Šta je novo?

Gornji grad - Zemun [Stambeni kompleks]

Da li mozda ubaciti u ovu peticiju jos 2 sitnice koju su se pominjale proteklih par sedmica:
1 - staviti neku vrstu zastite nad kontejnerima (i pod kljucem)
2 - ozeleniti ogradu oko kompleksa

Ili mozda ne mesati te stvari sa inicijalnom idejom peticije?
 
Ne znam zasto stanari iz drugih lamela ne zele da nas podrze. Opet je ovo nas kompleks i svima je u interesu da lepo izgleda. Inace, mi placamo punu cenu odrzavanja kao i svi ostali a imamo samo goli asfalt.[/quote]Ja dajem punu podršku, smatram da imate puno pravo da se bunite što je ispalo ovako traljavo, potpisaću svaku peticiju i kao što rekoh prilikom primopredaje reći ću da je strana kod Koloseuma jedna od stvari kojom nisam zadovoljan kako je urađena. To što meni stan gleda ka dvorištu ne znači da ne želim da ceo kompleks bude lepo sređen. Nadam se da je od mene dosta. [/quote]Sva podrska lamelama koje gledaju na Coloseum! I nas stan ne gleda na Coloseum, ali sam objavivsi desetak slika pre 3 nedelje skrenula paznju na ovaj problem, premda vecina u tom trenutku nije bila svesna da ce ovako ispasti. A nije mi jasno kako nema ni osvetljenja????

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
[/quote]

@Mazailunja U pravu si 100%, ali to je zato jer niko od nas do samog kraja nije verovao da će ovako ispasti. Svi smo se nadali da će odraditi sve što sada vidimo da nisu... mislili smo pa neće valjda...
 
Solidarisem se sa komsijama koje ne treba da ispastaju jer su uzeli stan sa strane koja ne gleda na bastu i time izgubili pravo na zelenilo.
Potpisano :)
 
lml3":3b7b1dwc je napisao(la):
Da li mozda ubaciti u ovu peticiju jos 2 sitnice koju su se pominjale proteklih par sedmica:
1 - staviti neku vrstu zastite nad kontejnerima (i pod kljucem)
2 - ozeleniti ogradu oko kompleksa

Ili mozda ne mesati te stvari sa inicijalnom idejom peticije?
Potpisano I sa moje strane! I ja isto postavljam pitanje dok ne stigne odgovor od gradske čistoće i žalbe koju sam poslao oko pozicije kontejnera, da li i tu tačku uključiti?

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
 
41 osoba za par sati i nije los odziv :dil:
Treba nam jos ali sigurna sam da ima puno ljudi koji ne posecuju ovaj forum ili bar ne cesto.

Sto se tice kontejnera, podignite peticiju i za to, naravno da cemo podrzati.

E sad tuzna strana medalje je da sam prosla pre 30’ pored naselja i da tamo nema vise ni masina ni radnika a Koloseum strana i dalje gola i pusta :notok:

Stavili su samo gvozdenu skalameriju da ne moze da se prolazi kolima..
 
mi smo im rano jutros pisali o problemu ulice koja nije po projektu i o kontejnerima a ovo je odgovor koji smo dobili:

'Tako je, prikazali smo gradsku saobracajnicu Nova 2 koja ce kada se gradska uprava dogovori sa vlasnicima susedne parcele izgledati kao i Nova 1 i Nova 4.

Za sada ostaje ovako kako je na terenu.

Investitor je mogao da ostavi I nasuti kamen dok se imovinsko pravni odnosi ne rese sa komsijama ali nije, asvaltitao je trenutnu ulicu I postavice rampu.

Ulica Nova 2 je gradska saobracajnica(znaci grad je radi i finansira) za spajanje ulice sa Novom 4 i ulazak u Cara Dusana.

Investitorova parcela je do postavljene ograde sa kojom se Vi ne slazete i o kojoj cete imati pravo da se izjasnite na primopredaji.

