Šta je novo?

Google i Beograd

Gde mogu da nadjem sveze satelitske snimke Beograda da se vide zgrade ne kao Sentinel?
 
Na ovoj nocnoj karti jasno se vidi koji su najnaseljeniji delovi Beograda
 
ima li nade da se uradi ponovo street view? znam da cete me razapeti, ali poslednji je radjen 2015. i zaista, i pored svih losih stvari Beograd dosta bolje izgleda...
znam dosta ljudi koji vole da putuju virtuelno po svetu i utisak sa gugla ima uticaj u odabiru destinacije...
 
U kom smislu doživljavaju kao špijuniranje? Šta, jel neko napadao Guglovo vozilo u Srbiji... Pa koliko znam, nije.

A mislim i da nedostatak novijih snimanja nema veze sa time ko je koliko otvoren za snimanje, jer ako su u Rusiji mogli da idu i snimaju sve do kontrolnog punkta na ulazu u Murmansk, najveću i najbitniju pomorsku bazu, ne vidim što bi pa ovde to bio neki problem i otežavajuća okolnost. To jest hoću da kažem da ako tamo nisu imali nikakvih problema, čisto sumnjam da su ovde imali. Osim onoga kad su se pogubili u Kaluđerici. 😄 Ali ne znam za bilo kakve INcidente.

Takođe, više sam zamagljenih kuća na SV video gledajući neka manja mesta po Americi nego što sam video za ceo Beograd. A što se satelitskih snimaka tiče, jedan Solun ima zamagljen ceo jedan kvart uz obalu na svega 200 metara od centra grada. Zašto, ne znam, koliko sam razumeo to je neko privatno skladište koje je htelo da se ne vidi iz satelitskog prikaza. Vojno nije sigurno, niti je taj deo luke vojne namene. Pa ipak, eto, neko tamo hteo da ostane nevidljiv. A ovde nisam video takve slučajeve.
 
Rusiju snimili lani malo pre blokade.
A Bugarsku ponovo ovog proleća,. Nju su inače prvi put snimali godinu dana pre Srbije tako da moguće da će i ovaj put biti tako.
To što je u Solunu zamagljeno je garnizon obalske straže.
 
hocemo da razvijemo turizam, ulozili tolike pare u sredjivanje grada, a snimci posle svetske krize iz 2015. raspad...ista situacija i sa Novim Sadom....
zamislite samo da jedan covek sazna da nema njegovog ceda BNV na street view? :D

skoro smo dobili one lepe 3D skenove vecih gradova...naravno izostaju oko vojnih objekata, zaista ne znam zasto ne dodju ponovo i za street view...
 
A zašto ponovo Beograd, kada recimo jedan Kragujevac nije snimljen uopšte?
(Vozilo samo prošlo kroz grad)
 

Samo ne razumem zašto???!!! Pogotovu imajući u vidu trud i vreme koje su odvojili na to. A i korisnost, i za njih i za mnoooogobrojne korisnike/klijente.
Jel zna neko nešto o ovome?
 
Da li vama dobro radi google earth?

Naime vec nekoliko dana imam problem sa njim.
kad ga upalim sve radi kako treba, prikazuju se gradovi u 3D i onda posle 5-10 minuta sve sporije azurira 3D i pozadinu i u jednom trenutku zablokira i sdelovi mape koji se jos nisu azurirali ostaju mutni. kao kad baferuje, znate onaj mali kolutic sto se vrti dok loaduje.
Na kraju mi pusti poruku da google earth mora da zatvori i da ima problem.

Prvo sam pojacao cash memoriju u programu koliko sam mogao ali nije pomoglo, onda sam reinstalirao googl earth 2 puta ali opet nista.
Posle sam instalirao nove drajvere za graficku, opet nije pomoglo.

Na kraju sam se setio da imam drugi komp pa sam pokrenuo google earth sa njega i imam isti problem, zablokira azuriranje mapa i 3D.

Da li i vi imate slicni problem?
Jer prvo sam mislio da je do mog kompa ali sada kad vidim da ni na ovom drugom ne radi onda pomislih da je mozda do njih.
Opet mi deluje cudno da ako je do njih nisu vec resili takav problem.
 
Молим @Спатио.
Вероватно да је тако, можда се све врати у нормалу.
Заборавих да напишем да ми се изгубила и она, да је тако назовем, ратација слике !
 
@Спатио, све се вратило у нормалу, и 3Д и окретање слике.

3Д.JPG
 
Vrh