje naziva bankinska ograda u bankina, takva vrsta skraćenja nije ni prva ni nepoznata u našem jeziku, cirkularna testera se skraćeno zove cirkular (isto se izbaci testera ko ovde ograda) itd itd
 
Poslednja izmena:
Stanari sada treba da se organizuju i da pritisnu grad da im napravi parking ovde gde ravnaju zemlju. Ali mislim da će se zadovoljiti parkiranjem na travi.
Verovatno nista od toga sem kad se budu okurazili da parkiraju na travi

Bice ili nasumicnog sadjenja drveca od pojedinaca ili nicega organizovanog od stanara sem parkiranja po travi kad shvate da ne mogu da im se pisu kazne na tom pojasu

On sto su uradili pokazuje da nisu ostavili prostor da postave ____bran bilo kog tipa
 
Ако је од икакве помоћи - потпуно је небитно шта нека реч значи на језику из којег је преузета. Ни drugstore не значи исто што и дракстор. Да не говорим да дракстор пре 40 година није значио сасвим исто што и данас.
 
Evo moje male reportaže direktno sa terena:
IMG_20230329_190343.jpg

Nadvožnjak nije ništa specijalno, čak nisu ni trake iscrtane. Slikao bih još ali neki čovek iz bagera se iz daljine drao pa nisam hteo da imam ništa sa njim i otišao sam.
IMG_20230329_180729.jpg

Put od Surčina do petlje već prljav.
IMG_20230329_181350.jpg

Pešački prelaz kod petlje spreman kao i sama petlja.
IMG_20230329_182015.jpg
IMG_20230329_182021.jpg

Kod pijace u Surčinu stoji ovaj znak. Šta mislite, hoće li se ovaj kružni tok izgraditi u budućnosti? Mislim da će biti potreban s obzirom da će veliki broj vozila da se na toj raskrsnici susreće iz Vinogradske i sa ovog novog puta.
IMG_20230329_175752.jpg

I evo malo nevezano za temu (pošto nema teme o ovome), Capitol Park u Surčinu se priprema za otvaranje u aprilu.
 
Verovatno nista od toga sem kad se budu okurazili da parkiraju na travi

Bice ili nasumicnog sadjenja drveca od pojedinaca ili nicega organizovanog od stanara sem parkiranja po travi kad shvate da ne mogu da im se pisu kazne na tom pojasu

On sto su uradili pokazuje da nisu ostavili prostor da postave ____bran bilo kog tipa
U ovom bloku parkiranje na travi je dobar dan.

I što bi tražili parking, kad mogu u blatu?
 
Daj se vratimo sa Gaginih bankina na temu, ipak vlast otvara prve km autoputa posle godinu dana, pa nije u redu prema njihovom marketingu da im bankine ukradu šou 😅 Možda je samo 8km ali je marketinški u vestima bio sve živo: i autoput, i gradska magistrala, i brza saobraćajnica, i gradski bulevar sa ograničenjem 60 kod raskrsnica, semafora, kružnog toka.
 
Nisam pitao zbog trave, sto ce da se ugazi, nego sto ce da se iznosi blato i to ozbiljno blato na ulicu, sto znaci klizavi tockovi, sto znaci mogucnos' udesa.
Bankina, ograda ili kako se vec zove, ne moze da se postavi, jer postoji pesacki prelaz, a on ce biti idealan za prelazak kolima.
Pricam ovo iz iskustva od trosarine. Tu su pozarni put odvojili "zelenim" pojasom koji nikad nije doziveo da ozeleni. Veci problem je sto je kruzni tok pun blata, kao i trotoar, cuj mene parking, trotoar.

P.S. Da potkrepim fotografijom, da ne kazete da lozim... Inace, sudeci po tragovima blata, lik je vozio trotoarom, kontra smerom, pesackim prelazom... a mogao je da obidje oko 150m propisno. I slika je iz Avgusta. Zimi je ozbiljna kaljuga na kolovozu, slikao sam, pa cu okaciti kad pronadjem
 
Poslednja izmena:
Vrhunski radovi..pogotovo sto su celu zemljanu povrsinu ka Ivana Ribara uradili...samo neki lep drvored bi dodatno ulepsao...jedino sto bode oci je oca bara kod betonskog odvoda kao i brdo otpada od automobila sa obe strane...ali to ce uskoro otici..svaka cast izvodjacima...nadamo se da je kao sto je i brzo uradjeno da je i kvalitetno...
 
Koliko se samo iz vazduha jasno vide razmere ove brljotine sa surdukom! Pa 80% je srušeno sve, neverovatno da ovo nije urađeno kako je i planirano. Bukvalno ne razumem. Sad ce da stoji ovako godinama...
 
Količinu odrađenog posla na ovih cca 500m treba pomnožiti sa 0.75. Rezultat tog množenja je nešto što bih polu-laički nazvao logičnom brzinom izvođenja radova u niskogradnji u Srbiji. U slučaju da je vreme normalno, bez padavina i slično.

Nadam se da će ovo gojenje praseta uoči Božića doneti kvalitetan proizvod i dobro stabilizovanu podlogu. A sve ostalo odavde do Pojata je očajan nadzor i priprema uslova za izvođenje radova.
 
Ajde da se bar mi ne glozimo.

Koliko je sve tužno i koliko smo patetično željni napretka najbolje pokazuje količina pažnje radovima na ovih celih 500m. Koji su i zakasneli i nekompletni, a opet se radujemo kao mala naivna deca...
 
Vrh