Verujem da ima korporaciju u kojoj rade ljudi koji su po celom svetu tako i u bg i koji biraju lokacije gde je profitabilno graditi ulagati ili sta vec...naravno da kusner ne seta po bg i razgleda gde bi mogla da nikne zgradaTи стварно верујеш у бајку нивоа приче Кристијана Голубовића код Миломира Марића да је неки тамо амерички богаташ који појма нема где је Србија на мапи одабрао баш ту зграду? Без увреде али крајње инфатилно.
Skontali smo da ti se ne dopadaju kao ni posta u savskojNema mnogo manje verovatnih stvati u Srbiji od mogućnosti da te zgradetine neko nekad obnovi.
Mislim, koga zabole da to radi.
Zaboravite tu budalaštinu.
Verujem da ima korporaciju u kojoj rade ljudi koji su po celom svetu tako i u bg i koji biraju lokacije gde je profitabilno graditi ulagati ili sta vec...naravno da kusner ne seta po bg i razgleda gde bi mogla da nikne zgrada
Тачно, не допадају ми се ни зграда - и да ти кажем нешто, пошто сам ја из Београда, никоме се није допадала док је била читава - још мање ми се допада аутор, а најмање хајп који су неке његове колеге подигле и због чега је влада В. Коштунице одлучила да стави заштиту на рушевину без намере да је обнови.Skontali smo da ti se ne dopadaju kao ni posta u savskoj
Pre ce biti da je neko s nase strane ponudio njemu GeneralstabVerujem da ima korporaciju u kojoj rade ljudi koji su po celom svetu tako i u bg i koji biraju lokacije gde je profitabilno graditi ulagati ili sta vec...naravno da kusner ne seta po bg i razgleda gde bi mogla da nikne zgrada
Ne odgovaraj sa tako teškim logičkim greškama nikome, ni detetu; lično, smatram da me sagovornik vređa kad napravi tako lošu analogiju i izvede toliko jeftinu zamenu teza i zameram to.Ti misliš da će nova zgrada imati lose uslove sa starom fasadom vidm eno u zgradi u palmoticevoj gde je i muzej poste svi pomrese.
Ako treba državna zgrada, treba napraviti savremenu zgradu, iz 2024, a to s ovim "remek-delom" osmišljenim oko 1954. nema veze.Inace zgrade generalstaba treba obnoviti i ostaviti u državnom vlasništvu kao i zgradu republičkog mupa
То шта се десило на железничкој је ужасно, али зар је та зграда крива па да ју не обнављамо?Тачно, не допадају ми се ни зграда - и да ти кажем нешто, пошто сам ја из Београда, никоме се није допадала док је била читава - још мање ми се допада аутор, а најмање хајп који су неке његове колеге подигле и због чега је влада В. Коштунице одлучила да стави заштиту на рушевину без намере да је обнови.
А гледе те поште у Савској, морам да кажем да ме чуди да ико то после недавних догађаја помиње. Јер писах вам да не поштујете своје претке - зграда је у Београду свог времена била озлоглашена, како због естетике, тако и због услова рада. Режимске и десничарске новине (не, нису црвени) прогласиле су је расадником туберкулозе. Имате описе како људи, наши преци, скапавају и побољевају у том рђаво пројектованом објекту. Приваљала вам фасада? Изволите, онда, заложите се за обнову надстрешнице Железничке станице Нови Сад, са све затегама. Ја нећу - из моралних разлога.
А ово г... се неће обновити. Нико га никад неће обновити, јер никоме не треба у том облику и све је прече од тога: и Национални стадион за хокеј на трави у Макишком пољу има пре да буде подигнут (фасада поште у Савској, верујем, услед ретардираности нашег друштвеног организма, биће обновљена).
Da li je namena te nadstrešnice bila da bude giljotina?Sve te ranije lepe uspomene je prebrisala tragedija. Taj dogadjaj ce trajno obeleziti stanicu i ostace uvek prva asocijacija, mnogo jaca od bilo kojih lepih uspomena.
Vracanje betonske giljotine bi bilo u najmanju ruku morbidno
Ova prica dobrovoljnog davanja mi je najbolja pa se merka dal je slavija dal je expo ili nesti peto bolje od generalstaba
Ja mislim da ovde 90 posto ljudi nije svesni da je neko od njih rekao hocu to i pokazao prstom...a na nama je dal cemo da budemo glupo i drzimo rusevine i podbadamo amere ili da iskoristimo to kako znamo i umemo
Ovo.На страну симболика и историја генералштаба, зграде које се предлажу су малигне по естетику те раскрснице и шире визуре.
На страну симболика и историја генералштаба, зграде које се предлажу су малигне по естетику те раскрснице и шире визуре.
Ево три предлога:Zašto im onda ne predlažete neko drugo arhitektonsko rešenje, nego neku drugu "bolju" lokaciju? Mislim, figuratovno pričamo, pošto je ovo 99% gotova priča...