Šta je novo?

Gradska magistralna saobraćajnica Novi Beograd - Surčin

Ne znam dal sad još važi izjava starog ministra da će ovo biti gotovo do kraja godine, ili sad ista vlast a novi ministar pa izgovor novi rok...
 
Биће блага лакат кривина. По основном пројекту ту је требало да буде "Т" раскрсница, али је одлучено (по сазнању) да се ту изгради кружни ток.

Цртежи основног пројекта
Pogledajte prilog 147826Pogledajte prilog 147827

Увећана раскрсница и лакат кривина
Pogledajte prilog 147828
Hvala na informaciji i crtežima. Šteta što neće malo više ispraviti krivinu, ali verovatno se ne isplati rušiti ove objekte pored.
 
Koliko još objekata je preostalo da se ukloni? Jer nije se ni počelo sa kružnim tokom. A moraće da se radi pod saobraćajem.
 
Nije ostalo jos puno posla definitivno ali vreme se polako menja, dani su sve kraci i vreme je sve hladnije. Videcemo do NG koliko ce uraditi, ali rekao bih laicki da je ova deonica pri kraju...
 
Ko o čemu ja o petljama.Ako će već ovaj nadvožnjak što ga vidimo na slici iz Surčina biti sa 2+2 trake zašto onda ovaj tip petlje u kome će ovaj ko ide iz Čačka za stadion ili iz grada za stadion morati da seče ljudima ceo pravac i uključuje se u levu traku kojom ipak ljudi voze brže.


IMG_20221102_000744.jpg



IMG_20221102_000726.jpg
 
@StaraMo Apsolutno, prvo što je i meni palo na pamet. Zašto pobogu, možda radi samo minimalne uštede na eksproprijaciji, raditi ukrštanje u nivou na pravcu Surčin - Sava??

Tolika lova utucana u priču i onda kreiras poluresenja... zaista mi nikada neće biti jasna ta logika.
 
Malo slika i od mene,neke su viđene a neke i nisu:

Kuća na putu

Put se pravi gde nema kuća

Prirodni rezervat

Indija,Pakistan

Kombinacija rezervat-Indija

Ova slika bi mogla da ponese naziv -preduzetništvo ili mala privreda

Ovde se kao nešto radi

A ovo bi bio kanal na kraju grada

E sad ono zbog čega smo se i okupili,shvatam vašu želju i nadu da će se ovo brzo završiti ali kao što su već pisali drugari @MaRkOs i @Bezaninac (izvinjavam se ako sam pogrešio pošto ne pratim baš najpomnije) ovo neće skoro

Iza ovog grma se krije zec,razlog zašto ovo nije ni blizu kraja i zašto se ne započinje ništa oko kružnog toka

Neka od ovih kuća je i dalje u sporu,koliko se sećam (neka me isprave bolje upućeni) treba da se ruše kuće sa brojevima 2,4,6 i 8 Vinogradske ulice

Četvorka..

Sa pripadajućim dvorištem

I dvojka

Sa dvorištem koje koristi i neki servis

Uzgred,slikao sam i rupe na početku surčinske ulice odmah posle kružnog toka koje su skoro zakrpljene posle nekoliko godina a što po nekoj logici ukazuje da ove zime, bar do proleća tu neće biti nekih radova.Na žalost jedna slika je mutna a druga mi je netragom nestala u lavirintu digitalne tehnologije te ako mi ne verujete na reč voljan sam da ovih dana ponovim slikanje.
 
Vrh