Šta je novo?

Forumski kviz

Njoke ili biftek...

Ili why not both?

Или можда Фердинанд кнедле.

Едит - сад тек сконтах да није у питању нешто у БГ, Шта да радим кад сам некултуран и не знам за ту галерију Уфици.

Izvinjavam se što zadržavam kviz i prepuštam pitanje prvom

aj nek postavi neko. mene sramota da postavim, posto su bila dosta dobra pitanja prethodna, ne bih da ukenjam niz

Да видимо ко ће дати најближи одговор на овако нешто - колико у еврима износи:

100 (френч) франака +
100 пезета +
100 шилинга +
100 лира +
100 драхми?

Да не компликујем превише са гулденима, крунама и осталим францима, довољно је ових 5 покојних (а славних) валута. Дојчмарка још увек живи кроз 2 валуте, и сви знају за најважнију константу после 3,141952... а то је 1,95538. Али да видимо како стојите са осталим курсевима.

@astrodule био бржи, а не знам одговор на његово питање, тако да конзервирам ово питање за неку другу прилику.

Poslednja izmena:
Odlicno se secam da je Siling 1990 bio 1:1 u odnosu na dinar, a jedna marka 7 dinara. dakle 14 silinga 1 evro.

Takodje se secam da je 1000 lira bilo 1 DM.

Drahma mi se nesto pomesala mozda 100 drahmi za euro.

Franci mozda 10 za euro

Pezeta neka bude 2000 za euro.

Мој другар из Лазаревца је гледао Дикембеа уживо, баш у Лазаревцу! Чудновато, зар не?!

Otkud on tamo? Najavljeno ili nenajavljeno.
Gledao sam Juwana Howarda u hali u Sumicama, ali to je bilo najavljeno. :)

1. Otac poznatog Nba igraca je bio vlasnik cementare u Lagosu, ko je taj igrac?

2.Ko je u video igrama bio partner Mutombou kad se igrao basket 2 na 2? :) Ko je igrao igrice i pratio Nba, morao bi znati. Denver je u pitanju ;)

Poslednja izmena:
Olajuwon?

Особа која је гледала Мутомба у Лазаревцу, на жалост, не може више да пружи појашњења, а ја само могу да пренесем тадашње утиске, да је тај клинац од 13-14 година био толико доминантан да је просто остао упамћен на неком такмичењу/гостовању некаквих пионира из ДР Конго и адекватних локалаца из Србије.

Izmenio sam prethodno pitanje u medjuvremenu. Jeste Olajuwon, pogodio si.

Spad Veb?

Tada sam pratio NBA, ali ne mogu da iskopam iz malog mozga ko je tada igrao u Denveru.

Edit:
Hakiima se sećam samo iz Hjustona

Vrh