Šta je novo?

Garaže beogradskog JGP-a

Oнда боље да продају 2026 него да труне у расходу, траже се таква возила доста у последње време за штицаре. Осим шумарије, у цивилне сврхе овај модел користи и Енергомонтажа са додатом дизалицом за изградњу далековода. Није то још за пресу.

Њушкаш ФАП је иначе прављен и 90их са Раковициним мотором (то сам недавно сазнао), а постоји и пар примерака склопљених 2000и неке за Прибојски ЈКП са Каминс мотором.
 
Vojni Fap je davno dosao u gsp,ja tad nisam radio,ali sam cuo pricu od starijih vozaca da je GSP uplatio kamion Fapu,koji ovi nikad nisu napravili,pa su nam na kraju dali ovaj vojni,koji je sluzio kod njih isto za vucu po fabrici.
A njuskari nasi 7607 i 7608 su napravljeni 91-ve,a da li ih je fap i dalje pravio neznam,vidim da ih cistoca isto ima,doduse u mnogo boljem stanju nego ovi nasi(jedan je spreman za rashod,drugi jedva ide...).Iskreno ni ja nisam to su da su godiste,mislio sam da su mnogo stariji dok nisam video saobracajnu.
Popravka krova-nista se za sad po tom pitanju ne desava,a deo garaze koje je koristio MUP stoji zakljucan.
 
Дошљак,slazem se da nije jos za presu,al generalno je problem odrzavanje kod tog kamiona,moze on fantasticno da posluzi po zimi,moze recimo raonik da mu se stavi,ima da cisti bolje nego bilo sta sneg.Dok je radio na vuci znam da mu i prednje i zadnje vitlo nisu radili,kao i mogucnost prednje vuce,necu da kazem da je krivo odrzavanje za to,al takvo mu je stanje bilo.
 
Шта још имате ту још од вучних возила, она два Ивека, нешто ФАП кипера и онај ФАП са дизалицом? Да ли је довољно све то или ГСП и ту има мањка исправних возила?
 
Jedan trraker je u outu odavno,crko mu je menjac jos pre vise od 6 meseci,i jos uvek se ceka remont istog,vucni Fapovi su zavrsili karijeru,nepouydani su,ne mogu ni celu vucu da odrade a da se ne pokvare,a i kad su ispravni s njima vucemo samo solo autobuse,i stare zglobove,zato sto im je ukupna masa manja od mase novih autobusa,kao i to da njihovi vazdusni sistemi idu do max 8 bara,pa je problem da daju vazduh da bi se razblokirale novije generacije autobusa kod kojih je pritisak u vazdusnom sistemu mnogo veci.Fap dizalica krs isto kao i ovi vucni fapovi,koristi se samo za vucu novih trola na tiagl i nosenje autobusa.Sto se tice vuce trenutno je operativan samo Trraker 7600.
Sto se tice ove garaze,vise od 50 posto vozila stoji neispravno,i to neki vec duuuzi vremenski period.
 
Ovako nesto bi nam preko dobrodoslo,al pod uslovom da mu majstori iz GSP-a ne prilaze,vec da se odrzava u nekom ovlascenom servisu.
GSP bi zadovoljio svoje potrebe,a mogao bi da radi i za treca lica.
 
Чини ми се да овакав тегљач има Паркинг сервис, дефинитивно треба набавити таква возила. Мислио сам да је стање са вучним возилима лоше, али не толико да је спало на један камион који задовољава потребе и пар који се таљигају. Мада по граду доста виђам наранџасте ФАП кипере и оног са краном.
 
Zašto Parking Servis ne bi obavljao vuču za GSP? i tako uvek kada prođem pored Parking Servisa, taj kamion i još jedan veliki stoje parkirani.
 
Вероватно зато што би онда ГСП морао да плаћа ту услугу Паркинг сервису, без обзира што су оба градска ЈКП. А притом ГСП има своју службу вуче. Једино да се угаси та служба. Мада по том принципу (можда и грешим ,а можда и не) би могли да имамо и нпр. ЈКП само за камионе које би имало кипере које би по потреби користили и БГ пут, и Зеленило, и Чистоћа и Водовод и канализација и Електране, па би онда нпр. сви кипери зими били расположиви за зимску службу, а на пролеће би сви били на располагању зеленилу или чистоћи када жели да очисти неку дивљу депонију и сл.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=439990#p439990:3jau9euc je napisao(la):
Biciklistkinja » Uto Mar 14, 2017 10:48 pm[/url]":3jau9euc]Zašto Parking Servis ne bi obavljao vuču za GSP? i tako uvek kada prođem pored Parking Servisa, taj kamion i još jedan veliki stoje parkirani.
Problem bi nastao kad bi taj kamion bio negde angažovan a GSP-u zatrebao.
 
