[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=699147#p699147:2mj0u1fu je napisao(la):
Гага » Sre Jan 15, 2020 11:55 pm[/url]":2mj0u1fu]Објављена је јавна набавка за "формирање грађевинских парцела за јавне површине уз Виноградску улицу са саобраћајном везом до ауто-путске обилазнице, 1. и 2. фаза.
http://nabavke.beoland.com/images/nabav ... 142-19.pdf
http://nabavke.beoland.com/images/nabav ... 142-19.pdf
Pogledajte prilog 1
Pozdrav svima. Nov sam clan.
Je l ovo konacna verzija trase? Zato sto je na GIS-u nekom (nisam strucan, na ovoj temi ima milion slika o tom planu) trasa mnogo drugacija, taj prikljucak na blokove se ne spominje?
Pitam iz licnih razloga, jer prema jednom od planova, ovo unistava imovinu u mojoj porodici skroz, od 100% ari, oni ce uzetio 90%. Prema drugom, trasa zaobilazi nasu parcelu.
Je l moze neko da postavi finalnu trasu na GIS-u, ili GeoSrbija ili bilo gde, samo da mogu da vidim da li ide preko porodicne parcele? Na ovoj slici procenjujem da je ne kaci uopste, ali bi mi znacila bas ta finalna trasa i da li prolazi kroz nasu parcelu da bih mogao da se opustim, ako neko zna, nek postavi ovde, molim vas, ili u inboks? Ili vecu sliku, ili fajl na nekom od tih GIS, GeoSrbija servisa. Jer negde radi, negde ne.
Mi kao korisnici ne placamo porez zato sto je to u vreme placanja komunistickog kupljeno i lose sprovedeno u katastru kao drzavno vlasnistvo sa vise nosilaca prava koriscenja (nisu moji krivi, placamo porez za sve inace, i za to bismo, ali drzava je tad to tako proknjizila), i sada u katastru Novog Beograda je sluzbenica rekla da moze da se radi na tome da se to sredi i da predje u nase vlasnistvo na papiru... ali mi nista nije jasno, jer bi katastar blokirao to automatski ako prelazi preko naseg imanja, jer im nije u interesu da nas isplacuju? Nismo ni poceli, samo su bili razgovori, ali opet, ne znam nista.
...
Inace, ovo ce biti odlican projekat, i svidja mi se sto ce se stapati na dva mesta sa blokovima. Da su voljni, mogli bi da naprave jos jedan nadvodznjak koji bi povezao glavnu ulicu na Ledinama, da konacno srede taj deo Vojvodjanske od Bezanijske kose do kruznog toga, jer su guzve sad presle samo na deo ka Surcinu gde je semafor, da prosire bar taj deo Vojvodjanske. I da naprave kruzni tok tu umesto one cudne raskrsnice sa nadvozdnjacima za pesake ili tunelima, nije bitno, ali taj deo grada ima prostora za to.
I svidja mi se sto ce biti staza pesackih i biciklistickih, Novi Beograd ce da se siri u tom pravcu i odmah ce doci investitori verovatno kao i kad su dosli kad se Most preko Ade pravio.
...
Mi tehnicki nismo ni vlasnici i parcelizacija zemljista nije uradjena prema podacima koje imam sa svih tih njiva i nase porodicne. Izgleda da nas je drzava prevarila i taj katastar, jer od ove njive nece biti nista ako ne uspemo da je prebacimo na nasu svojinu. Ne znam ni koliko oni naplacuju tu eksproprijaciju bar ako to uspe.
Edit: i prema ovome se njiva kaci, cini mi se sad kad uporedim, ali nemam GIS sa parcelama i planom puta pa da mogu objektivno da kazem.
Edit2: Na gis.beoland kaci kada se ucitaju PDR planovi od 2003. Vidim da izgleda postoji plan neki da se to spoji sa Kosom kad cekiram opcije u GIS-u, ali ne razumem to. Prema sirini puta (uz biciklisticke i pesacke staze) uzece oko 90% zemljista, izracunao sam. Prema slici, uzece 1/3.