Šta je novo?

Generalštab

Nesto mi je zanimljivo, 25 godina bombardovane ruine zvane Hotel Jugoslavija i Generalstab stoje, i niko nikada se nije javio da kaze "aman ljudi ajde da obnovimo to", sada kada treba da se rusi digla se kuka i motika da se to zastiti. Sta da se zastiti, rusevina ?
Protiv sam rusenja Generalstaba (jesam za rusenje Jugoslavije) ali sto se svi ovi sada koji su se digli nisu setili ranije da se jave i da svim srcem traze obnovu ? Stoji ruina u centru grada, niko nikada nista nije rekao, nisu se setili da kazu "to je zasticeno, treba obnoviti".
Sa jedne strane imamo licemere, sa druge strane imamo debilnu vlast koja u zoni institucija i vladinih zgrada dozvoljava da se nakaraci hotel za prostituciju.

Pa to rade sa svim. Puste da propada, onda umesto toga naprave neko ilegalno sranje preko koga su oprali novac i puste pricu - jesu vam bolji bili pacovi i narkomani pre?

Nesto mi je zanimljivo, 25 godina bombardovane ruine zvane Hotel Jugoslavija i Generalstab stoje, i niko nikada se nije javio da kaze "aman ljudi ajde da obnovimo to", sada kada treba da se rusi digla se kuka i motika da se to zastiti. Sta da se zastiti, rusevina ?
Protiv sam rusenja Generalstaba (jesam za rusenje Jugoslavije) ali sto se svi ovi sada koji su se digli nisu setili ranije da se jave i da svim srcem traze obnovu ? Stoji ruina u centru grada, niko nikada nista nije rekao, nisu se setili da kazu "to je zasticeno, treba obnoviti".
Sa jedne strane imamo licemere, sa druge strane imamo debilnu vlast koja u zoni institucija i vladinih zgrada dozvoljava da se nakaraci hotel za prostituciju.
Политика друже, политика.
Тако је одувек било, тако јесте и тако ће заувек бити.

Meni je zanimljivo da ti dodjes i napises 4176. post na temi o Generalstabu koja je otvorena pre skoro 20 godina i pises da se niko ranije nije setio, javio, bunio...

Sta mislis sta je sadrzaj vecine od 4000 postova u poslednjih skoro 20 godina?

Uostalom, ako se nesto i radi, ne radi se na ovakav nacin. Ako se rusi, ne znaci da treba da se pokloni. Ako se gradi novo, ne treba da se gradi ovo sto se sada gradi jer nije prikladno lokaciji i steti Beogradu na vise nacina.

Meni je zanimljivo da ti dodjes i napises 4176. post na temi o Generalstabu koja je otvorena pre skoro 20 godina i pises da se niko ranije nije setio, javio, bunio...

Sta mislis sta je sadrzaj vecine od 4000 postova u poslednjih skoro 20 godina?

Uostalom, ako se nesto i radi, ne radi se na ovakav nacin. Ako se rusi, ne znaci da treba da se pokloni. Ako se gradi novo, ne treba da se gradi ovo sto se sada gradi jer nije prikladno lokaciji i steti Beogradu na vise nacina.
E ako se na internet forumu branio Generalstab onda izvinjavam se...
Gde su bila gostovanja po emisijama, gde je uzbunjivanje javnosti, istrazivanja, pozivanja na izlazak na ulice ?
Niko prstom mrdnuo nije da se ta zgrada obnovi, a sada se kao svi digli te toboz je brane. Samo sta sad branite, rusevinu ?

Ja ne gostujem po emisijama, ne uzbunjujem javnost i ne vrsim istrazivanja da bih ti na to pitanje odgovorio, pa ne znam sto mene pitas odnosno stavljas u kos nekih koji sad brane..

Za to idi pisi komentar na N1 ili gde vec.

Stavio si sve u dva kosa - jedne koji su se sad odjednom aktivirali i vlast.

Samo ti ukazujem da postoji i treca strana, ljudi ovde koji nisu cutali sve vreme i sad se setili. A ti bas ovde to sve pises medju tim ljudima.

Da, na internet forumu.

