Šta je novo?

Forumski kviz

pa logično da će atlantik, kad drugom stranom ima bar duplo manje do njujorka.

Vrlo interesantno pitanje. Kada putuje iz Njujorka, leti uglavnom preko Atlantika. A kada leti iz Singapura, Vikipedija kaze da zna cesto i da leti preko Pacifika zbog povoljnog vetra i stednje goriva/vremena.
Bas sam sad proverio, na flight radaru: trenutni let iz Njujorka SQ23 ide preko Atlantika, a iz Singapura SQ24 preko Pacifika.

Имао сам једну феноменалну размену мишљења са старијим инжењером, који је тврдио да Земља никако не може бити сфера, јер сви на наопакој страни би спали са ње. Ултимативни доказ за своју тврдњу види у "чињеници" да не постоје летови преко јужног пола. Ту проналази и надахнуће за своју теорију по којој Земља има облик чега?

A sta, negiraju postojanje Juznog pola ili sta? Mislim, evo, zemlja je ravna, sto ne moze da se leti preko Juznog pola? To je samo teritorija na ravnoj ploci. Preblizu je ivice pa ce propasti avion u provaliju ako pridje tamo?

Он мисли да је облик Земље калота, односно полулопта, и да не постоји јужни пол, и до таквог закључка је дошао потпуно самостално, када је почео да размишља о томе зашто авиони не лете тамо доле.

Имао сам једну феноменалну размену мишљења са старијим инжењером, који је тврдио да Земља никако не може бити сфера, јер сви на наопакој страни би спали са ње. Ултимативни доказ за своју тврдњу види у "чињеници" да не постоје летови преко јужног пола. Ту проналази и надахнуће за своју теорију по којој Земља има облик чега?
Molim te reci mi cega je inzenjer, koja grana.

Ajmo jedno pitanje ovako random.

Zašto je gotovo kompletna Šri lanka ostala bez struje pre nekoliko dana?

Исто као и код нас - због мајмуна.

1739343389638.png

Ко је био Бил Хикс?

Подразумева се да предметна институција не би требало да узме учешћа у одговарању на ово питање.

Nemam inspiraciju za pitanje, tako da prepustam prvom koji naleti.

koji glumac je rodjen u kragujevcu a umro tako sto je imao izliv krvi u mozak na bini?

Vrh