Тако то иде. Никог није брига за наше изборе, а док овај сам добија 50% на нивоу Србије, тек их није брига. Управо нас је исхвалио и ММФ, од почетка нас не терају да уведемо санкције Русији... Изгледа да он уме и са демократама, а екипа из конкретне теме су републиканци, Јевреј и виђени ЛГБТ. Прилично широк опсег.
Неће рушити касарну 7. пука, али ће је деградирати тиме што ће бити отвореног калкана ка Кнеза Милоша, и што ће у позадини имати накарадне две куле што се види на оним рендерима.Nisam baš ispratio, da li projekat podrazumeva rušenje celog bloka, stare zgrade generalštaba, kasarne VII puka? Kraj 19. veka, ipak ima određenu istorijsku i kulturnu vrednost! Ovo ostalo mi je subjektivno bezvredno, ali podržavam simboliku u vidu izgradnje nekog spomenika, memorijalnog kompleksa koji će biti VIDAN i DOSTUPAN iz Nemanjine npr! Onako malo upadnije, ne kao u Aberdarevoj.
Inače čisto ovako sa ekonomske strane, nije to baš loš deal. Da si privatni vlasnik, ne bi tu dobio više od 18-25% vlasništva nad onim što se izgradi! Ovako dobijaš 22% profita, bez mogućnosti uticanja na bilo šta, ali i povrat posle 99 godina uz ulaganje od jedne milijarde usd i otvaranje poslova koje ide uz sve to! Meni smeta samo taj monopol bez nadmetanja, ali to je već politika...
Неће рушити касарну 7. пука, али ће је деградирати тиме што ће бити отвореног калкана ка Кнеза Милоша, и што ће у позадини имати накарадне две куле што се види на оним рендерима.
Према рендеру, иде под мач.A stari generalštab i ono ka Masarikovoj?
Memorandumom o razumevanju se firmi „Kušner“ i sestrinskoj firmi odobrava da uđu u zakup na 99 godina na toj lokaciji bez naknade, da bi posle 99 godina ta firma mogla da postane vlasnik.Hmmm, pa to je greota, ta zgrada je prelepa! Gledam baš teren na gmapsu, baš je na nezgodnom mestu, da je bliže Nemanjinoj ili Masarikovoj, možda bi i moglo nekako da se uklopi sve. Kao i kasarna isto koja za mene ima i neku subjektivnu vrednost, kao uspomena iz ranog detinjstva, gde sam voleo da gledam stražare sa mesta gde savija sedmica.
Da na zvučim kao tetka sa svojim uspomenama sa mora iz SFRJ, ovo ostalo bih srušio, trepnuo ne bih, s tim što bih naravno zbog neke simbolike napravio spomenik, kad se već ta novija zgrada tu nametnula kao simbol agresije! Treba ići dalje, ali da ipak neki Teo, Leo, Gea, Rea, dok šetaju svoje ljubimce Čedomira i Dragišu, znaju da se to ipak desilo! Narod koji zaboravlja istoriju, osuđen je da mu se ponavlja.
Ovako čisto ekonomski kažem nije to baš loš deal kao što predstavljaju (ako je stvarno ovako). Dobijaš 22% profita što je srazmerno nekom profitu koji bi imao i kao vlasnik zemljišta, s tim što ti to ostaje posle 99 godina. Jedino što se ne pitaš ništa i što to ne možeš da prodaš i da u startu raspolažeš tim kapitalom. Ako je tačno da će biti uložena milijarda (što mi je nerealno), to znači da bi tržišna vrednost izgrađenih objekata bila nekoliko milijardi, što znači da bi kao vlasnik raspolagao sa približno 20% od toga, tj možda i nekih 500 miliona usd koji bi dalje generisali prihod! Mislim ne sumnjam da ovi tutumraci već prave svoje kombinacije za ugrađivanje, ali generalno ako bude ovako, nije to loše uopšte za državu, stvara se nova vrednost. Efekat zapošljavanja je posebna varijabla.
Memorandumom o razumevanju se firmi „Kušner“ i sestrinskoj firmi odobrava da uđu u zakup na 99 godina na toj lokaciji bez naknade, da bi posle 99 godina ta firma mogla da postane vlasnik.
