Šta je novo?

Generalštab

U interesu Srbije je da tako mocne i uticajne porodice posluju kod nas. Jedan projekat povezuje americku porodicu Tramp, jevrejsku Kushner i arapsku Alabar. Bolje od ovoga ne moze, sta bi drugi dali za tu sansu...
Najbitnije u ovom projektu jeste sigurnost za Srbiju. Mi smo do skoro bili u ratu i znamo sta je to. Balkan je ranjivo podrucje. Ljudi mnogo plitko gledaju na ovaj projekat i ne mogu da prepoznaju koliko je on bitan za nas. Cak ce ovaj projekat uticati na znacajno smanjenje incidenata na KiM. Za realizaciju i funkcionisanje projekat potreban je mir u drzavi.
Mozda zvuci suludo ali Trump Tower znaci protekcija za nas. Bukvalno prekoret u srpsko-americkim odnosima. To su postugli sa S. Arabijom mogu i sa nama.
Kako malo dete vidi politiku velikih
Imaju dva prazna placa na slviji pa neka tamo grade i taman se uklope kule sa hotelom slavija
Inace ministarstvo i vojska kako čuh počeli da se sele iz zgrada.

Kako malo dete vidi politiku velikih
Imaju dva prazna placa na slviji pa neka tamo grade i taman se uklope kule sa hotelom slavija
Inace ministarstvo i vojska kako čuh počeli da se sele iz zgrada.

Где се селе, јел имаш инфо?

Кад бих претпостављао, рекао бих у касарну Бањица-2 где је сада смештен и Генералштаб.

U interesu Srbije je da tako mocne i uticajne porodice posluju kod nas. Jedan projekat povezuje americku porodicu Tramp, jevrejsku Kushner i arapsku Alabar. Bolje od ovoga ne moze, sta bi drugi dali za tu sansu...
Najbitnije u ovom projektu jeste sigurnost za Srbiju. Mi smo do skoro bili u ratu i znamo sta je to. Balkan je ranjivo podrucje. Ljudi mnogo plitko gledaju na ovaj projekat i ne mogu da prepoznaju koliko je on bitan za nas. Cak ce ovaj projekat uticati na znacajno smanjenje incidenata na KiM. Za realizaciju i funkcionisanje projekat potreban je mir u drzavi.
Mozda zvuci suludo ali Trump Tower znaci protekcija za nas. Bukvalno prekoret u srpsko-americkim odnosima. To su postugli sa S. Arabijom mogu i sa nama.
Случајно сам кликнуо „свиђање“ уместо „одговори“. Нема везе, поништио сам оно што сам урадио. Дешава се. Како дете попут тебе види политику великих? Да ли си свестан да си излупетао са овим коментаром? Каква црна заштита. Па тек тада ће почети понижавање народа. Да ли знаш да су Трамп и Нетањаху одавно се договорили за уништење Палестине како би Трамп тамо изградио највећи и најлуксузнији град на свету у који ће сместити све милионере и милијардере? Трамп је подмукао, гњида, и спреман је на све. Отписао је Илона Маска шест месеци након завршетка избора и инаугурације. Сад се Илон Маск њему свети тако што је почео да финансира демократе. Кад је зарио нож у леђа Илону Маску, замисли шта ће тек да уради нама.
How Trump and Musk went from bromance to bitter dispute?
Trump threatens Elon Musk with ‘very serious consequences’ if he bankrolls Democrats in future elections.

Ta svadja je samo skretanje paznje sa propalih mirovnih pregovora oko rata u Ukrajini.

Bolje nego Tramp tauer.
1000039312.gif

Što smo bili u ratu? 🤔

Dobar izbor gifa, moram priznati. 😁

A što se tiče starog zdanja, ja već duže vreme smatram da mu nije bilo mesto tu. Ali to nije bitno više, jer je njegovo vreme ionako prošlo. Ono što je suština svega je da ne može na tom mestu da bude megalomanska hotelčina sa sve američkim zastavama.

A šta može?
Pa dajte još predloga pa ćemo da vidimo i glasamo. Ovo do sad predlagano - ne može.

Izgleda da su odustali od jedne kule i da ce ih biti dve umesto tri. Mozda je tako i najbolje, kompromis. Ostaje desni Generalstab.

Ova zgrada gore je verovatno stradala u bombardovanju, ne verujem da bi toliki objekat tek tako srusili. A za ovu dole razumem, vreme je pregazilo, previse je mala i niska za lokaciju na kojoj je bila.

I sta cemo sad, ne mozemo anahrono da gradimo kao da je 19.vek, Dobrovicevo remek delo je meni i mnogima ruzno, ali tri kule su najgore resenje.....mozda bi Dejan Stankovic napravio najbolje nesto kao na Slaviji :cool:

Pa radi se to i po Nemačkoj i svuda. To je naše.

