[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=429455#p429455:2hltsn5w je napisao(la):
build_beo » Pon Jan 23, 2017 2:23 pm[/url]":2hltsn5w]ahaha - kod nas to nece biti ni za 30 god (sem ako se ne potrosi sva nafta pa cena bude razlog smanjenja)
Nesto zamisljam da ce ta terasa biti garava konstantno. Prozori nece moci da se otvore a da ne udje masa prasine.
Pitam se da li je bolje resenje stan koji gleda na unutrasnjost, tj. na ona parcelisana dvorista. Kako li je takav stan osvetljen?
Moja drugarica ima stan u narandzastoj zgradi preko puta te (zgrada u kojoj je Aksa baby planeta). Njen stan je upravo jugoistočno orijentisan, terasa je ka J. Gagarina. Otvaraju prozore, nisu se nešto žalili na prašinu. Nisam primetila da sede na terasi, iako je velika. Saobraćaj se čuje, to je neminovno, ali ja sam verovatno navikla, pošto sam živela pored Požeške, ništa strašno.
Ja sam kupila stan u Neimarovoj zgradi u bloku 61, gde je Enmon, moj stan gleda u dvorište, zgrada je lokacijski uporediva. Stan je zapadno orijentisan, jako dobro osvetljen, ali 5. je sprat, verujem da na nižim spratovima nije taj slučaj. Buke od saobraćajnica nema, ali prašine ima poprilično. Doduše, ništa više nego što sam je imala u četvorospratnicama u bloku 70, isto dvorišna strana, a one baš nisu blizu prometne saobraćajnice. Meni smeta što mi je pogled bez veze, da sam mogla da biram, po strukturi i kvadraturi, uzela bih stan orijentisan ka J. Gagarina, ili ka Vukasovićevoj, zbog pogleda, ali to je već stvar ličnih afiniteta.