Šta je novo?

Forum, sajt - sugestije, primedbe, pitanja

Moja greška, izvinite.
Sad kad si ovo napisao proverio sam i video da mi je u auto detectu bilo russian umesto universal. Izvini i hvala što si me rešio muka da stalno ručno menjam enkoding

Smajlija imas koliko hoces samo moras da ides na "post reply" (dole desno)

Proradio je i novi forum :D A sačuvane su privatne poruke tako da je relativno kul.. :kafa:

У ком смислу компресовано, делује ваљда ок?

Ma ne, sad je OK. Proverio sam. Jutrso kad sam nesto gledao, bila je cudna kad se citirala.. :)

:gobb: :dil: :bash: :lool: :laugh: :kafa: :blah: :vops: :shok: :rant: :notok: :kk: :rolleyes: :mad: :lol: :/ :cool: :D :o ;) :p :( :| :)

Još smajlija!

Nesto cudno mi se desilo sada. Na glavnoj stranici foruma mi je obelezio sekcije koje imaju nove poruke medjutim kada udjem u njih nijedan topic nije poplaveo da me obavesti koje teme imaju nove poruke.

Meni još čudnije: forum je hteo da otvori pop-up koji je vodio na neku stranu koju mozila označava kao opasnu...

Михаило":1zpfsx06 je napisao(la):
Meni još čudnije: forum je hteo da otvori pop-up koji je vodio na neku stranu koju mozila označava kao opasnu...
Za ovo prvi put čujem, pristupao sam ovom forumu sa više mašina i sa različitim browserima i nije se ništa dešavalo, možda je popup bio otpadak od nekog virusa? Bi mogao precizniji da budeš?

shmeksi":2rqfen3c je napisao(la):
Nesto cudno mi se desilo sada. Na glavnoj stranici foruma mi je obelezio sekcije koje imaju nove poruke medjutim kada udjem u njih nijedan topic nije poplaveo da me obavesti koje teme imaju nove poruke.
Ako otvoriš glavnu sekciju, sačekaš tipa 5 min (recimo da spremiš kaficu), pa uđeš u subforume onda će ti markira threadove kao pročitane, ovaj forum radi kod ovoga na principu vremena a ne preko kolačiča (cookies) kao forumi tipa invision itd.

Da li je moguce da se za last post, napravi datum koji ima prvo dan, mesec pa onda godinu..veoma je zbunjujuce ovako kako jeste..ne mogu lepo da pratim..sta ostali misle? ako vecini odgovara prvo da vide godinu itd..onda ok. nista..

ivana-bg":12ow9quw je napisao(la):
Da li je moguce da se za last post, napravi datum koji ima prvo dan, mesec pa onda godinu..veoma je zbunjujuce ovako kako jeste..ne mogu lepo da pratim..sta ostali misle? ako vecini odgovara prvo da vide godinu itd..onda ok. nista..
Nisam previše obraćao pažnju na ovo, pa sam sada promenio da prikazuje umesto 2008-10-09 u 9-Oct-08 deluje dosta preglednije :)

Steva":h1lkjzrm je napisao(la):
Михаило":h1lkjzrm je napisao(la):
Za ovo prvi put čujem, pristupao sam ovom forumu sa više mašina i sa različitim browserima i nije se ništa dešavalo, možda je popup bio otpadak od nekog virusa? Bi mogao precizniji da budeš?
To se desilo samo jednom, i kad se desilo, pokušao sam ponovo da ponovim istu radnju, tj klik na isti link, ali je sve bilo normalno. Ne sećam se da li sam tu stranu ponovo učitao pre ponovnog pokušaja.
U glavnom, ono što se desilo je da je FF (3.0.1) je prikazao Notification bar u kome je stajalo "Beobuild.net tryed to open a pop-up bla, bla". Pošto znam da bb ne otvara popup-ove, pretpostavio sam da je neki virus uleteo na server, ali sam ipak hteo da vidim o čemu se radi (zaštićen sam na svim poljima pa me ne plaše napasti :D ), pa sam dozvolio ff-u da otvori stranu i dobio obaveštenje da je ta strana opasna jer sadrži opasan softver... Dalje nisam išao jer mi je bilo jasno o čemu se radi. E, sad, da li je virus zalutao kod mene na komp ili na server, stvarno ne znam, slično mi se nije ponovilo niti je av prijavio bilo šta...

2 male primedbe:
1. Zasto jos uvek stoji link za stranicu "Pitanja i odgovori u vezi grada" kad ona vise ne postoji? (Inace, pravilno je "Pitanja i odgovori u vezi SA GRADOM);
2. U meniju je pola stvari na srpskom, a pola na engleskom, a pritom nisu iste stvari pa da su prevedene; i jos nesto, postoji link "Rules" i "Pravilnik diskusija" a u oba slucaja tekst Pravilnika je na srpskom.

Goldstein":2gf0e1tt je napisao(la):
2 male primedbe:
1. Zasto jos uvek stoji link za stranicu "Pitanja i odgovori u vezi grada" kad ona vise ne postoji? (Inace, pravilno je "Pitanja i odgovori u vezi SA GRADOM);
Primedba je apsolutno na mestu, sve je ispravljeno. Kada sam prebacivao server sa beobuild.net na beobuild.rs, zaboravio sam da osvežim linkove.

2. U meniju je pola stvari na srpskom, a pola na engleskom, a pritom nisu iste stvari pa da su prevedene; i jos nesto, postoji link "Rules" i "Pravilnik diskusija" a u oba slucaja tekst Pravilnika je na srpskom.
Jednostavno, 99,9999999% korisnika foruma priča srpski pa je i pravilnik na srpskom jeziku. Dosada nisam našao dobre prevode foruma na srpskom pa ih nisam ni stavljao, naime prevodi koji postoje prevode samo određene delove foruma a ne i neke ključne stvari (npr formu za postavljanje poruka, sistem privatnih poruka i slično). Da sam prevedem sve to nemam vremena posto je to dosta težak i dugotrajan posao :)

Zasto je video o delu obilaznice okacen na youtube, a ne na stari dobri vimeo?

shmeksi":dbqndc6g je napisao(la):
Zasto je video o delu obilaznice okacen na youtube, a ne na stari dobri vimeo?
Zato sto je postavljen u saradnji mts-monda a mondo hostuje snimke na youtubeu. BB originalni snimci idu 99% na vimeo ;)

Vrh