Šta je novo?

Forumski kviz

Први амерички председник који је умро за време мандата?

Можда је био најкраћи у историји?
To je. Održao je, starac već, do dana današnjeg najduži inauguracioni govor po ledenoj kiši, razdrljen, ni narednih dana se nije mnogo utopljavao, potom je pao u postelju i umro kroz mesec dana. Proverih sad godinu, bilo je to u zimu 1841. Leta Gospodnjeg.

(Doktor mu je, prema najvišim normama neprikosnovene 'struke' puštao krv i dodirivao mu kožu toplim čašama, ali iz nekog razloga nije pomoglo.)

Poslednja izmena:
Da probam: Indijanci su prihvatili postojece stanje i uklopili se u rezervate, posle dizanja mnogih buna?

Врло слична судбина, трајање мандата и историјски период, као и млади кнез Милан Обреновић.

Како се зове чувени дорћолски кафић, назван по једном њиховом савременику?

Тај. Кажу неки да је Блазнавац чак био син Кнеза Милоша.

Фан фект, додатак кафића Блазнавац носи назив Свемир. И да, све то изгледа баш тако како сте и помислили.

Тај. Кажу неки да је Блазнавац чак био син Кнеза Милоша.

Фан фект, додатак кафића Блазнавац носи назив Свемир. И да, све то изгледа баш тако како сте и помислили.
ja sam tek skoro saznao da su Blaznavac i Svemir povezani kao jedan lokal :D Uvek sam izlazio iz jednog pa spolja ulazio u drugi :D

Како се зове "фејк бела кикица" коју врте играчи фолклора?

Morao sam da konsultujem kolege iz ansambla. Kažu vrtuljak

Kako se zove naš poznati pedagog i koreograf, osnovač nacionalnog ansambla Kolo?

Hint: koreografkinja.

Evo ugrabicu ja priliku:

Sa kojom drzavom Francuska ima najduzu granicu?

Vrh