Šta je novo?

Forumski kviz

@Beki sve pohvale. Generalno mislim da ovde naše navike i iskustva prave ovaj zadatak teškim. Svi smo radili te probleme kao klinci a i kasnije, ali uvek je rešenje bilo da se šibica skine sa jednog broja ili znaka i doda drugom. U ovom slučaju taj način razmišljanja ne daje rešenje već treba nešto novo, u ovom slučaju novi znak. A za to jeste potrebno aut of d boks razmišljanje jer se borimo protih sopstvenog iskustva. I ti si se pokazao odličnim. :)
Ali ne smatram da je preterano, ako je i uopšte ,,aut of boks".

Da si postavio ovu sliku i rekao da imamo jednu šibicu i treba da je stavimo negde, siguran sam da bi svi odmah stavili minus ispred trojke

1000041813.png

Nego mi odmah ulazimo u preterano komplikovanje, rotiramo, nema šta ne radimo, umesto da se krene redom i polako.

A prvo što uradiš kad kreneš redom je da od 9 dobiješ 3. I onda staneš i vidiš šta tu možeš. Međutim, ne, mi odmah srljamo i tražimo nekakva rešenja sa okretanjima, da ne pišem šta je meni padalo na pamet 😁

Možda je i do nas Srba/građana Srbije koji uvek mislimo da je tu neka mućka i prevara u pitanju 😁

Da, u teoriji si ti i mogao da daš zadatak koji zahteva rotiranje slike ili nešto tako, ali kažem da bi testovi inteligencije baš ovako trebali da izgledaju i da sve preko toga je inteligencija koja radi protiv tebe i ne služi ničemu.

Polako, smireno, redom... pristupiti problemu, a ne odmah srljati i pokušati da rešiš sve odmah, a na kraju potrošiš više vremena nego da si išao redom i onda još ni ne rešiš problem. I u 99,9 posto slučajeva, ako ne i u 100, videćeš da nije komplikovano uopšte.

Mada, ok, možda sam i ja jednostavno u tom trenutku imao više vremena od drugih 🤣

Kako se zovu projektanti i konstruktor Avalskog tornja? Prihvatam odgovor i bez imena konstruktora :)

Неко битан за Авалски торањ је Шериф, сад да ли је међу траженим у одговору појма немам, нзм ни је ли мушко или женско.
Мжд до сутра поподне ако нико не одговори да даш неко лакше питање и да нас образујеш по питању овог.

He , he 😀
Na beobulidovoj temi ,, Avala,, strana treca:
stoji odgovor na Igorovo pitanje

,, .... jedini toranj na svetu koji je za presek imao jednakostranični trougao koji je simbolisao srpski tronožac za sedenje, projektovali su arhitekti Uglješa Bogunović i Slobodan Janjić, kao i konstruktor, akademik Milan Krstić. Izgradnja tornja bila je poverena građevinskom preduzeću „Rad“ iz Beograda.... ,,

He,he ovo nije bilo pitanje znanja vec
pitanje pracenja foruma Beobuilda i pored njegove informativne uloge je visoko cenjena njegova edukuktivnost.

😀😀😀

Mislio sam da promenim pa da pitam isto ali za Hram Svetog Save.

A možemo, koji projektni biro je projektovao most na Adi?

Vrh