Šta je novo?

Generalštab

Ova prica dobrovoljnog davanja mi je najbolja pa se merka dal je slavija dal je expo ili nesti peto bolje od generalstaba 🤣🤣🤣🤣
Ja mislim da ovde 90 posto ljudi nije svesni da je neko od njih rekao hocu to i pokazao prstom...a na nama je dal cemo da budemo glupo i drzimo rusevine i podbadamo amere ili da iskoristimo to kako znamo i umemo

Tи стварно верујеш у бајку нивоа приче Кристијана Голубовића код Миломира Марића да је неки тамо амерички богаташ који појма нема где је Србија на мапи одабрао баш ту зграду? Без увреде али крајње инфатилно.

Nema mnogo manje verovatnih stvati u Srbiji od mogućnosti da te zgradetine neko nekad obnovi.

Mislim, koga zabole da to radi.

Zaboravite tu budalaštinu.

Tи стварно верујеш у бајку нивоа приче Кристијана Голубовића код Миломира Марића да је неки тамо амерички богаташ који појма нема где је Србија на мапи одабрао баш ту зграду? Без увреде али крајње инфатилно.
Verujem da ima korporaciju u kojoj rade ljudi koji su po celom svetu tako i u bg i koji biraju lokacije gde je profitabilno graditi ulagati ili sta vec...naravno da kusner ne seta po bg i razgleda gde bi mogla da nikne zgrada

Verujem da ima korporaciju u kojoj rade ljudi koji su po celom svetu tako i u bg i koji biraju lokacije gde je profitabilno graditi ulagati ili sta vec...naravno da kusner ne seta po bg i razgleda gde bi mogla da nikne zgrada

CBRE, JLL, Colliers, Re/Max... Svi imaju predstavništva i u Beogradu.

Skontali smo da ti se ne dopadaju kao ni posta u savskoj
Тачно, не допадају ми се ни зграда - и да ти кажем нешто, пошто сам ја из Београда, никоме се није допадала док је била читава - још мање ми се допада аутор, а најмање хајп који су неке његове колеге подигле и због чега је влада В. Коштунице одлучила да стави заштиту на рушевину без намере да је обнови.

А гледе те поште у Савској, морам да кажем да ме чуди да ико то после недавних догађаја помиње. Јер писах вам да не поштујете своје претке - зграда је у Београду свог времена била озлоглашена, како због естетике, тако и због услова рада. Режимске и десничарске новине (не, нису црвени) прогласиле су је расадником туберкулозе. Имате описе како људи, наши преци, скапавају и побољевају у том рђаво пројектованом објекту. Приваљала вам фасада? Изволите, онда, заложите се за обнову надстрешнице Железничке станице Нови Сад, са све затегама. Ја нећу - из моралних разлога.

А ово г... се неће обновити. Нико га никад неће обновити, јер никоме не треба у том облику и све је прече од тога: и Национални стадион за хокеј на трави у Макишком пољу има пре да буде подигнут (фасада поште у Савској, верујем, услед ретардираности нашег друштвеног организма, биће обновљена).

Ti misliš da će nova zgrada imati lose uslove sa starom fasadom vidm eno u zgradi u palmoticevoj gde je i muzej poste svi pomrese.
Inace zgrade generalstaba treba obnoviti i ostaviti u državnom vlasništvu kao i zgradu republičkog mupa
Imamo rasute državne organe na više adresa a mogli bi se smestiti tu
Samo da na pomenem zgrada poreske uprave urajdna je u zemunu bogu iza tregera
A za te pare mogla je biti obnovljena zgrada preko puta msp i tu smeštena poreska uprava
Ili prvi sud kompletan i prvo tužilaštvo npr

Pre ce biti da je neko s nase strane ponudio njemu Generalstab

Ti misliš da će nova zgrada imati lose uslove sa starom fasadom vidm eno u zgradi u palmoticevoj gde je i muzej poste svi pomrese.
Ne odgovaraj sa tako teškim logičkim greškama nikome, ni detetu; lično, smatram da me sagovornik vređa kad napravi tako lošu analogiju i izvede toliko jeftinu zamenu teza i zameram to.

(Nije toliko bitno pobediti u raspravi. Eto, u pravu si sve - samo da znaš, neće se pojaviti vlast koja bi to obnovila u izvornom obliku.)
Inace zgrade generalstaba treba obnoviti i ostaviti u državnom vlasništvu kao i zgradu republičkog mupa
Ako treba državna zgrada, treba napraviti savremenu zgradu, iz 2024, a to s ovim "remek-delom" osmišljenim oko 1954. nema veze.

Тачно, не допадају ми се ни зграда - и да ти кажем нешто, пошто сам ја из Београда, никоме се није допадала док је била читава - још мање ми се допада аутор, а најмање хајп који су неке његове колеге подигле и због чега је влада В. Коштунице одлучила да стави заштиту на рушевину без намере да је обнови.