Negde sam pročitao da je taj žuti FAP koji GSP ima nekad davno radio na Surčinu kao tegljač za avione. Pa je 90ih prebačen u GSP. Odatle mu ta žuta boja koj nosi i dan danas. Dobra mašina, gledam ga kako odvlači trolejbuse u depo još od malena. Nadam se da će ga osposobiti. Taj stari primerak je sigurno bolji i izdržljiviji nego ovi noviji.
 
Zuta boja mu je od pre par godina...bio je u vojnim nijansama,i nikad nije radio na aerodromu,vec je u FAP-ovoj fabrici sluzio za vucu.
Moze lako da se desi da se opet nadje na ulicama Beograda,vidim da je sad premesten na Dorcol...
 
Autsorsing je polje koje sve velike i male privatne kompanije koriste kako bi smanjile troškove, s toga autsorsovanje kamiona za vuču javnom gradskom preduzeću koje se bavi samo vučom i prenošenjem vozila bi bilo sigurno isplativo.
Trenutno Parking Servis ima jedal ili dva velika kamiona za vuču koja se koriste par puta godišnje pri nekim velikim sudarima gde učestvuju kamioni i koji ostatak godine stoje na Starom Sajmištu umesto da budu uposleni i tako otplate svoju vrednost. Kamion propada i kada stoji tako da ti kamioni Parking Servisa samo propadaju umesto da nešto rade, a vuča autobusa u Beogradu je postalo pitanje funkcionisanje grada jer je vučna služba GSP-a propala a autobusi se kvare više nego ikada.
 
20170324_172640.jpg


ovakvih 5 i gsp rijesen problem sa vucom pokvarenih autobusa
 
Има сада ФАП у понуди и четвороосовинце, такви би највише одговарали за вучу са овом дизалицом.
 
Dugački i veliki. Troosovinac sasvim dovoljan.
 
Cetvoroosovinac je odlican za iskope i slicne namene.
Za sve drugo je samo nocna mora za vlasnika, jer je skuplji i u nabavci i odrzavanju.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
Meни се чини да су четвороосовинци истиснули троосовинске кипере. Мада има ФАП и новијих jaчих троосовинаца од овог горе старог 2226 чини ми се.
 
Ulovih ovo danas u prolazu. FAP 2026 kompletno sređen. Ili bar spolja.

Pogledajte prilog 1


Prošao sam posle kroz Bulevar Crvene Armije u nadi da ću da uslikam i poneke stare Ikarbuse ali nije ih bilo. Umesto njih su bili parkirani oni beli GSPovi kombiji (ispravni, reko bih).
 
Nisam siguran da je prava tema.

22450040_10155658462100692_900877394881777023_n.jpg


Slika preuzeta sa privatnog FB naloga, mislim da je slikano proslog vikenda. Bogoslovija
 
Камион-смећар градске чистоће. Доста их иде одатле према Миријеву, предпостављам да туда иду на депонију.
 
Zašto imam osećaj da je prevrtanju prethodilo zaletanje niz Dragoslava Srejovića... :D

Nego, kad smo kod garaža :

Grad Beograd prodaje garažu u Bulevaru despota Stefana - Početna cena 3 mil EUR

garaza_bulevar_despota_stefana_191017_tw1024.jpg


Grad Beograd je danas oglasio prodaju garaže sa pripadajućim zemljištem u Bulevaru despota Stefana 99, po početnoj ceni od 3.014.115 EUR.

U Sekretarijatu za imovinske i pravne poslove, za naš portal kažu da je reč o objektu koji je JKP Gradsko saobraćajno preduzeće koristilo kao radionicu, a za garažu i zemljište koji se otuđuju iz javne svojine grada, zasada nije bilo zainteresovanih lica, saznajemo.

Površina garaže, nedaleko od najužeg centra prestonice, iznosi 4.802 m2, dok se pripadajuće zemljište prostire na 99 m2.

Prijave za učešće u javnom nadmetanju 10. novembra, podnose se najkasnije 4 dana ranije (6. novembar), dok je razgledanje nepokretnosti moguće svakog radnog dana počevši od 23. oktobra uz obaveznu prethodnu najavu. Za učešće u postupku neophodna je i uplata depozita u visini od 301.411,50 EUR.

https://www.ekapija.com/news/1914291/gr ... cena-3-mil
 
А шта је са делом гараже који користи МУП?
 
Изгелда се полако сели гаража у Деспота Стефана, синоћ сам приметио у кругу погона НБГ вишекомбија, камиона, утоваривача и виљушкара.
 

Da li se pranje vrši i približno ovom u bilo kojoj garazi
 
Vrh