Imala je ona još jedan sprat i trebalo bi još nadograditi, nije to ništa neuobičajeno, nadogradi se gore, tako su rasli svi gradovi, a ne ruši sve pa gradi novo.

1000039331.png

1000039328.jpg

Ovako bi se verovatno vremenom nadograđivala, da je sve išlo normalnim tokom

1000039315.jpg
1000039318.png
1000039335.png

E, sad, iskreno, ne bih rekao ni da sam ja baš za ovo, može spasti u domen starlet-arhitekture, ali nek se uzmu neki talentovani, naši klinci i nek iskombinuju nešto.

Svakako da i zgrade treba da idu što više do kolovoza, da trotoar bude jednak onome ispred Vlade, nema potrebe za onim livadama koje ničemu ne služe i niko ih ne koristi. Iako sam uvek za što više zelenih površina, ove su besmislene.

Izgleda da su odustali od jedne kule i da ce ih biti dve umesto tri. Mozda je tako i najbolje, kompromis. Ostaje desni Generalstab.

Боље да одустану скроз од ове локације. Нек им поклоне дупло више земљишта у ЕХПО.

Nadogradnja po nekoliko spratova i rekonstrukcija nije ništa neuobičajeno, čak ni za Beograd. Zgrada Vlade je nadograđivana, nekoliko zgrada u Knez Mihailovoj, Stari Dvor, Novi Dvor i mnoge druge. Tako da sve ove s jednim i li dva sprata, uz kvalitetan projekat i kvalitetnu rekonstrukciju, od temelja do krvoa, mogu izlgedati fenomenalno. :))

Ovako bi se verovatno vremenom nadograđivala, da je sve išlo normalnim tokom

Pogledajte prilog 241136Pogledajte prilog 241137Pogledajte prilog 241138

E, sad, iskreno, ne bih rekao ni da sam ja baš za ovo, može spasti u domen starlet-arhitekture, ali nek se uzmu neki talentovani, naši klinci i nek iskombinuju nešto.

Svakako da i zgrade treba da idu što više do kolovoza, da trotoar bude jednak onome ispred Vlade, nema potrebe za onim livadama koje ničemu ne služe i niko ih ne koristi. Iako sam uvek za što više zelenih površina, ove su besmislene.
E ovo bih preziveo cak i da neko kaze da je kic. :LOL: Imamo i previse ruznih betonskih kocki u centru iz siromasnih posleratnih vremena, ovo bi bar bilo lepo ako nista drugo.

Ладно си изградио изнова зграду и одмах надзидао спрат, у духу добре београдске традиције. Капа доле!

Ладно си изградио изнова зграду и одмах надзидао спрат, у духу добре београдске традиције. Капа доле!
Испало је супер, али поред ове власти, тешко ће се то остварити.

desna zgrada nema smisla bez leve, oni su celina, kanjon sutjeske bez jedne strane debilno. Bolje onda nek sruse i desnu a ne polovicno jos ce odvratnije da bude nit ce dobijemo jedno nit drugo.

Ali tako niske zgrade po sprat dva niti su monumentalne niti pripadaju metropolisu kakav je Beograd. Da je sreće da sve nadozidaju u istom stilu i da imaju po 5-6 spratova sa svom fasadnom plastikom i ukrasima u originalu.

Да, може тако. смтрам да по стилистици овако нешто са довољним бројем спратова органичније тј лепше изгледа за тај део Београда.
Али, имамо један проблем: неопходно је урадити сећање на бомбардовање.
Добровићева зграда, недавно смо видели фотографије сварно стоји као чир на лицу. Сама архиктекура, посматрано изоловано добро осликава дух времена, и могло би се рећи да је зграда добра. Али, то вам је као кад у једно црначко племе, доведете албино девојку. Дакле не иде.

Али! Албино девојка је направила подвиг за то племе, принела себе за жртву, Потребно је некако јој се одужити. Овековечити. Наравно да није решење њен леш да стоји. Срамота је. Али подвиг мора да буде урезан вечно.

Какви су предлози?

Rekonstrukcija, pretvaranje jednog dela u muzej ili drugu kulturnu ustanovu. Drugi deo nazad u upotrebu kao državne kancelarije.

Ne praviti nikakve megalomanske kulčine na ovoj lokaciji.

Kušneru dati jednu parcelu na NBG za Trump Tower.

Rekao sam da bi se tako prirodno desilo sa zgradom da nije srušena, kao što i bi, tako je i izgrađen manje više Beograd, kao i svaki grad u Evropi.

Da, to je u duhu beogradske i evropske tradicije i to je jedan od razloga zašto imamo gradove koje imamo, a ne neimpresivne ulice pune jednospratnica. Negde je više to razlog, negde manje.

Sa obe zgrade se dodavanje sprata već i desilo. Tako da, da, to jeste beogradska tradicija, ali ne ova novokomponovana divljačka.

1000039558.jpg

1000039559.jpg

1000039560.jpg
1000039562.jpg

Vrh