Šta je novo?

Google Earth 5.0

I meni to jedino zvuci kao neki razlog za opravadanje da vec 2god nema updejta, tj da cekaju da most bude makar spojen preko Save, pa da onda urade novo slikanje. Daj boze i da rezolucija ovog puta bude kao sto je npr u Budimpesti,to bi bilo bash fenomenalno...

Hvala na informacijama :) . Još nema apdejta na google maps

Gde vidite updejt slika Beograda, kod mene ih nema ni na Gmapsu ni na google Earthu...

Код мене је аутоматски. Пробај да реинсталираш ГЕ.

Нов снимак је мало таман и мутан, ипак је онај из 2009 закон. И Панчево је ново, летња слика овог пута.

Pegasus":igk2ml3j je napisao(la):
Gde vidite updejt slika Beograda, kod mene ih nema ni na Gmapsu ni na google Earthu...

Kao i uvek, trebaš imati najnoviji GE instaliran.

Nakon toga, upali ga, klikni na Tools>Options>Cache>odradi Clear Memory i Clear disk cache.
Potom, klikni na File>Server log out>File>Server log in

Vidi se lepo mostic preko Ade,a na 1km od obrenovackog mosta pocinje stari snimak :(

Apdejtovali i google maps pored već apdejtovanog google earth. Malo su slike više rezolucije.
Mislim da su snimci od 01.06.2011g. i 15.08.2011g.

578399_402141896477198_132268676797856_1344765_843497410_n.jpg

:cool:

osvezili su zapadni deo grada nesto novijim imagery-jom, ali je rezolucija kriminalna.

U želji da korisnicima pruži najprecizniji i najuverljiviji pogled na našu planetu, Google Earth i Maps timovi su zasukli rukave i još jednom usmerili satelite iznad 25 svetskih metropola i 72 države/regiona, kako bi napravili detaljnije fotografije ovih lokacija. Pored snimaka visoke rezolucije, iz aviona su napravljeni i novi, pod uglom od 45 stepeni. Tako su korisnici od sada u prilici da neke lokacije posmatraju iz malo drugačije perspektive, koja otkriva mnogo više detalja.

Jedan od 25 gradova je i London, a fotografije su napravljene u maju, dok su bili u toku završni radovi na Olimpijskom stadijumu.

Među zemljama čiji su delovi osveženi fotografijama visoke rezolucije, nalazi se i naša. Na žalost, neki veći gradovi koje smo upravo “posetili“ se i dalje renderuju u katastrofalno niskoj rezoluciji. Više detalja možete pronaći na linku iz izvora.

Izvor: Google Lat Long Blog

Od jutros je Hrvatska dostupna u Street Viewu. Za razliku od Rumunije, Rusije i Češke gde su dostupni samo veći gradovi, u Hr su pokriveni skoro svi javni putevi, svaki grad pa i selo. Posebno je zanimljivo posmatrati periferiju Zagreba gde je zadnjih godina bujala divlja gradnja. Dubrava, Trnava, Kozari i sl naselja koja su poput naše Kaluđerice ili Jerković padine.

new-bitmap-image.jpg

Сад сам и ја бацио поглед на предграђе Загреба, насеље Дубрава. Чита крај је као на слици коју је поставио tragac: улице уске, а тротоари мисаона именица. Мора да је весело кад наиђу кола. Срећа па су ограде углавном ниске, па можеш да прескочиш у комшијино двориште. Ако баш немаш среће па је ограда превисока, лези уздуж и надај се најбољем. :mrgreen: Заиста личи на Падину, Алтину или Ледине.

Ипак друштво, нисмо толико исти. Ми смо гори. :( Залази ли ко од вас у наша предграђа?

Једина сличност наше периферије са овом фотографијом периферије Загреба је ширина улице. Али, куће су у низу једнако удаљене на истим местима на парцели,сличне квадратуре и архитектуре, ограде истих висина и прозирне (нису зидови)....

Ипак није зидано како је где ко стигао. И у хаосу направише спонтани ред.

(наравно, узорак ми је ова фотографија и ваши описи јер ја лично нисам гледао)

Jedino po čemu su bolji je što većina izgleda poštuje neko pravilo o orjentaciji krova prema ulici, mada i tu ima po koji da se tome suprotstavi. Što se tiče razmaka zida od ulice tu su ogromne varijacije. A u nekoj ulici u kojoj su svi placevi izgrađeni sam video i geodete kako snimaju - jel kod njih legalizacija uopšte gotova?

Pošto se često krećem među takvim kućama po raznim naseljima (posao i zadovoljstvo), da mi je neko rekao da je ovo u BG-u, poverovao bi' glad, bez imalo sumnje.

Bukvalno i kod nas ima istih primera u raznim krajevima grada. Konkretno, ulica sa slike u Zagrebu me podseća na deo oko ulice Kornatske (Karaburma) - http://binged.it/Q3lbeM Viđao sam isto tako ''ekstremne'' primere u Borči (naselje Zbeg), ali su to sad jednosmerne ulice, tako da nema problema sa mimiolaženjem. :p

Ima li najava za street view, po čemu je to Zagreb više zaslužio od Beograda!? Niti je veći Grad, ni lepši a svakako nije značajniji.

Vrh