Šta je novo?

Fotografije vozila Javnog Prevoza u Beogradu

1000022021.jpg

1000022022.jpg

1000022026.jpg

Još jedan "produženi vikend", još jedna šansa da se uslika nešto interesantno za mene. ;)
Kao što znate, Conecti iz 2005. su dobili zaduženja za prevoz đaka, ova generacija je nakon remonta odlično zasijala i mnogi su žalili njihovo povlačenje, no zbog nedostatka posla za Kosmaj osmišljena su im ova zaduženjana lokale.
Same linije su besmislene, jer voze vazduh, retko kada sam video neko dete u njemu, ali sam u međuvremenu skontao kada otprilike prolaze Slavija - Franš pa sam se bacio na posao.
Prošla su me 7 vozila, nažalost 1 je bilo nemoguće fotkati zbog tramvaja, ali ostali su uslikani.:cool:

Mercedes Conecto I GB 192 ; Linija "Prevoz đaka" L1
20250331_135350.JPG

Mercedes Conecto I GB 187 ; Linija "Prevoz Đaka" L 3
DSC_6323.JPG

Mercedes Conecto I GB 197 ; Linija "Prevoz đaka" L?
DSC_6324.JPG

Mercedes Conecto I GB 196 ; Linija "Prevoz đaka" L9
DSC_6326.JPG

Mercedes Conecto I GB 193 ; Linija "Prevoz đaka" L?
DSC_6327.JPG

I za sam kraj, verovatno i najbolji Conecto iz ove serije.
Mercedes Conecto I GB 190 ; Linija "Prevoz đaka" L8
DSC_6329.JPG

DSC_6330.JPG

Još jedan "produženi vikend", još jedna šansa da se uslika nešto interesantno za mene. ;)
Kao što znate, Conecti iz 2005. su dobili zaduženja za prevoz đaka, ova generacija je nakon remonta odlično zasijala i mnogi su žalili njihovo povlačenje, no zbog nedostatka posla za Kosmaj osmišljena su im ova zaduženjana lokale.
Same linije su besmislene, jer voze vazduh, retko kada sam video neko dete u njemu, ali sam u međuvremenu skontao kada otprilike prolaze Slavija - Franš pa sam se bacio na posao.
Prošla su me 7 vozila, nažalost 1 je bilo nemoguće fotkati zbog tramvaja, ali ostali su uslikani.:cool:

Mercedes Conecto I GB 192 ; Linija "Prevoz đaka" L1
Pogledajte prilog 234128

Mercedes Conecto I GB 187 ; Linija "Prevoz Đaka" L 3
Pogledajte prilog 234129

Mercedes Conecto I GB 197 ; Linija "Prevoz đaka" L?
Pogledajte prilog 234130

Mercedes Conecto I GB 196 ; Linija "Prevoz đaka" L9
Pogledajte prilog 234131

Mercedes Conecto I GB 193 ; Linija "Prevoz đaka" L?
Pogledajte prilog 234134

I za sam kraj, verovatno i najbolji Conecto iz ove serije.
Mercedes Conecto I GB 190 ; Linija "Prevoz đaka" L8
Pogledajte prilog 234135
Pogledajte prilog 234136
Svaka čast za fotke i stvarno bi bilo greota da se ne sačuva nijedan Conecto, a još su skoro prošli i kroz remont. Za najboljeg je teško odlučiti se jer ima mnogo dobrih primeraka poput 181,182,186,187,192,194 i 196. 190 je bio vrh dok je radio na 305 i 306, al su ga baš unakazili na 38L.

Знам да је 188 изгорео. Да ли је још неки Мерцедес из 2005 расходован или су сви остали на броју? Било би лепо чак и више од једног возила да сачувају.

Знам да је 188 изгорео. Да ли је још неки Мерцедес из 2005 расходован или су сви остали на броју? Било би лепо чак и више од једног возила да сачувају.
184 у Ритопеку улетео у двориште, вероватно је расходован.

Kakve su to linije za đake? Znam da imaju one žute minibuse koje koriste za prevoz đaka
Video sam ih jednom u Ruzveltovoj, ali na njima je pisala neka osnova škola i tada sam pomislio da je to prevoz đaka do / od pozorišta, neke manifestacije, muzeja...
Sećam se da je moja osnovna jednom tako angažovala Braću Šarac (mislim da je bio onaj MAN duginih boja) kada smo išli u muzej Avijacije, i za tako neke gradske destinacije.

Ovo je organizovan prevoz za OŠ Oslobodioci Beograda, ta škola se trenutno, činimi se, renovira.

Žuti autobusi su namenjeni za prevoz dece sa posebnim potrebama i vanlinijski prevoz.

Da da, ta škola se renovira i baš je ona pisala na autobusima.
Ja sam mislio da su njeni đaci raspoređeni u okolnim školama. Viđam mlađu decu kako se igraju u dvorištu železničke škole i da je taj deo posebno ograđen.
Znači oni su angažovani privremeno da od te osnovne škole razvoze decu do drugih škola gde su rapoređeni, ali pošto većinu vrv roditelji voze, oni su više prazni.
Super je što su organizovali prevoz pa makar i za 5 đaka. To me podseća na onu žel stanicu u Japanu gde voz staje samo zbog jedne studetkinje što je dobro :)
Samo nažalost u železnici kod nas ukidaju i ako ima putnika xD

Vrh