Šta je novo?

Google Earth 5.0

Hrvatska je verovatno tako brzo ubacena u gMaps Street View, posto je pre nesto vise od godinu dana Google otvorio regionalno predstavnistvo u Zagrebu.

PS: Ako ti je lakse, Zagreb nije dostupan u Bird's Eye modu u Bing Maps :)

plus sto je HR primarno turisticka zemlja, StreetView tu moze puno da pomogne u biranju destinacija za odmor i slicno. Citao sam u hrvatskoj stampi da je to pogurano da se odradi sto pre upravo radi turista.

Mada, mene odusevljava detaljnost (rezolucija) i obuhvatnost. Bolje nego veci deo U.S.

Nemam pojma, zaista ne znam kakva je politika Google-a po tom pitanju.

Mozda neko zna kako je bilo za ostale non-mainstream zemlje (tipa ovo sto su odradili za gradove domacine Euro 2012, delove Rumunije...)?

видео сам пре неких годину дана то возило што снима у Београду, пролазило је кроз Јерковић. можда и нас буде када заврше са обрадама

JohnnyLee":2kaef3du je napisao(la):
видео сам пре неких годину дана то возило што снима у Београду, пролазило је кроз Јерковић. можда и нас буде када заврше са обрадама
Nadam se da to nije bilo snimanje, ipak bih voleo da ovde dodju tek kada se zavrse veci infrastrukturni radovi most na Adi, obilaznica, T6 sa kineskim mostom i autoputevi ka Makedoniji i Bugarskoj.

Beograd dobio update... rezolucija losa, taman snimak... datum 24-04-2012, dostupno preko historical imagery-ja.

Vidim da su i Rumuni krenuli sa hi-res, Cluj, Sibiu, Arad i jos neki gradovi su dobili imagery update u visokoj rezoluciji.

Cela Crna Gora u dosta visokoj rezoluciji! Google Maps trenutno, uskoro i na GEarth.

Citava teritorija je pokrivena i to ciljano (videcete da je na 100m od granice van CG sve puno losije), bez ijednog oblaka, cak i na Lovcenu i Durmitoru gde ih ima skoro uvek.

Nisma siguran, ali rekao bih da je u pitanju negde 2009. godina.

Odlicno odradjeno!

Некако ми било овде најлогичније да поставим, а може и на теми "Путовања - Берлин"

Google: Izvinite, i naše mape greše!
Servis Google Maps je juče napravio grešku koja je ubrzo potom ispravljena i trg je ispravno nazvan Trg Teodora Hojsa, po prvom predsedniku posleratne Zapadne Nemačke, rekla je portparolka Googla Lena Vagner

Kompanija Google izvinila se zbog toga što je na svoju mapu greškom ucrtala jednu raskrnicu u Berlinu kao Trg Adolfa Hitlera, što je bio naziv koji je taj skver imao u doba nacista.

http://www.telegraf.rs/hi-tech/internet ... mape-grese

Sad kad smo vec kod ove teme, jel ima Google neke standarde rezolucije da se zna Budva je te rezolucije, BG je te rezolucije, ovaj ima street view ovaj nema itd?!

Vrh