Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 48.216
Nama smeta jaka i uspešna Srbija.
ne govorim o ideologiji, govorim o spomenicima kulture, kao sto si i ti prvo naveo
svejedno je najznacajnije ostvarenje nama vaznog arhitekte
nadam se da barem delimo misljenje da je nedopustivo da se ovaj objekat, sa ovim statusom, istorijom i simbolikom resava na ovaj nacin koji ne gleda ni misljenje javnosti, ni misljenje struke a ni zastitu pod kojom spada
Da li si realan, pa projekat se ne uklapa sam u sebe, kule se ne uklapaju ni sa tim hotelom/muzejom ispodMora se priznati projektu bar 3 stvari.
- Sacuvan je koncept kapije sa 2 simetricne zgrade na svakoj strani Nemanjine.
- Arhitektura i oblik imaju retro fazon koji se sigurno bolje uklapa u ambijent predratnih zgrada nego neke staklene savremene kule
- Prozori kula se takodje uklapaju sa Beogradjankom jer je uradjeno nesto na istu foru, jedan isti oblik prozora koji se ponavlja svuda pa se dobija matrica
Vidi ti malog fasisteMišljenje ovakve ostrašćene javnosti koja je apsolutno i na svaki način je kočnica promena i napretka ne treba uopšte uzimati u razmatranje.
Kada javnost više ne bude bila ostrašćena i kada bude bila u mogućnosti da jasno sagleda prednosti i mane konkretnog projekta (bez uplitanja emocija i da li je investitor ovaj ili onaj, da li je na vlasti SNS ili neko drugi) tada mišljenje javnosti treba da bude uzeto u ozbir.
Слажем се и допада ми се. Ми нисмо имали ни самопоштовања ни воље да решимо, нека то други ураде за нас. Хтели смо капитализам, граде они који могу и умеју. Чему кукњава, само ће се уништено и неупотребљиво заменити новим. Габарити у том окружењу нису никакав проблем, не видим чему сметају.Vecina forumasa ovde nema taj kapacitet da razume vaznost ovog projekta i koliko mocna jevrejska porodica stoji iza njega. Srbija mora da iskoristi ovu sansu i uradi sve da se realizuje ovaj projekat! Prvenstveno zbog svoje sigurnosti! Da li mislite da bi se iko usudio da napadne Srbiju u koju Kusneri imaju svoj biznis? Nema sanse! Na kraju krajeva jevreji su ti koji odlucuju ko sme koga da napadne u svetu. Pritom ne treba zaboraviti Trampa ciji hotel bi se verovatno nasao ovde. Siguran sam da bi on jednog dana na otvaranju rekao ,,Bajdena je zanimalo ovde da rusi a mene da gradim".
Sto se tice arhitekture...meni se bas svidja. Mesavina Beograda i Njujorka. Jedino sto nije po nasaj meri jeste to sto svi stanovi nemaju terase. U Njujorku nije popularno imati terasu dok kod nas bas nije popularno nemati terasu. Tu se vidi da arhitekta bas i ne poznaje nase trziste iako je uzeo neke elemente od Beogradjanke.
U svakom slucaju fenomenalan projekat koji treba podrzati. I pozivam forumase da prestanu da se boje svega sto je novo (kad god se pojavi neki novi projekat odmah krecu napadi), promene su dobra stvar zato sto se tako napreduje i razvija.
Pogledajte prilog 192755
Pa po onome što se prikazuje, oni planiraju 4 kulčine. Za mene je to jedno klasično iz...vanje i nesposobnost da se vidi šuma od drveta, da se vidi razlika između 4 kule sa X zapreminom i prostranijim a nižim kompleksom zapremine XY.@Bender Rodriguez
Meni je delovalo da planiraju 3 zgrade ali je moguće da si u pravu da ih ima 4.
Mogu se složiti sa tobom da je to previše da 4 iste zgrade tog gabarita budu izgradjene.
2 zgrade su po meni ok jer se onda dobija kapija.
To je bio i koncept starog generalstaba i ovaj američki arhitekta je to ispoštovao.
Takodje je ispoštovao kaskadnu estetiku generalštaba koju je primenio ovim novim kulama tako da ga ja ne bi blamirao u tom smislu. Čovek je analizirao objekat koji zamenjuje svojim i preuzeo je nesto iz njega tako da u tom pogledu postoji neka vrsta omaža Dobrovićem delu.
Inače jasno je da je ovo američka arhitektura i američka vizija i estetika tu se isto mozemo složiti.
Pa nema ničeg lošeg ugledati se na Amere u onome gde su u pravu i gde su mudri i razumni.Verujem da mnogi forumaši nisu ni svesni koliko je Beogradska moderna inspirisana američkom arhitekturom.
Ko ne veruje nek ukuca na google " streamline moderne architecture" bićete iznenadjeni...
Ma ja mislim da tebi više smetaju klasne podele nego narušavanje urbanizmaZnači treba da poklanjamo amerima zemljište na kome će oni graditi svoje korporativne faluse kojima će isticati klasne podele i segregaciju. I narušiti nam urbanizam i saobraćaj još više. Pa neću da podržim to.
Nije pitanje da može ili ne može, jer mora - to prosto ide u paketu.Nemam problem sa normalizacijom odnosa sa Amerikom (mada Vučić ne želi to, jer voli da sedi na 4 stolice), a na činjenicu da u politici zlopamćenje i durenje ne prolaze dobro, sam se navikao, pomirio. Isto tako smatram da ne treba više da stoje te ruine. Ali sve to ne znači da ću da ljubim noge Amerima koji bi da mi uzmu to zemljište i posade 4 dodatne kulčine tu. Epa vala ne može.
Стварно изгледа као модерни, упрошћени ар деко који се вратио последњих година у Њујорку. По мом мишљењу, ово су вероватно најлепше куле које можемо добити у Београду у догледно време, и чак бих рекао да би се куле боље уклопиле у београдску архитектуру од генералштаба. Наравно под условом да су само у питању две куле, а не 3 или 4 као што се може наслутити из рендера.Pogledajte prilog 192844Pogledajte prilog 192845Pogledajte prilog 192846
Meni je prva asocijacija kad sam video arhitekturu i pasarele bila ovo:
Metropolis, 1927god, art deco.
ovo i ja smatram da je najbolje resenje u datim okolnostimaнагињем ка томе да се реконструише и сачува зграда Николе Добровића због свог симболичког значаја.
Da je tako moglo prodali bi žuti pre 15 godina. Nemamo mi baš neke opcije (još uvek) da zacenimo neku lokaciju jer još uvek nismo lokacija oko koje se investitori (ovog kalibra kao Trampov zet) otimaju.Dakle, suvim zlatom da plati taj što hoće da gradi u sred grada, pored Vlade.
Polako, samo budi strpljiv.Aha, hoće, kao Arapi što su posle BNVa...
Ja ne vidim svrhu drzanja razrusenih zgrada u centru grada, po meni ovo deluje super da se izgradi, a to sto mi mislimo da je bg pariz london amsterdam peking pa da suvim zlatom neko nesto placa to je vez ozbiljan problemDa je tako moglo prodali bi žuti pre 15 godina. Nemamo mi baš neke opcije (još uvek) da zacenimo neku lokaciju jer još uvek nismo lokacija oko koje se investitori (ovog kalibra kao Trampov zet) otimaju.
Ovo treba posmatrati strateški: pokloniš zemlju ultra jakom USA investitoru i posle dobiješ još x novih USA investitora od kojih ćeš zaraditi dovoljno za zakrpiš "izgubljen" profit zbog poklonjenog zemljišta