Tako da znaci da se ista vraca nama
Cega 22%? Plac dzabe, troskovi rusenja i ciscenja 100 miliona, troskovi izgradnje 500 miliona, prodaju deo stanova za <500 miliona, ostale rentiraju, pa troskovi marketinga, konsultantskih usluga, odrzavanja, renoviranja, itd. bice dobro ako vidimo par desetina miliona za tih 99 godina...Hmmm, pa to je greota, ta zgrada je prelepa! Gledam baš teren na gmapsu, baš je na nezgodnom mestu, da je bliže Nemanjinoj ili Masarikovoj, možda bi i moglo nekako da se uklopi sve. Kao i kasarna isto koja za mene ima i neku subjektivnu vrednost, kao uspomena iz ranog detinjstva, gde sam voleo da gledam stražare sa mesta gde savija sedmica.
Da na zvučim kao tetka sa svojim uspomenama sa mora iz SFRJ, ovo ostalo bih srušio, trepnuo ne bih, s tim što bih naravno zbog neke simbolike napravio spomenik, kad se već ta novija zgrada tu nametnula kao simbol agresije! Treba ići dalje, ali da ipak neki Teo, Leo, Gea, Rea, dok šetaju svoje ljubimce Čedomira i Dragišu, znaju da se to ipak desilo! Narod koji zaboravlja istoriju, osuđen je da mu se ponavlja.
Ovako čisto ekonomski kažem nije to baš loš deal kao što predstavljaju (ako je stvarno ovako). Dobijaš 22% profita što je srazmerno nekom profitu koji bi imao i kao vlasnik zemljišta, s tim što ti to ostaje posle 99 godina. Jedino što se ne pitaš ništa i što to ne možeš da prodaš i da u startu raspolažeš tim kapitalom. Ako je tačno da će biti uložena milijarda (što mi je nerealno), to znači da bi tržišna vrednost izgrađenih objekata bila nekoliko milijardi, što znači da bi kao vlasnik raspolagao sa približno 20% od toga, tj možda i nekih 500 miliona usd koji bi dalje generisali prihod! Mislim ne sumnjam da ovi tutumraci već prave svoje kombinacije za ugrađivanje, ali generalno ako bude ovako, nije to loše uopšte za državu, stvara se nova vrednost. Efekat zapošljavanja je posebna varijabla.
Ne ide pod mač Stari generalštab, prva kula se gradi na praznom prostoru između Privrednog suda i Starog generalštaba.Према рендеру, иде под мач.
Према заштити, не смеју да га такну.
Тачно, марта `41. потпишеш са Хитлером Тројни пакт и ћутиш. О томе нема расправе. Рђави људи изведу пуч и сатру своју земљу и свој народ, "јер их је било срамота". Какво дечурлијско њесра.Kao da neko kaze, ajde da vodimo argumentovanu raspravu o Hitleru. Kakva, bre, rasprava, sve je jasno kao dan.
Zar nije ova mini-kula u sredini na mestu Starog? Ili iza, moze da se uglavi https://a3.geosrbija.rs/share/74b8380e4454Ne ide pod mač Stari generalštab, prva kula se gradi na praznom prostoru između Privrednog suda i Starog generalštaba.
Није, све је јасно.Ti rdjavi ljudi su pobedili
Zar nije ova mini-kula u sredini na mestu Starog? Ili iza, moze da se uglavi https://a3.geosrbija.rs/share/74b8380e4454
Ima da preimenujemo Nemanjinu od Kneza Miloša ka Savskom trgu, pa će bude na kraju ulice.Битно је то ,,на крају улице''.
Kakav je to potencijal, sjajna idejaШтета би била да не оживе као пешачки трг овај сјајни пасаж између Ресавске и Милоша Великог.
Pogledajte prilog 193156
Onda je ta manja zamisljena ovdeНије, све је јасно.
Pogledajte prilog 193155
Штета би била да не оживе као пешачки трг овај сјајни пасаж између Ресавске и Милоша Великог.
Pogledajte prilog 193156
Pogledajte prilog 193157
Onda je ta manja zamisljena ovde
Pogledajte prilog 193165
Ne dobijes sve nazad vec samo zemljiste.
Cega 22%? Plac dzabe, troskovi rusenja i ciscenja 100 miliona, troskovi izgradnje 500 miliona, prodaju deo stanova za <500 miliona, ostale rentiraju, pa troskovi marketinga, konsultantskih usluga, odrzavanja, renoviranja, itd. bice dobro ako vidimo par desetina miliona za tih 99 godina...
Pa nisu to veverice kao Mali, Vesic i ostala druzina, vec prevejani investitori