Šta je novo?

Forumski kviz

81GVIQp2mRL._AC_UF894,1000_QL80_.jpg

Uh ovo jedva može da se izgugla

Lako se nadje. Ja cesto ne verujem u zvanicne teorije... postoji i nezvanicna. Za one koji vole da istrazuju.
Istoriju pisu pobednici pa je iskroje onako kako njima odgovara... al, dal je to bas tako?
Zanimljivo da je Skorceni preminuo 1975.kad i Franko i to bas u Spaniji.

Prepustam pitanje... :)

Da ne čekamo više

Dr. Frederick Chilton is a fictional character appearing in Thomas Harris's novels Red Dragon (1981) and The Silence of the Lambs (1988), along with the film and television adaptations of Harris's novels.

Ja pogodio ja pitam.

Nekad je pevao Mače moje Čupavo..

U kom bendu je sada?

Култур шок, и даље?
Како готово увек када знам одговор на питање не пратим тему и пропустим да одговорим!?

Питање је јако добро, односи се на једну од највећих трансформација у музици, од Сарајевске комерцијалне љиге ка Америчком твдом некомерцијалном металу заснованог на звоковима Балкана. Прерастао је у необичног лика са аутентичном музиком, рекао бих јединственом. Гостовао и на Егзиту са разноврсним нумерама, где је измејђу осталог улетела и обрада Томе Здравковића.

Опростите морао сам изаћи. Ево једно питањце.

Ако је два минута мржње свакодневна манифестација како се зове манифестација исте намене која се обавља једном годишње и о чему ја то причам?

Сигуран сам да ће више вас одмах знати одговоре.

E, konačno nešto što i ja znam, mirovao sam ja mislim više od nedelju dana, ali hibernacija je gotova.

Pričaš o Orvelovom romanu "1984.", pri čemu je "dva minuta mržnje" dešavanje kad građani Okeanije posmatraju svakodnevni govor njihovog najljućeg neprijatelja (zaboravio sam mu ime, valjda Goldstok ili Goldston) i onda reaguju intenzivnim iskazivanjem mržnje (psuju mu sve po spisku :D)

S druge strane, "nedelja mržnje" je godišnja manifestacija gde se praktično dopušta izlivanje frustracija širokih narodnih masa prema državnim neprijateljima putem transparenata, parola i demonstracija, da bi se steklo poverenje i simpatije kod naroda.

da li treba da navodim i primene ova dva termina illi je dovoljno za pitanje?

Сасвим довољно, додао бих још да су грађани Океаније током ових манифестација оркестрирано исказивали гнев и мржњу не само према вођи отпора Емануелу Голдштајну него и према супарничкој војсци Еуразије или Истазије у зависности од тога с ким у том тренутку ратују. Нешто слично као прилози на Пинку о рецимо Ђиласу, Хрватима и Албанцима.
Лазаре, твој је ред.

ajde, evo jedna koju sam ja smislio. mislim da je laka ali ajde da vidimo. za početak da bude teže daću samo prva dva reda, a posle ću je dovršiti.

po poli kad me sečeš ostane me tri, a možeš me pronaći i u africi. koji je pojam u pitanju?

P.S. verovatno će neko skontati, pa dajte ostalima vremena da razmišljaju.

Da je na cetvrtinu kad me iseces, ostane me tri, a mozes me naci i u Africi, bilo bi lako - igraci kk Partizan 🤣

Vrh