Šta je novo?

Forumski kviz

Uzbekistan je nategnut odgovor budući da je Kaspijsko more/jezero veće od Jadranskog npr :)

Ostala su jos 4 moguca odgovora, nije 9.
Hint: Francuska je zemlja sa najvise vremenskih zona (prvobitno sam to hteo da postavim kao pitanje, koja zemlja ih ima najvise).

с обзиром да Русија има 11 зона, ваљда, онда остаје само 12 као одговор. Иначе овај број ми делује много, не могу да у глави набројим где би могло бити. једна у Европи, један за Реунион, у Океанији ми само поменута Нова Каледноја пада на памет, то је још једна и у карибима заједно са Фр. Гвајаном на Јужно Америчком континенту рецимо 3 зоне. Не знам да ли ту рачунају неке територије на Арктику или тако нешто.

Tacan odgovor, 12 (?!) vremenskih zona. I meni je zvucalo neverovatno kada sam cuo. Ne znam gde sve imaju prekomorske teritorije, ali Francuska Polinezija, Gvajana, Martinik su one koje znam.
Drugi fun fact vezan za Francusku cuvam ako opet budem bio u prilici da postavim pitanje 😀
Paradox, na tebe je red, honorable mention @centarfor

Mislim da Arktik ne racunaju, iako Francuska polaze pravo. Ili ako racunaju, racunaju i ostalima koji polazu pravo, pa Francuska opet ima najvise.

Да, тахите сам заборавио.

Моје питање. Колико је било мисија слетања на Месец са људском посадом?

Rekao bih 7
Hint za one koji pogadjaju posle mene: vrlo moguce da ih bilo i vise

Secam se da sam procitao to negde, ali mi se broj sletanja izmesao sa brojevima Apolo misija

@KlauKalash пречка, @astrodule пун погодак:

1730978887192.png

Иначе, из мог искуства, пошто се готово увек у свим емисијама помиње само ова прва посада, па су чак и теоретичари завере своје пипке усмерили готово искључиво ка тој мисији, већина људи мислим да је била само једна мисија. Ове остале се баш ретко помињу.

Астро имаш част.

U to ime, da ne zaboravimo i 3. člana posade misije koja je prva sletela na Mesec. Ostao je u orbiti oko Meseca dok su se ova dvojica šetali po površini Meseca.

Njegovo ime je?

То је Несторовићева база. И тај је др проф. унив.

А који је још Мајкл Колинс звани Мик познат у историји 20. столећа, пре него што Стекс постави?

Vrh