Šta je novo?

Gradska magistralna saobraćajnica Novi Beograd - Surčin

Ako je to ono što sam ja jutros video, to je rad na vodovodu. Iato sam se bio ponadao

Jeste rad na vodovodu, ali i na uklanjanju krovnog pokrivača:

Snimak ekrana 2023-01-31 224632.jpg


Logično je da posle toga sledi bager...
 
Hoće li biti semafora na raskrsnici gde se sa magistrale skreće u Vinogradsku?
Meni logično sa bude, ali rekoh da pitam, čudno da ih nisu sada postavili.
Možda čekaju da puste saobraćaj pa da se onda zezaju!
 
Бројање саобраћаја на кружном току и из свих праваца према њему, је било и током лета и јесени 2022.године.
Da li za to postoji neki automatski digitalni sistem koji je moguće privremeno instalirati? Ako da, da li je realno da u 2023. u Srbiji to i dalje radi broji čovek?
 
To privremeno podrazumeva da postoji nešto što se nalazi u nekom magacinu i samo čeka da se odnese negde i da se uključi i da radi...
U javnim preduzećima od toga nema ništa... mora javna nabavka i tenderi i ostale procedure a to ako se čeka... jednostavnije je da organizuješ nekoliko ljudi... i rešeno.
 
Isto kao picerija Bucko u Beogradskoj. Dokle ce vise da prave budale od ljudi i ostavljaju auta na putu... Slazem se sve.
gomila takvih primera... npr. skoro cela dužina desne strane ustanicke od okretnice 31 do BKA je svakodnevno blokirana (što zbog kladionica, fast fudova, kafića...) znaci jedno 3 nervna sloma te čekaju dok se dočepaš BKA
 
@MaRkOs Daj onu tvoju šemu preostalih objekata za rušenje ažuriranu, molim te! Ona verzija sa plavim kružićima! :)

Evo sa zutim :)

Dakle ovo su preostali objekti koji treba da se uklone.

Da kazemo da je ostalo netaknutih objekata na samoj trasi 4 domacinstva (grupisano dva po dva na slici) i 1 autoradionica sa preostalim delom auto-otpada (lokacija na slici sa plavim krovom).

Od objekata koji nisu direktno na samoj trasi ostale su 2 kuce ( bela i roza), kao i polusruseni objekti (jos jedna kuca, nekadasnji vrtic i jos par autoradionica i magacina, kao i polusrusena autoradionica oznacena blize zgradama, koju sam juce slikao i cije je rusenje pocelo juce popodne.)

Kod kruznog toka na parnoj strani prve 3 kuce isto bi trebalo da se sruse. Za sada tamo nema nikakvih radnji, iako kuce deluju napustene.

U subotu idem ponovo u posetu, ko hoce u obilazak mozemo zajedno. :vops:
02-02-23.png
 
Da li za to postoji neki automatski digitalni sistem koji je moguće privremeno instalirati? Ako da, da li je realno da u 2023. u Srbiji to i dalje radi broji čovek?
Hardver postoji, na skoro svakoj raskrsnici na Novom Beogradu su postavljene kineske face detection kamere koje snimaju real time u visokoj rezoluciji. Softver za brojanje vozila može da se uradi za mesec dana, tehnološki nije neki zahtevan zadatak, siguran sam da bi to mogla i da uradi grupa studenata na bilo kojem tehničkom fakultetu u Srbiji za par meseci.
 

Bravo! Vrlo metodično radiš ovaj pregled i praktično je ultimativni vodič za procenu situacije, bukvalno jednim pogledom! Još jednom bravo! Zaista vredno i bolje nego hiljadu reči i besmislenih vlogzila.

Imam i predlog za color coding, ako cepam dlaku na 4,ne nego 8 delova :) : za objekte gde nije ni otpočelo rušenje kružići jedne boje (npr crveno), za polusrusene druge (npr žuto), a ako obeležis neki srušeni objekat onda za njih zeleni kružić.

:)
 
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je danas da će deonica auto-puta od Novog Beograda do Surčina, kao i deo Moravskog koridora od Pojata do Makrešana biti završeni do 31. marta

Izvor: Kurir
 
Vrh