А гледе те поште у Савској, морам да кажем да ме чуди да ико то после недавних догађаја помиње. Јер писах вам да не поштујете своје претке - зграда је у Београду свог времена била озлоглашена, како због естетике, тако и због услова рада. Режимске и десничарске новине (не, нису црвени) прогласиле су је расадником туберкулозе. Имате описе како људи, наши преци, скапавају и побољевају у том рђаво пројектованом објекту. Приваљала вам фасада? Изволите, онда, заложите се за обнову надстрешнице Железничке станице Нови Сад, са све затегама. Ја нећу - из моралних разлога.

А ово г... се неће обновити. Нико га никад неће обновити, јер никоме не треба у том облику и све је прече од тога: и Национални стадион за хокеј на трави у Макишком пољу има пре да буде подигнут (фасада поште у Савској, верујем, услед ретардираности нашег друштвеног организма, биће обновљена).
То шта се десило на железничкој је ужасно, али зар је та зграда крива па да ју не обнављамо?
Зар та станица није била место сусрета многих људи, за које су везане и многе лепе успомене?
Људима који су страдали треба изградити прикладно спомен- обележје.

Sve te ranije lepe uspomene je prebrisala tragedija. Taj dogadjaj ce trajno obeleziti stanicu i ostace uvek prva asocijacija, mnogo jaca od bilo kojih lepih uspomena.
Vracanje betonske giljotine bi bilo u najmanju ruku morbidno

Sve te ranije lepe uspomene je prebrisala tragedija. Taj dogadjaj ce trajno obeleziti stanicu i ostace uvek prva asocijacija, mnogo jaca od bilo kojih lepih uspomena.
Vracanje betonske giljotine bi bilo u najmanju ruku morbidno
Da li je namena te nadstrešnice bila da bude giljotina?
Da li je nadstrešnica odlučila sama da padne?

Особама с недостатком људског сензибилитета не бих даље објашњавао основне ствари.

Да неко стави те затеге тамо, тачно би га требало обесити о једну наглавачке.

Ova prica dobrovoljnog davanja mi je najbolja pa se merka dal je slavija dal je expo ili nesti peto bolje od generalstaba 🤣🤣🤣🤣
Ja mislim da ovde 90 posto ljudi nije svesni da je neko od njih rekao hocu to i pokazao prstom...a na nama je dal cemo da budemo glupo i drzimo rusevine i podbadamo amere ili da iskoristimo to kako znamo i umemo

Hoće da prevare amerikanca...

A oni zapravo hoće baš tu lokaciju zbog simbolike. Kao bilo je sranje, bombradovali smo ih, ali smo sada partneri i zajedno gradimo Beograd.
Kao što su snimali onaj film, pa je pilot što smo mu skembali F117A došao u Srbiju da mesi kifle sa ovim carem što ga je oborio. Eto, nije važno što su oborili taj F117, postali smo drugari na kraju.

Puno je vremena prošlo, nikako da se dozovemo pameti. Niko nema ništa od toga što je bilo pre 25 godina. Mi pričamo o tome da čekamo da se promene geopolitičke okolnosti, a kada se konačno promene, opet pričamo o stvarima od pre 25 godina.

На страну симболика и историја генералштаба, зграде које се предлажу су малигне по естетику те раскрснице и шире визуре.

Mene podsecaju na teampovu zgradu u cikagu i dok me ove rusevine podsecaju na neka tamna vremena izlolacije...

На страну симболика и историја генералштаба, зграде које се предлажу су малигне по естетику те раскрснице и шире визуре.
Ovo.

Je..la ih megalomanija i kulčine.
Samo slepčine se lože na kulčine.
Nažalost, ima ih danas dosta.

Zašto im onda ne predlažete neko drugo arhitektonsko rešenje, nego neku drugu "bolju" lokaciju? Mislim, figuratovno pričamo, pošto je ovo 99% gotova priča...

1) zato što ne umemo svi da projektujemo zgrade
2) zato što bi ionako bilo ismejano ovde i opisano kao "palanačke ksenofobne nazadne ideje". Jer masa ljudi ovde ekstazira na kulčine i megalomaniju.

Što se više nameću kulčine u arhitekturi širom sveta, to sam više protiv njih. Mnogo liče na neki gadni modni trend na koji se masa ljudi naloži (jer su glupi i povodljivi) a da niko od njih ni ne kapira kakvo g..no im se servira ali koga i briga jer "to je tako sada in"...

Čak sam čuo da se po svetu ponovo šire škole misli koje smatraju da treba sjahati i oladiti sa kulčinama (znam, jeres, sram ih bilo). Ali i dalje su u manjini, u ovom današnjem moru konzumerskih gluperdi koje otkidaju na sve veliko, novo i šljašteće.

Poslednja izmena:
Zašto im onda ne predlažete neko drugo arhitektonsko rešenje, nego neku drugu "bolju" lokaciju? Mislim, figuratovno pričamo, pošto je ovo 99% gotova priča...
Ево три предлога:
- обнова зграде генералштаба са пренаменом ентеријера за хотел што је лако изводиво,
-обнова предратних војних зграда срушених од стране нациста,
-изградња нових зграда у стилу зграда владе и МСП.
Мислим да није ни 1% готова прича.

Zalaganje za vracanje kanjona Sutjeske u samom centru starog grada je urbicid ekvivalentan BnV.

Vrh