Sto se tice kontejnera, kada oformite skupstinu stanara mozete se zaliti komunalnoj inspekciji za izmestanje ili ukoliko Vam nisu potrebni ukidanje istih jer cete o ovom pitanju uvek neko biti nezadovoljan'

e sad, nama ovo nije dovoljno kao objasnjenje...jer prema ovome ako parcela gde je ulica nije njihova kako onda imaju pravo da postave rampu i da sprece prolaz? potpuno je kontradiktorno.
Sto se nas tice oni mogu da postave i zardinjere sa drvecem pa kad se grad razjasni sa vlasnikom neka to drvece presadi. Dakle da dobijemo isti nivo opremljenosti i ulaganja kao i ostale lamele. Ili neka te zardinjere postave na travnjak koji pripada njima.
 
Ma jok, ova priča ne pije vodu....
Kako mi možemo uopšte da znamo da postoje imovinsko-pravni odnosi koji nisu rešeni... možda nije postignut dogovor sa komšijom pa oni to tako nazivaju... i prebacuju loptu na grad Beograd. Kako smo mi mogli da znamo da je njihovo do ograde... sad se odjednom natežu sa komšijom pored a do juče su imali jasan plan...

Mi smo svi brali banane do juče u Africi... pa se vratili da kupimo stanove.
Investitor je mogao da ostavi i tucanik samo... mi sad ustvari treba da im budemo zahvalni... ahaaa da kapiram. Koji bezobrazluk ne mogu da verujem...
 
Jeste kako da ne.... mogli su samo da posade zelenilo i bila bi mirna backa... nego nesto drugo je u pitanju.

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka
 
Interesantno, parcela 11417/2 je upravo jedina na kojoj je još uvek nosilac prava WTC (izmedju Koloseuma i Kompleksa), dok je na parcelama 11417/3 i 11417/4 nosilac prava Grad Beograd i u pitanju je Javna Svojina, dakle verovatno javni put.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=639684#p639684:3c9wusp2 je napisao(la):
dekius » Uto Jul 16, 2019 9:11 pm[/url]":3c9wusp2]Interesantno, parcela 11417/2 je upravo jedina na kojoj je još uvek nosilac prava WTC (izmedju Koloseuma i Kompleksa), dok je na parcelama 11417/3 i 11417/4 nosilac prava Grad Beograd i u pitanju je Javna Svojina, dakle verovatno javni put.

@dekius Da li to znači da ulica onda pripada investitoru ako sam dobro razumeo?
 
Imovinsko-pravni odnosi su prilično komplikovana stvar. Po mapi deluje da je u pitanju upravo naša sporna ulica. Prilično sam siguran da su i ostale parcele na kojima je formiran put bile na WTC kao nosiocu prava, ali da su završavanjem ulica prešle na grad, tj. da je WTC tu u zamenu za uredjenje tih ulica oslobodjen dela naknada za gradjevinsko zemljište (sasvim legalno i legitimno) što se može videti i u gradjevinskoj dozvoli. Kako sam ranije pisao, za obe nesporne ulice postoje minimum lokacijski uslovi koji jasno definišu šta se i kako gradi, dok kod ove poslednje toga nema. Možemo da razvijamo različite scenarije, kako god bilo, zaista deluje čudno da se nakon dva potpuno i lepo uredjena dela treći ostavi drastično drugačiji.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=639687#p639687:2c5wn3cw je napisao(la):
Johnny84 » Uto Jul 16, 2019 10:17 pm[/url]":2c5wn3cw]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=639684#p639684:2c5wn3cw je napisao(la):
dekius » Uto Jul 16, 2019 9:11 pm[/url]":2c5wn3cw]Interesantno, parcela 11417/2 je upravo jedina na kojoj je još uvek nosilac prava WTC (izmedju Koloseuma i Kompleksa), dok je na parcelama 11417/3 i 11417/4 nosilac prava Grad Beograd i u pitanju je Javna Svojina, dakle verovatno javni put.