Koji ti se deo najvise svidja, onaj gde se posipamo pepelom standardno. Ili onaj gde poziva na kolektivno samoubistvo. Najaci su ti internet ratnici, eno mu ulica idi care protestuj, radi sta god.
Jači su ovi internet branioci koji se javljaju isključivo na svaki negativan (neafirmativan) komentar na račun aktuelne vlasti.

Gluposti poput "uniste sve sto dotaknu" ne bi trebalo da se prenose na ovom mestu jer bar ljudi ovde koji prate materiju znaju da je idiotizam u pitanju.
Za tviter rasprave i hvatanje lajkova prikladno.

GchLJmwXcAAdDMb

Ovo vi zagovornici projekta podržavate ????
Usred staroga grada??

Ja ne, ovo je smece od projekta koje se najavljuje. Kao sto je i smece bio projekat generalstaba i izmestanje kanjona iz Bosne u samu urbanu matricu od strane titoista.
Висинска разлика Генералштаба и околиних здања је неприметна у односу на ово.

Лично сам против уметања високих и гломазних објеката у старо градско језгро, које је већ ево два века грађено са висинским ограничењем. Американизација градског језгра је почела између два рата изградњом палате Албанија и планирањем више других, да би се наставила послератним, Београђанком, Домом Омладине, Политиком.. И наставило током транзиције Скајлајном, планом за Град на води, Београдом на води, сада овим..
Стари ГШ изгледао би као Federal Hall у Њујорку, у оном окружењу небодера,

stock-photo--federal-hall-national-memorial-wall-street-manhattan-new-york-which-was-built-in-...jpg

а ако је то тамо нормално, овде није. Централна зона Београда је део европске градитељске традиције и свако иступање из те матрице је насиље.

GchLJmwXcAAdDMb

Ovo vi zagovornici projekta podržavate ????
Usred staroga grada??
Ово је стварно жешћа шабанерија. Вређање историје славне Српске војске, 7. пешадијског пука Дунавске дивизије. Трећепозивци тог пука су бранили Београд 1915.
Заиста срамно и понижавајуће.

Лично сам против уметања високих и гломазних објеката у старо градско језгро, које је већ ево два века грађено са висинским ограничењем. Американизација градског језгра је почела између два рата изградњом палате Албанија и планирањем више других, да би се наставила послератним, Београђанком, Домом Омладине, Политиком.. И наставило током транзиције Скајлајном, планом за Град на води, Београдом на води, сада овим..
Стари ГШ изгледао би као Federal Hall у Њујорку, у оном окружењу небодера,

Pogledajte prilog 220023
а ако је то тамо нормално, овде није. Централна зона Београда је део европске градитељске традиције и свако иступање из те матрице је насиље.
Ovo je baš adekvatan primer. Ima toga i u Londonu, i možemo raspravljati da li nam se to sviđa ili ne. Meni lično ne smeta previše, ali nisam ni oduševljen.
Veći problem je u tome što u rupi ostaje zgrada vojne administracije, i što zgrada vlade upada u samo za nijansu blažu poziciju.

Ako već radimo ovo, onda bi trebalo iseliti institucije iz tih zgrada, i iste upotrebiti za neke muzeje, kulturu, možda čak berzu ili nešto vezano za privredu, ali da je otovrenog tipa...

Izvinjavam se ali edit dugme je isteklo.
Lepo bi bilo i sa americke strane da su na mestu kula bliznakinja dozvolili izgradnju bilo kakvog islamskog poslovnog simbola, u znak pomirenja i okretanja novog lista.
I molim zagovornike proTramp ideje da se suzdrze od argumenata na temu proteklog vremena.

Izvinjavam se ali edit dugme je isteklo.
Lepo bi bilo i sa americke strane da su na mestu kula bliznakinja dozvolili izgradnju bilo kakvog islamskog poslovnog simbola, u znak pomirenja i okretanja novog lista.
I molim zagovornike proTramp ideje da se suzdrze od argumenata na temu proteklog vremena.

Tzv. Ground Zero Mosque je otvorena zajedno sa islamskim kulturnim centrom 2011. u zoni mesta gde je srušen WTC...

Vrh