Šta je novo?

Forumski kviz

Искрено се нисам питао, а сад си ме заинтересовао. Најлакше би ми било да сазнам тако што ћеш ти то да ми сажваћеш.

Hoću, vrlo ukratko. Glasa predstavnički dom i to po novom sazivu posle izbora, ali bira samo predsednika, dok Senat bira potpredsednika, tako da je moguće da rotiraju potpredsednike i imaju svojevrsnu kohabitaciju na poziciji predsednik-potpredsednik 🙂

2010. godine sam narucio Canon 1D od nekog amerikanca (Ebay). Kada sam ga dobio, na kartici su ostale slike kada je bivsi vlasnik-profesionalni fotoreporter slikao Obamu, te 2008. godine :)

Prilozi

• FEDD9540.JPG
    FEDD9540.JPG
    193,6 KB · Pregleda: 35
  • FEDD9544.JPG
    FEDD9544.JPG
    136,2 KB · Pregleda: 37
  • FEDD9543.JPG
    FEDD9543.JPG
    180,9 KB · Pregleda: 35
Hoću, vrlo ukratko. Glasa predstavnički dom i to po novom sazivu posle izbora, ali bira samo predsednika, dok Senat bira potpredsednika, tako da je moguće da rotiraju potpredsednike i imaju svojevrsnu kohabitaciju na poziciji predsednik-potpredsednik 🙂

Samo da dodam, predstavnički dom ne bira predsednika prostom većinom od 435 članova, nego ga/je biraju delegacije saveznih država. Npr. Alabama ima 7 predstavnika i ako 5 njih glasa za jednog kandidata, taj kandidat ima glas Alabame i tako za svaku državu posebno, najmanje 26.

@1111 Uhvatio sam malo na pinku onu preambicioznu cirkusantkinju... transfer blama na toliko nivoa... Prvo je zakasnila pa nije mogla da uđe sa ekipom, kaže kasnio voz. Onda se ispred motala, smarala prolaznike. Nivo engleskog i kvalitet pitanja, kao usput pokupljena sa ulice i nespremno ugurana tamo, pa šta se desi... Prosto svako bi se snašao za toliko. Bez plana, bez ideje... što se kaže da dupe vidi put. Eto, za toliko su otišli u Ameriku. Malo se prošvrćkaju i naprave 'program'.

Žali bože izdate vize i tolikog puta i umirućeg novinarstva. Ali Mitrović baš to i hoće. Šalje snažnu poruku da može svako, koga ja odaberem, da radi posao. A kvaliteti vas ostalih su nebitni. Vi ste nule.

Ма пусти Гренела, реци нам ти одговор за ове кучиће, очигледно нико не зна, па настави са квизом. :)

Evo hint, lakse da bude:
Ako bi se taj pas fizicki sukobio s stafordom, nemackim ovcarom, rotvajlerom ili dobermanom, izgubio bi. A po inteligenciji bi ih dobio u svim aspektima :)

Imas cast :) drugar je setao tog psa po gradu dok se zabavljao s bivsom ribom iz Spanije :)
Tad sam i prvi put cuo za tu rasu
Ime dobijeno po dolini Border, a koliji su inace razliciti

Никад чуо ни за колија, ни Пиндостан, али љубитељ сам необичних термина. Капирам да је у питању турски назив за неку државу, или територију.

Tačno je i jedno i drugo, ali samo kao etimologija izraza.

@GOJE na dobrom putu, ali nije turski i nije zvaničan naziv.

Pindostan.. neka regija Indije prema Pakistanu poput Utar Pradesha? @Defke je bio u Bangaloru, mozda zna :)

Samo da se ispravim vezano za svoje prethodno pitanje, da Florida i Ohajo nisu neko vreme kolebljive države. 🙂 Za Floridu se odmah znalo da pripada Trampu, a i Ohio je crven.

Bilo je zanimljivo juče pratiti kako Kamala ima sve manje opcija za prolaz.

Evo ovde imate jako dobru interaktivnu mapu izbora 2024, pa možete da klikćete, zumirate svaki county i čitate rezultete, kao na Fox-u 🙂

Srušio je plavi zid, obrnuo Pensilvaniju, Viskonsin, Džordžiju u kojima je Bajden pobedio 2020. Ubedljiva pobeda.

Činjenica je da je kao predsednik nepredvidiv, kao privatnik gramziv ali nije podržao bombarodvanje SRJ, preživeo je atentat, borio se odmah dalje i zaslužena pobeda.

@Noki
Bio sam skeptican dok mi je drugar iz Cikaga pisao kako je korona mnogim Amerima otvorila oci. Shvatili da su se zeznuli sto su glasali Bajdena. Plus rat u Ukr, ne zele da finansiraju to. Zele da gledaju sebe, da zive bolje. Plus im pun kofer Woke kulture. Mislim da ce Republikanci uzeti i sledece izbore (Vens), a nase je da iskoristimo priliku i ako mozemo da obezbedimo opstanak Srba na Kosovu, eventualno oslobadjanje (tesko) u narednih 8 godina.

Ubedljivo su dobili Republikanci. U mnogim drzavama su podigli i procenat, tamo gde nisu po 30-40 god dobili.
Osamdesetih je Kalifornija bila za Regana.

P.s. vidi kako se kralo u Cali:

Imaju i oni svoju armiju botova i sendvicara :)

Poslednja izmena:
Vrh