Šta je novo?

Forumski kviz

Тако је, @Minnheima, изволи.

Чланови Бадер-Мајнхоф групе су приликом својих акција као возило за бег углавном користили возила ове марке а марка возила полицији је често био једини траг.
То је било довољно да седамдесетих година немачка а делом и светска јавност БМВ-у надене надимак Бадер Мајнхоф возила као и да касније делом утиче на стварање "везе" између возила ове марке и "брзих и жестоких момака"

Poslednja izmena:
Ja spavam, moji kapci su teški - neka pitanje postavi neko budnije svesti.

Ево ја ћу.

Суоснивачици групе Бадер-Мајнхоф, другарици Урлике Мајнхоф, недостајао је део једног органа. Којег?

Al si mracan bata Goje :)
Ja bih rekao uvo.. ali uvo nije organ vec deo tela. Mislim da nismo dobro skontali pitanje Pante, a ono je jasno formulisano.
Moj preslog je slezina. Obicno ona prva puca pri saobracajkama ili vecim batinama. Ako nije to onda bubreg. Drugih ideja nemam.
Ako je implicitno deo organa... plucno krilo. Ili plucna maramica. Nesto sto fali da funkcionise u celosti.

Ех, није ни Гестапо тукао жене (саме су писале касније преживеле комунисткиње о томе) - ову је, додуше, највероватније ликвидирао социјалдемократски канцелар - па од већих батина тешко да је фројнланкињи у Немачкој могло шта пући. Е, сад, не сећам се да ли је била саобраћајка посреди, али јесте једном приликом услед хируршког захвата остала без дела... Није слезина.

Центарфоре, причај у своје име. Ја пажљиво читам формулацију питања - језик јесте орган, за разлику од прста. :)

Секнд гес: нос.

Zuc ili zucna kesa? Usled nerviranja.. kao onomad Divac usled velikog stresa koji je doziveo (a znamo zbog cega) 😀

Онда, душник.

И одох одмах да гуглам како је изгледала.

Ма није... Вруће је и језик и нос. А није ни душник много хладнији...

Јесте :)

Хтедох да напишем да је одговор логичан, али онда би било лако.

па и јесте логичан. човек мора да буде без мозга да би био комуниста, и још комунистички терориста

у свету постоји једна једина четворомеђа (говорим о сувереним државама, где се четири државе састају). где се она налази?

Je l bilo to pitanje :) ?
Smatra li se varanjem ako se odgovor nađe na stranicama teme?

И мени се чини да је ова граница помињана раније, али нисам вртео да проверим.

Ne secam se da je bilo pitanje. Ima puno ucesnika kviza, i tema je sadrzajna, nije realno da neko zna jel bilo pitanje ili nije :)

• Sviđa mi se
Reagovanja: Mel
Хвала, ајде да останемо на пољу географије.

Петнаест држава у свету има врхове више од 6000 м надморске висине. Ај да видимо ко може више да их наброји. Свака први пут поменута држава са барем једним врхом изнад 6 км доноси +2 поена, при чему свака погрешно наведена држава доноси -1. Ко скупи највише поена поставља следећ питање. Није потребно наводити имена врхова као и њихове висине.

Vrh