Šta je novo?

Forum, sajt - sugestije, primedbe, pitanja

Ima li slika starog foruma, vec sam zaboravio kako je izgledao 🤣
Имам ја позамашну архиву са занимљивим постовима, твојих је прилично, али јавно не дам :ROFLMAO:
Леп форум, баш баш леп.
Дођох, видех, похвалих, одох.
Још ако успем да оставим једну музичку нумеру бићу срећна као Џон Боснић. :д
 
Mogu neke majice da se naprave da se pazare? Prolazi vreme nosenja sala 🤣
 
Fina je ideja ali bi majice ostale u formi poklona a ne proizvoda za prodaju. Ukoliko ima raspoloženih forumaša koji bi pripremili vizuelno rešenje mogli bi napraviti majice za kolekciju proleće-leto 2022. :)
 
Otvorena je tema "Stara zdanja" u podforumu "Regionalni razvoj" ?!
Ona bi više odgovarala u podforumu "Relax" ili nekom drugom.

 
Probe

768 x 1024.jpg


1024  x  1365.jpg


1500 x 2000.jpg


768 x 1024.jpg


1024  x  1365.jpg


1500 x 2000.jpg
 
Poslednja izmena:
Ne postoji ograničenje u dimenzijama izvorne fotografije koja se može postaviti na forum ali forum odradi resize na 1350x900pix.
 
Hvala. Hteo sam da saznam zaista precizno formulisano pravilo za resize pošto mi je dosadilo da kod nestandardnih formata obično ispadne nešto drugo od onoga što sam očekivao. Naprimer portret i landscape orjentacije slika izgledaju kao da nisu smanjene u istoj meri, pa je lista slika vizuelno "neuredna", tj neporavnata po desnoj ivici, itd. Po ovome gore izgleda da je ovako:

Odnos širine i visine pri slanju nije bitan, ali se na rezultujućoj slici ne može videti rezolucija po širini veća od 1350, niti se može videti rezolucija po visini veća od 900. Ni jedna dimenzija konačne slike neće biti veća od tih granica, tj skalira se tako da originalni odnos širine i visine ostane isti, a da kompletna slika istovremeno cela bude vidljiva u prozoru dimenzija 1350x900.
 
Praktično uputstvo. Tamo gde je bitna rezolucija i za slike standardnog odnosa stranica 4:3 ili 3:4 nema smisla slati slike veće od:

Landscape orjentacija: 1350 x 900 piksela
Portrait orjentacija: 675 x 900 piksela

Naravno da ih možete slati, ali neće biti vidljive u originalnoj rezoluciji.
Ako morate da prikažete sliku koja je nečitljiva sa tolikim brojem piksela, kao što su recimo mape ili nešto slično sa puno detalja, tražite eksterni hosting.
 
Predlog da se tema Makete preimenuje u Makete gradskog prevoza, a da se napravi nova tema Makete građevina, gde bi se postavljale makete građevina, da ne bude i jedno i drugo u istoj temi, kao što je trenutno slučaj sa fotografijama koje postavlja @Вожд .

Predlog da se teme Da li reciklirate, Reciklaža i Reciklaža - Sortiranje otpada i nove tehnologije spoje u jednu temu.

Predlog da se tema Gradska flora - Beogradski parkovi i zelenilo spoji sa temom Parkovi.

Predlog da se tema Zelenilo top preimenuje u Hajd park i Senjak i prebaci u Gradski život i vesti.

Predlog da se naziv teme Zelena akcija dopuni u Zelena akcija (sadnja bašte).
 
Jel moze da se otkljuca tema Teorija i praksa modernog (ne)funkcionosanja drustva? 😄

Rat u Ukrajini vise nije interesantna tema (a i da jeste, skapirali smo, necemo o tome na BB), a za nase izbore imamo posebnu temu. Ali ono sto je uvek aktuelno su korporativne zlobe i pokvarenstine, a tu ima nepresusnih izvora materijala koji bi mogli da se okace na doticnu temu :D
 
Predlog da se tema Makete preimenuje u Makete gradskog prevoza, a da se napravi nova tema Makete građevina, gde bi se postavljale makete građevina, da ne bude i jedno i drugo u istoj temi, kao što je trenutno slučaj sa fotografijama koje postavlja @Вожд . - Sređeno

Predlog da se teme Da li reciklirate, Reciklaža i Reciklaža - Sortiranje otpada i nove tehnologije spoje u jednu temu. - Sređeno

Predlog da se tema Gradska flora - Beogradski parkovi i zelenilo spoji sa temom Parkovi. - Sređeno

Predlog da se tema Zelenilo top preimenuje u Hajd park i Senjak i prebaci u Gradski život i vesti. - Sređeno ali ostaje u okviru postojećeg podforuma

Predlog da se naziv teme Zelena akcija dopuni u Zelena akcija (sadnja bašte). - Neka ostane sadašnji naziv teme

@Bender Rodriguez neka za sada tema ostane zaključana ;)
 
@Igor
Da li je otvorena tema Makete građevina i gde? Nema mnogo stvari koje bi iz teme u delu gradskog prevoza trebalo da se prebace u tu novu temu.
 
Upravo zato nije otvorena tema samo je postojeća preimenovana.
 
Nije mi baš najjasnije u čemu je problem, ali nema veze.
Što se tiče teme o Senjaku i Hajd parku, samo da dodam da si je iz Zelenog foruma prebacio u Gradski život i vesti, iako si napisao da si samo preimenovao temu.
 
Zaboravio sam da izmenim poruku u citatu pošto sam prebacio temu :)
 
To već postoji. U gornjem desnom uglu postoji ikonica sa papirom i preko njega lupa, gde pored piše "pregled" ili "preview". Kada klikneš na to, vidiš kako ti izgleda otkucan post.
 
Top vam je ovo novo sve, citiranje i postavljanje slika je mnogo lakše, a trigerovalo me da pohvalim što ima i mračna tema, mnogo lepo 😊
 
Hvala Laki, lepo je videti te online. :gobb:
 
Predlog da se dopuni naziv teme "Zaprašivanje komaraca i gundelji" u "Zaprašivanje komaraca, suzbijanje krpelja i ostalih štetnih insekata"
 
Zna li neko da li se može promeniti username na forumu i ako da, kako to da uradim? 😕
 
U principu nije moguće menjati korisničko ime na forumu. Bilo je u par navrata sitnijih izmena ali ništa što bi unosilo zabunu ili remetilo tok diskusije.
 
Vrh