Šta je novo?

Forumski kviz

Ја могу да будем локална бакалница са гајбама, Беки пошта. С почетка недостају Вокс и Панта, да буду кинеска радња, дом културе. Оливер да буде школа.

Мени су се сва три чинила као истинита.
Ево једног питања. Колико Дунава постоји* у Бечу ?

*мислим на водену површину без обзира да ли тренутно или икада је икада текла.

Па, има Алте Донау, и 2 или 3 Донау канала. Рекао бих, укупно 4.

Јесте четити.
Дунавканал је једна стара грана кроз центар - тече.
Дунав је широко и право корито ископано пре неких 150г да би спречили поплаве - тече.
Стари Дунав је стара главна грана која је одсечена прављењем новог корита. Сада је као језеро - не тече.
Нови Дунав је још једно ископано корито, али пре 40год - угл је стајаћа вода док се не пропусти вода и кроз њега због спречавања поплава.

Znao sam ovo kad bi mi ponudio 100 odgovora znao bih odmah tačan.. al sad ne mogu da se setim... Neki baš onako ubistveno slovenski naziv, ništa sa prizvukom germanskog... Zavrsava se verovatno kao slovenski ženski rod sa a... Al ne mogu da se setim...

😄

Ne mogu na ajde, ajde... Davno sam to čitao... Da ima neka konkretna pomoć... 🙂

Zapravo ja sam sve pobrkao, to je slovački naziv za Austriju 😄 ovo što sam ja opisao...

Rakusko se meni motalo po glavi i bilo na vrh jezika...

A sad sam video odgovor za slovenački naziv za Beč, al to nisam znao 🙂 tako da propuštam ovo...

Дунај. Другарица ми студира у Коперу, па чуо од ње, иначе никад не бих знао.

Шта је "курган" ? Имате мало помоћ у мом посту на теми о црној страни медаље

Poslednja izmena:
Курган је брдо и гробница. Неки стари народи у степама јужне Русије и Украјине су се тако сахрањивали, насладањем земље над мртвим и тако се добије брдо временом.

Најпознатији је врв Мамајев Курган у Волгограду, поприште јаких борби 1942/3. Гранате тих месеци рата су врв закопале више људи него што је оригинално било под њиме, а данас је ту она статуа "Мајка отаџбина зове".

Ne mogu da procenim da li je pitanje previše lako ali ajde da probam...

Gde se u Beogradu nalazi staza napravljena od nadgrobnih spomenika?

Јесте са Ташмајданског гробља сигурно, само ја сам мислио да су плоче у Ташмајданском парку сада.

Има их на више места у граду, али дефинитивно на стази испод цркве цв. Марка, и на Калемегдану код Победника.

Tačno. Na Kalemegdanu je čak greškom jedna ploča okrenuta licem na gore, pa se može videti ime i godina rođenja i smrti.

Ја могу да будем локална бакалница са гајбама, Беки пошта. С почетка недостају Вокс и Панта, да буду кинеска радња, дом културе. Оливер да буде школа.
Ја се пријављујем да будем берберин који брије браду свима онима и само онима који не брију браду сами себи.

Poslednja izmena:
Šta je ovo i čemu služi?
-_slika_O_160886405.jpg

Vrh