Šta je novo?

Forumski kviz

Izgleda da je pretesko pitanje, evo drugo.

Prema legendi, kojim poslom se bavi Mile Rizik?
 
Mile je asistent na primenjenim umetnostima.

Sta je pistacc, a nije grickalica? Nemoj nas držati u neizvesnosti
 
Ne znam za tog Mileta na FPU, mislio sam na opstepoznatog Mileta.

A pistacc je ker ili životinja.
 
као што знамо, свет би требало да буде подељен на 25 временских зона од -12 до -1 по Гриничу, Гринич и од +1 до +12 по Гриничу. али, као и у свему, овде постоје аномалије. једна од тих аномалија се налази по сред међународне датумске линије. која је то држава и које временске зоне она има?
 
Ima neka država, polinezijska, kojoj je korak na pola sata.
Samoa, Fidži...
 
јбг, открићу вам одговор:

2560px-World_Time_Zones_Map.svg.png
 
Пусти мало да се мучимо, што овако брзо шаљеш помоћ, Кирибати имају +13 и +14 уместо да су у минусу, и први славе НГ уместо последњи.
 
OK, остајемо у пољу географије уз додатак инспирације од коментара админа.

Председник које Афричке државе је преко једног европског града повезан са чувеном изјавом још чувенијег српског пулмолога, др Несторовића.
Као помоћ рећи ћу да је изјава чувеног доктора из времена почетка ере Корона вируса, и прва три слова поменутог европског града су истовмренео прва три слова жене опеване у песми због које се један наш певач, иначе лајтмотив реномираног српског форума и његове теме "Форумски квиз", посвађао са Џонијем Штулићем, барем према коментарима једног форумаша.

Дакле тражи се име те Афричке државе, име њеног председинка и поменутог града. Име даље поменутог певача се на жалост форумаша познатог као @Beki не тражи.
 
Sisi (egipat)

ovo ostalo je lako, neću da trošim tastaturu na to.
 
Можда си у праву, али нисам на то мислио, идемо даље са покушајима.
 
Тако е, с оградом да си са мог становишта вероватно погодио, јер и ако не видим конекцију Египат-Сиси-Европски град- Несторова изјава знајући те верујем да си нашао везу.
Али свеједно не тражи се то.
 
na klimavim je nogama, poslednji put sam čuo za el sisija kada se sastao sa premijerkom Meloni, pa to je slično evropskom gradu... mislio sam da možda i ima neki fudbaler sličnog prezimena, Sise, Sisoko, koji je igrao u klubu iz spomenutog grada, ali se ne sećam toga iliti ne znam.
 
Сад видех, да је у питању бивши председник те земље, јер је јануара ове године изабран други. Не утиче много на питање само где год пише председник читајте, доскорашњи председинк.
 
Vrh