Pa i ja pričam o tim praktičnim koracima, gde bukvalno sve što ti navodiš može da se smesti u jednu jedinu zgradu, koliko god ti to čudno i nelogično delovalo. A samo sam se nadovezao na tvoju konstataciju vezano za gradski prevoz.
E brate SRBO , Ne znam na osnovu čega si baš našao da Gradsku opštinu Čukarica navedeš kao svetli primer, ali ona to ni po kom kriterijumu nije i ne može biti nikada.SRBO":2fyfcqdu je napisao(la):Тренутни систем градских општина (и насеља) више везе с животом нема, малтене ни једна није функционално заокружена област сем можда Чукарице. Е сад ту постоји главна дилема, да ли укинути све централне општине, тј ужа градска област се претвара у једну велику општину, или не.
Пошто сам више фан дељења не по броју становника него по географији и економској функцији, ја сам највише за ту опцију, али не мора.
Значи ај рецимо укидају се централне општине, отприлике све до осам километара удаљености ваздушном линијом од центра спада у ту унифицирану општину Београд. А периферни али не нужно и приградски добијају своју општину