NedeljkovicOliver
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 07.11.2022.
- Pohvaljen
- 2.103
Banane
Kako ga pogodi iz prve?Национална класа?
Znaš kako sam ja došao do tog lika iz Vinče? Zeznuo vrat i išao da snimim to na rendgenu.. i reko, aj kad se već zračim neka mi slika celu kičmu, jer sam kao klinac naglo izeastao i imao blagu skoliozu.. pa kao aj da vidim je l bilo nekih promena.. I taj tehničar mene islika 4 puta, svaki deo kičme posebno.Vezano za zračenje, sad sam baš pogledao...
CT scan abdomena može ići i do 15 mSv (5 godina normalne tzv. pozadinske radijacije u jednom danu primiš)
1000mSv je 1 Sv... a od jednig Siverta, tj od te doze primljene odjednom, može da se smrtno strada, a svakako ćeš imati zdravstvene posledice i kraći život... To je nekih 65 ponovljenih skenera...
8000 mSv ili 8Sv je sigurna smrt u narednim danima, nedelju, dve... koje lekari uz najbolju negu, mogu da razvuku na mesec, dva... Ekvivalent bi bio jedno 600 doza skenerom abdomena primljenih u jednom danu.
Vratiš se kući i raspadneš se
U tim poređenjima se vidi koliko skener ipak jako zrači i da je dijagnostika koja se restrktivno određuje, kad ne može ništa drugo...
Goje, ti još nisi shvatio koliko sam ja pametan dečko?Уууу браво за Вокса! Мало је непрецизно али признаје се. Заправо, чаршав се сецка на много делића, који се деле верујућем бугарском народу, који чека у огромним редовима да би дошао до те драгоцености. То парче се затим ставља на породичну трпезу да би сви укућани били здрави и благословени.
Додатна занимљивост је да светом краљу недостају глава и рука, као и да бугарска и српска црква већ 50 година преговарају о томе које преостале делове ће српска црква да добије назад, а који остају у Софији. Ако се договоре, вероватно би се ти "наши" остаци изложили у Бањској.
Ne ljubomoriši... Mada, nisi ni ti loš i mogu ti reći da si me pozitivno iznenadio sa pitanjem o Karteru...Jesi pametan da shvatiš da je tvoj red da postaviš pitanje?
Ovo je onaj kao kompliment koji u stvari sluzi da uvalis nekomMada, nisi ni ti loš i mogu ti reći da si me pozitivno iznenadio sa pitanjem o Karteru...