Šta je novo?

GDS Petica Kompleks u Bloku 63

Vlaiko":1yrlo10i je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=837520#p837520 je napisao(la):
SerbPacker » Čet Apr 01, 2021 6:40 pm[/url]":1yrlo10i]Jel ovo normalno ovako?
Oni u martu usvajaju idejno rešenje za zgradu koja je već podignuta?


Pa meni se cini da je to za neki drugi objekat na Vracaru...

Pod brojem 2.

Sent from my Redmi 8 using Tapatalk
 
Изгледа се нешто стварно "муља" с овим комплексом. Зграда скоро готова, реклама о продаји свуда, али се било која конкретна информација не може добити од ГДС. Све се своди на данас, сутра, за месец, за два и тако већ годину дана. Просто је немогуће да крену с оваквом инвестицијом, а да немају дефинисане структуре станова, тачне цене, рокове... Делује да ови станови неће ни видети праву продају или ће оставити пар по некој лудачкој цени. Питање је само коме иде тих 300 станова...?!

Чуо сам да је слична прича била у њиховом комплексу Земунске капије, где је продаја у објекту Ф почела тек када су завршили зграду комплетно и онда након пар дана огласили да је све већ продато /резервисано.
 
Naravno da se mulja, čim se ulažu naše pare kojima uredno punimo budžet. U prevodu, plaćamo od svojih para lux stan nekome bez da nas iko pita želimo li da mu plaćamo stan.
 
Ako se mulja da se pokrene neki protest, neko pozivanje na odgovornost, da se uradi nesto? Cisto da se ne zavrsi na online herojstvu ;)
 
Protest, a na tablama da piše: "Hoćemo i da se nama sirotinji omogući da kupimo stan od 3000e kvm na kraju blokova". :D
 
Kad državna firma gradi, u Srbiji to znači da će za neke pojedince cene biti daleko ispod tržišnih. Po svemu sudeći samo će mali broj stanova u ovoj zgradi otići na tržište, veći deo će otići po privilegovanim cenama partijskoj bratiji.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=844937#p844937:135sljfy je napisao(la):
Duk » Pon Apr 26, 2021 8:48 am[/url]":135sljfy]Protest, a na tablama da piše: "Hoćemo i da se nama sirotinji omogući da kupimo stan od 3000e kvm na kraju blokova". :D

Trenutno prosto neverovatno zvuce cene nekretnina u Beogradu. Periferija Novog Beograda u izgradnji blizu 3000 EUR/m2...?! :bubanj:

Cini mi se da je to cena i za BGD na vodi za neke zgrade... Pa sad, pitanje je sta je bolje, Blokovi ili Beograd na vodi... ?!
 
Sada bih mirna srca dao 3000e/m2 za stan na lokaciji Krsulina, Ilije Garasanina, Knez Mihajlova, Birčaninova i slično ;)
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=845251#p845251:243v8qvg je napisao(la):
SerbBG » Uto Apr 27, 2021 10:30 am[/url]":243v8qvg]Objekat jako dobro i brzo napreduje .
Kakva opservacija :)
Otvoris mail, prodjes proceduru registracije i validacije na forumu da bi izneo jedno ovakvo zapazanje :)
 
Kaze teta iz GDS imate sve informacije o projektu na našem sajtu > http://www.gds-petica.com/

A sajt kao i čitav projekat. Taman :D

Od informacija ima gde je tacna lokacija objekta i broj telefona :D
na koji se skoro pa nikad niko i ne javlja :D

Sajt bukvalno sklepan u WordPressu za dva sata, korišćena tema od 59$ (Lux tema za LUX gradnju) >https://themeforest.net/item/luxa-a-luxury-black-multipurpose-wordpress-theme/23620681 nema označenog autora sajta, a ne bi me čudilo da je jako dobroooo (na)plaćen. :D :violina:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=845251#p845251:3cj5xyju je napisao(la):
SerbBG » Uto Apr 27, 2021 9:30 am[/url]":3cj5xyju]Objekat jako dobro i brzo napreduje .
Tzv. napredna gradnja :D prvo sve sazidas pa se posle bavis papirologijom, dozvolama, planovima i ostalim detaljima... Zato se Gradjevinska direkcija SRB i zove gradjevinska... oni ljudi grade šta im se kaže, za ostalo nek' neko drugi brine brigu :D
 
Лепо изгледа, нормално да мора да буде тржишна цена стана посебно на Нбг, била је репортажа јуче где се тзв. станови за безбедњаке у НС који су куповани по субвенционисаним ценама(разлику су грађани платили) већ налазе у огласима за издавање, зато на западу општина социјалне станове издаје и нико не може постати власник макар живео у њему 50 год.
 
