Šta je novo?

Generalštab

То није нужно правило. Боље да иди на НБГ ако мене питаш. Теба чувати стари центар од даљег висинског силовања. Једино је Београђанка прихватљива, остали солитери су накарадни - ПТТ/БИА торањ у Бирчаниновој, хотел Славија, палата Јадран, НБС, војни на дну Балканске, они промашаји по Дорћолу.
Ah, pa ti sve vreme gledaš sa naše strane? Da, nama bolje da ode NGB ili u Luku.
Ali, okreni pa pogledaj iz ugla investitora, "ne može ovde, previše centralno, hajde malo dalje".

До сада су страни инвеститори већином преферирали Нови Београд као практичнији део града. Зато данас имамо 5 бизнис четврти на НБГ и одумирање пословног простора у центру града.
А хотели у центру града имају проблеме са гаражама, прилазу таксију, прилазу аутобусима.

Investitor gleda da uzme lovu. Ako moze vise spratova i kvadrata na NBGD-u po nizoj ceni kvadrata verovatno, ali sa ukupno vecom zaradom, uzece to.

Deluje da je prilaz taksiju kroz kapiju Kasarne 7 puka 😡
Да баш накарадно.

Investitor gleda da uzme lovu. Ako moze vise spratova i kvadrata na NBGD-u po nizoj ceni kvadrata verovatno, ali sa ukupno vecom zaradom, uzece to.
Тачно, Trump je човек практичан. Кажемо му ево блок 39, 80% празна површина, близу airport, близу subway (Бг воз), могућ директан излаз на highway, близу је више busissn districta (блок 65, дуж Милутина Миланковића, дуж Зорана Ђинђића, иза Меркатора).

Meni je ta rusevina zvana Generalstab (a it sto ima nemacko ime je toliko srpsko kulturno delo) tako gadna.
Nije mi niko odgovorio šta znači "nemačko ime", pa sam možda pogrešno razumio da se odnosi na generalštab. Da li to znači da npr. Manastir Studenica nije "srpsko kulturno delo" zato što je riječ manastir grčkog porijekla, ne kontam?

Pri tom je "Generalštab" u stvari Zgrada Ministarstva Odbrane (gdje je ministarstvo engleskog porijekla).

Sta radis budan u 5 ujutro?
Truje i zagađuje temu. :D

:ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Moguće je, samo se nadam da vlast neće ići na to da do kraja testira strpljenje naroda, i tako rizikuju.
(y)

Neka mu daju celu luku, mogao bi grad u gradu da izgradi, i to uz Dunav... Daleko bolja lokacija, i za marketing, i za njih i za narod.
(n)

Dobro veče svima, evo me na večeri sa poslovnim partnerima u Singapuru. Pokazao sam im ovaj projekat, i bukvalno su im vilice ispale. Malo je reći da je za stolom zavladao muk od (pozitivnog) šoka. Bili su u fazonu neverica da se to gradi u BG. Mislili su prvo da im pokazujem sliku Londona ili Njujorka. Potapšali su me svi po ramenu, jedan me je i zagrlio, rekavši svaka čast što ste vi maleni Srbi uspeli da centralizujete američki kapital u regionu. Iskreno nam je poželeo sve najbolje kao naciji, onako od srca. Neki od njih su me pitali da im pošaljem render preko Whatsappa da bi pokazali svojim kolegama u kancelariji kakva se čuda grade po Balkanu.

Šta je sledeće? Ko će ga znati gde će ovakav napredak da nas odvede. Kad sam bio dete, sanjao sam vlast koja će porušiti čitav centralni deo Beograda i napraviti Skyscraper kvart. Sa dosovcima je budućnost izgledala bledo, ali srećom sad imamo na vlasti ljude sa vizijom, avangardiste. Sada ni kula od 400-500 metara nije daleko, možda i u središtu Kalemegdana. Daće bog i da ruralni deo Srbije isprati ovaj napredak, pa dobijemo po jedan solitaire od 100+ metara na premijum lokacijama u Apatinu, Bajinoj Bašti, Vranju, Somboru (...)

Nebo je granica :)

Uskoro i ja imam sastanke sa poslovnim partnerima na Grenlandu pa cu im predstaviti nase buduce projekte da cujem sta ce reci.

Апатин се такође решио железничких окова који су спречавали силазак на реку тако да препреке за градњу солитера у Апатину на води не постоје.

Vrh