Šta je novo?

Glavna ulica (Zemun)


Боже помози, колико семафора...
Видим да је и новина забрањено скретање лево у Змај Јовину из правца Мухара.
Све у свему, тешко да ће ово бити готово у петак. Вероватно ће литија проћи туда упркос недовршеним радовима, а за саобраћај ће пустити можда у понедељак ако би за викенд завршили све финалне ситнице.
 
Ima puno sitnica, nije nigde skoro uradjen spoj trotoara Glavne sa sporednim ulicama, na nekim mestima jos kocka nije stavljena, sklapanje uz zgrade necu da pominjem.
 
Asfalta nigde.
Video sam izjavu predsednika opštine da je sutra simbolično otvaranje...pakao
 
Ne moze da bude otvoreno nista sutra, jer nema zavrsnog sloja asfalta nigde.
 
Јел отворена Главна у Земуну?Причали су да се данас отвара.Већ месецима јако велики проблем затварање Главне,гужве се стварају баш.
 
Јел отворена Главна у Земуну?Причали су да се данас отвара.Већ месецима јако велики проблем затварање Главне,гужве се стварају баш.
Ja sam cuo u jednom videu na yt kaze samo jedan deo se otvara zbog bogojavljenja.A ovo kod Muhara se jos radi.Ako je tako radovi ce trajati do 14.2.Ne znam dal je neko danas isao tom ulicom?Voleo bi da dobijem informaciju.
 
Toliko su temeljni u rekonstrukcijama da se sada rekonstruiše i jezik. "Otvaranje" više ne znači otvaranje, nego "simbolično otvaranje". A može, po potrebi, da znači i razne druge stvari.
 
Aman bre, prvoplanirani rok je kraj Marta.

Sve ranije je bingo.
 
Aman bre, prvoplanirani rok je kraj Marta.

Sve ranije je bingo.

Kritika se ne odnosi na to, nego na medijski hype i sveprisutni "menadžment istine". Tj na laganje. Na jedan sada već maltene instiktivni poriv ka manipulaciji građana. Zašto prosto nisu rekli: "Želeli smo da završimo pre roka, ali na kraju to nije bilo moguće. Prastare, a često i potpuno nepoznate instalacije ispod Glavne ulice su zahtevale toliko mnogo posla da skraćivanje roka nije bilo izvodljivo." To bi bilo razumljivo i opravdano. Ali ne. To im nije odgovaralo. Zašto su u medijima koristili reč "otvaranje" ulice? Po svaku cenu je iz nepoznatih razloga trebalo predstaviti stvari kao gotove, onda kad nisu bile gotove. Čak i kad bukvalno svako u Zemunu može videti da ulica NIJE otvorena, u novinama su želeli da piše da JESTE otvorena. Sve pod pretpostavkom da Zemunaca ima malo, a onih koji samo prate medije ima mnogo. Pa će tako ogromnu većinu prevariti, a za ovo malo njih koji svojim očima vide kako stoje stvari nije ni bitno. Taj pristup konstantnog laganja i ulepšavanja koji sada već maltene nema izuzetka kad god se stvari ne mogu proveriti od strane većine građana je ono što uništava čitavu državu. Ovo je veoma dobar primer zato što ovde postaje jasno da lažu čak i onda kad ne moraju da lažu, kad jednostavno saopštavanje istine ne bi bio opravdani povod za kritiku posle saopštavanja svih činjenica. Što pokazuje da je taj manipulativni pristup postao toliko instiktivan i ukorenjen da je sada već slepa inercija o kojoj se i više ne misli. Zato sam ga izdvojio. Ako je dakle čak i OVO problem, onaj obrazovaniji deo naroda se vremenom u tako ogromnoj meri odvoji od učestvovanja u upravljanju državom da to neizostavno vodi u raspad.
 
Fotka od jutros. Konačno će da krenu sa asfaltiranjem.

IMG_20240125_093106861_HDR.jpg
 
Beše pogledaj na tabli gradilišta, a ne tako nešto.
Beše 11 meseci od početka radova, koji su počeli 1-vog maja.
Радови су почели 24. априла. На табли је тада писало да радови почињу 20. априла и да је рок 300 дана, што ће рећи да је рок нешто мањи од 10 месеци тј негде око 20. фебруара.
 
Vrh