Ovde se i ne zna koja je trzisna cena. Kao sto smo i ocekivali, zvanicne prodaje nije ni bilo. Pod velom tajne je svaka informacija od pocetka gradnje. Na telefon se ne javlja niko, na pozive direktno GDS-u je odgovarano sa "posaljite email" itd. A sa vise strana sam cuo da je maltene sve rasprodato. Ko i kako je kupovao, lako je pretpostaviti.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk
 
screenshot-495.png


Posetio danas gradiliste i ovako amaterski nesto mi termo izolacija ne obecava... Nisam mogao naci potvrdu da li je u pitanju energeteski razred C, ali ako se ne varam u njihovom (GDS) prethodnom projektu u Zemunu (Zemunske kapije) energetski razred je bio D.

Savada 3 // energetski razred B
Novi Minel // razred C

Posto je ovo kao lux gradnja za "odabrane" nece valjda da skrtare... :D

Severozapadna strana gde je najveci broj stanova - sunca bez, jako blizu stare zgrade, a i vetar opasno duva... ;) Juzna strana mnogo bolja, ALI tik uz Jurija Gagarina... Tramvaji, automobili, prasina, buka, freestyle buvljak preko puta ;) Ako zvucna izolacija ne bude neka bas-bas, deluje da ce biti potrebno ozvucenje da bi moglo nesto da se pogleda na TV-u...
 
Најгоре је што је с десне стране зграде бензинска станица, а с леве печењара.
 
Добро је бар су зграде исте висине, нема оних додатих спратова што изгледају као дивља надоградња.
 
Znaci ukakili su se u zivot stanarima okolo... parking je tu vec nocna mora, a nakon sto stigne jos 300+ novih komsija i ko zna koliko automibila za poslovni deo kompleksa // bice ratno stanje... sada vec ne moze da se nadje ni nepropisno mesto za parking... parkira se ko gde stigne // pravila bez... ne daj boze da krene negde da gori, vatrogasci mogu da gase pozar samo iz daleka...

Potencijalni problem moze biti i kapacitet najblizeg DZ, skola, vrtica, prodavnica... Kraj nije los, ali kada ugreje, beton sa svih strana // pa to gori... nema covek gde da se sakrije... A velika mana je i to sto u celom bloku 63 i ne postoji neki kafic / restoran niti bolja pekara, cvecara...

Jurija Gagarina bukvalno polublokirana konstantno od kada su resili da sve zelene povrsine uz tu ulicu zabetoniraju i naprave zgradice od 6, 7, 10 spratova + autobusku stanicu... BIce teze doci odatle do Slavije nego iz Sremcice...

Cudno mi je i da se stanari sve vise zale na grejanje, koje je nekada ovde bilo odlicno.

Ono sto barem meni bas smeta je i iz dana u dan sve veci freestyle buvljak po trotoarima... bukvalno ne moze da se prodje od svega i svacega sto se prodaje unaokolo... pravila bez // rasiris neki najlon, doneses sve sto imas u podrumu i ko zna, mozda neko kupi...
 
За вас никако није живот у граду, све што наводите важи данас за све делове града, да ли знате каква је ситуација у неким централним блоковима Нбг који нпр. немају никакве подземне гараже, том логиком када се споји са петљом у Сурчину неће бити пролаза за даље од закрчења. а сада и они што продају старудију по тротоару су проблем, имам новост за вас то се зове социјално раслојавање и сасвим је нормално у систему који смо прихватили.
 
Nije problem samo u gradnji novih zgrada. I postojeci stanari imaju mnogo vise automobila nego pre 30 godina. Tako je svuda. Evo ja sam cesto u Rumi, tokom dana gradom ne mozes proci, nije tako bilo pre 15 godina.
 
Vrh