Šta je novo?

Forumski kviz

Ко је из света високе светске политике био тиха патња Моамера ел Гадафија?

Grejs Keli?
Lejdi Dajana?
Merilin Monro?
Dzejn Mensfild?
Djina Lolobridjida?
Cenim da je neka Zabarka zbog blizine Italije

То се причало за Бушову секретарку спољних послова..

Сећам се, тек почињу "пролећа" по земљама у којима је на власти углавном БААС, седи неко веће друштво у оној кафани на углу Добрачине и Симине (стационираној у згради Црвеног крста) међу нама један Либијац..
Зида он куле и градове од демократије, просперитета и богатства у Либији, само да падне диктатор.. 🤣

Vožde, jel’ znaš odgovor na pitanje? Malo si odužio sa uvodom.

Ако је одговор тачан, која песма је (иронично) била прва на "Песми Евровизије" одржаној у Загребу 1990. године?

Инсјеме, јунајт јунајт Јуроп, од недавно преминулог Тота Котуња. Иронија је у томе што је наслов песме - 1992. па онда заједно, уједињена Европа. Чиниш волико, стварно је крипи.

Јесте Кондолиза Рајс. Гадафи је био опседнут њоме, звао ју је црном ружом у белој кући.
1728882160388.jpeg

Poslednja izmena:
U Libiji? :) Da, deder.
A imas u Libanu, blizu Bejruta.
Imal jos koji Tripoli? A da je bitan
Као грчка реч који би у преводу био Троград или тако нешто сигуно их има више, али ја знам само један а то је главни град Пелопонеза и области Аркадија. Пролазио сам поред њега али нисам свраћао. Знам да је фудбалски клуб из Пелопонеског Триполија играо једном у некој европкој лиги (или квалификацијама) против Партизана.

Но, прва победница Евровизије, 1956. је Швајцаркиња. Уметничко име слично горепоменутој блекроузи, а презиме је оно што је парадоксално, обзиром на име такмичења.

О коме причам?

@GOJE
Koliko me pamćenje služi, prva pobednica se zove Lis Asja, pa bi u tvom prepevu bila Liza Azija. :D

Ako sam u pravu, odmah prepuštam sledeće pitanje nekom u naponu inspirativne snage.

У, браво!! Г-ђа Assia је те 1956. извела 2 песме, а учествовала је и следећих пар година. 2008. је отворила гласање на такмичењу у Београду.

Imam ja jedno (verujem prilično) lako pitanjce ako baš niko neće, a koje se lepo nadovezuje na temu prethodnog. Da priupitam?

Vrh