Šta je novo?

Forumski kviz

Da. Neki kažu i da i nije moralo da se ruši.
Sokolski dom u Užicu.

Evo još jedno fudbalsko. Koji derbi u Engleskoj se naziva War of the Roses?

Pomoć. Za oba kluba su igrali između ostalih Gordon Strahan, Alan Smit i Li Šarp. :)

Namerno sam njega ostavio jer ih ima dvojica 😄

Ali ako je na severoistok, onda je MUTD.

Problem je sto su u tom delu Engleske svi komsije 🤣 Prakticno su se svi vec i spojili i mogli bi svi da budu jedan grad, a klubova odatle koliko hoces.

Veliki je grad, poznat klub. :) Evo poslednja pomoć - Vidićev partner na štoperu u Mančesteru je igrao za taj klub, kao i jedan Australijanac koji je dao gol za Kroaciju protiv Partizana.

Nakon što je primio nagradu od UEFA-a, Kantona je svoj govor započeo ovim citatom:

,,Što su muve za obesne dečake, to smo mi za bogove: ubijaju nas oni iz zabave".

Šta zajedničko imaju naslov ove tragedije, iz koje je Kantona citirao ovu rečenicu, i sam Kantona?

Nakon što je primio nagradu od UEFA-a, Kantona je svoj govor započeo ovim citatom:

,,Što su muve za obesne dečake, to smo mi za bogove: ubijaju nas oni iz zabave".

Šta zajedničko imaju naslov ove tragedije, iz koje je Kantona citirao ovu rečenicu, i sam Kantona?
Hint?

1000004625.jpg

Drugi deo je tačan, Kantonin nadimak je Kralj Erik (King Eric), ali nije Kralj Ričard nego Kralj ... (isto Šekspir)?

Jeste. Cestitam!

Kantonin nadimak je King Eric (Kralj Erik), a citirao je Sekspirovu dramu King Lear (Kralj Lir).

Hteo sam da kazem da se dogovorite ko ce da postavi sledece jer je Sivi ipak doprineo vise dolasku do tacnog odgovora, a ti si lepo u stilu Halanda to finisirao, ali, eto, ti si prepustio Sivom da pita, tako da, mirna Backa.

Vrh