@dekius Da li to znači da ulica onda pripada investitoru ako sam dobro razumeo?
Tehnički, da. Do daljnjeg. To objašnjava zašto mogu da blokiraju ulaz automobilima, kao što su i uradili, ako sam dobro zapamtio da je neko napisao.
 
Samo da su u predugovor stavili tu stavku da je cela jedna strana sa nerešenim pravno-imovinski odnosom i da će se razlikovati od ostatka kompleksa sve bi bilo OK ovako ipak će morati moj advokat da im piše pa da vidimo na osnovu čega imam istu cenu kvadrata kao i oni sa druge strane. Da smo upozoreni da je igra na sreću takođe ne bih imao problem, ovako ćemo morati da dokazujemo da smo dovedeni u zabludu. Spreman sam da odustanem od kupovine stana uz tužbu i traženje nadoknade.
 
Da li je neko možda prošao noću Dobanovačkom? Zanima me kakav je prizor iz ''Nikine'' ulice... :D
Možda bi mogli da potpišemo peticiju da je preimenuju iz Nove 2 u Nikinu ulicu pošto smo i onako svi taoci njihove svinjarije i muljaže... :gobb:
 
Mi smo arogantne i bezobrazne odgovore poceli da dobijamo od trenutka kada smo poceli da postavljamo pitanja na koja ocigledno nisu hteli da daju odgovore.
Npr. Za kontejnere je pokusala da nas ubedi da oni sa tim nemaju veze i da komunalna odredjuje poziciju a kada smo im prosledili Odluka grada da to nije tako nego da oni kao Onvestitori predvidjaju mesto a komunalna uskace samo u slucaju da to oni nisu predvideli a da svakako oni kao Investitori imaju pravo da se zale i daju drugu opciju. I dali smo im zahtev da ukoliko kontejneri moraju tu da ostanu da oni moraju da obezbede dastresnicu i neki zaklon kako sa prozora ne bismo gedali u deponiju....
Odgovor na ovo ste videli....'zalite se vi kao stanari'
Ne znam zasto moraju da izvrcu podatke koji su javno dostupni....kao na primer ovo za vlasnistvo parcele. Pa bas se pitam da li je Grad finansirao i infrastrukturu i zelenilo druge dve ulice?!
 
Da li se jos neko cuo sa investitorom u vezi ovoga? I da li se vec neko konsultovao sa advokatom?
 
Mali off, kreditni kupci EFG banke, kada ocekujete da vas pozovu. Od 11.07 je predmet u NKOSK? Sta cekaju vise, prosli put za dan zavrsili.. mozda zato sto nas je puno...?
 
Ozelenjavanje prostora oko kontejnera ne košta puno, a komšijama koji žive pored bi život bio mnogo lepši.
 
Važna stvar - u lokacijskim uslovima za prve 2 ulice je propisano ozelenjavanje, primer za parcelu iza lamele 6 (nemamo nažalost dokument koji se referencira):
Зеленило у оквиру саобраћајница: у оквиру регулације саобраћајнице планирати подизање дрвореда уз усклађивање са трасама планираних комуналних инсталација и са планираним колским приступима. На местима формирања линијског зеленила – дрвореда у чврстом застору, садна места треба да омогуће несметан развој дрворедне саднице. Зеленило у оквиру мањих површина у регулацији саобраћајнице решити партерно. Све радити према условима ЈКП „Зеленило Београд“ број 49/149 од 11.06.2019. године.
Moj utisak je da smo svi na neki način u pravu, prvo jer je projekat prezentovano bez ikakvih ograda WTC oko preduslova za završetak istog, ali i WTC, budući da zaista ne postoji nikakav dokument za spornu ulicu. Sa druge strane, investitor je svakako taj koji mora da vodi glavnu reč i gura projekat da se izvede do kraja, na odgovarajući način.
 
Vrh