Ima još stilova i era čije su zgrade teške za održavanje. A u slučaju 90ih, to je zato što je sve bio produkt hajpa i velikih iščekivanja od novog milenijuma i tehnološke revolucije koja se čeka(la). Isti procesi i škole misli dešavali su se tada i sa aparatima, automobilima, filmovima...
I nisu Lojanice jedini reprezenti tog stila i te ere. Samo su bili najbučniji. Ali kao što to obično biva, ne mora onaj ko je najbučniji da bude i najkvalitetniji.
Inače u onom postu gore nisam govorio tebi lično, nego sam se samo osvrnuo na dobru staru činjenicu da BB, odnosno jedan njegov deo, ima neke božje zapovesti, dogme i svete krave koje neguje i od kojih nikad ne odstupa bez obzira na sve. Nisam rekao da si ti pljuvao NBS, nego sam se nadovezao bio na tvoj komentar da šta god da se izgradilo na mestu GŠ, ne bi se uklopilo, pa aj kao da mu oprostimo. A NBS se izgradila tamo kod Slavije pa se po meni bolje uklopila nego GŠ na svojoj lokaciji.
Ali jbg, sve je to uzalud jer ja stojim na suprotnoj strani od lica za katedrama i njihovih zabetoniranih uverenja i dogmi.