Šta je novo?

Falkensteiner - Blok 11a - [ Hotel Poslovni objekat | 24 200kvm ]

Dobar je projekt samo mi je krivo da toranj nije visi. Da li neko zna da li su ih nasi pametni urbanisti ogranicavali? Hajmo neku vertikalu na tom Novom Beogradu, ljudi! Cak mi se cini da bi ovaj toranj bio puno bolji od Kempinskog koji mi je predebeo a i oblogom ne bas najsrecnije uklopljen u "Jugoslaviju" (mada bi ga ja i takvog podrzao da se izgradi). Ovi imaju kvalitetan projekat/ideju i steta je da se toranj malo jos ne uzdigne.

Archangel":1suvldex je napisao(la):
Ja da sam Japanac u BG-u bi se povukao i u sred Botaničke bašte bih napravio neku mini palatau iz Kjoto perioda sa sve jezercima veštačkim okružen trešnjama :lol:
Isto to samo umesto one nesretne zgrade urbanistickog zavoda,u istom je bloku :) Em bi prosirio botanicku bastu,em bi taj portal ka paklu bio uklonjen.

LOL sad primetih da je samo u Beogradu prosla kriza. U ostalim delovima Srbije nikad nije ni prosla,sto se tice izgradnje i ulaganja.

јапанска амбасада треба да се гради на ограђеном плацу који се налази између плаца бивше кинеске амбасаде, нових жутих зграда, старе стамбене коцкице и полигона за полагање возачких испита. тренутно нема никаквих активности.

a sta ce biti sa onim malim zgradicama od energoprojekta i muzickom skolom hoce li se to rusiti?

U prolazu sam pre par dana svratio do gradilista i video da se radovi na temeljima rade samo u delu blize EP-u tacnije gde i treba da bude hotel dok je deo prema jubcu samo poravnat i nema daljih radova makar za sada. Inace mozemo uskoro ocekivati raspisivanje konkursa za deo iza stambenih zgrada imperial gradnje tj gde se sada nalaze barake.

Nadam se da ce uslovi konkursa podrazumevati vecu spratnost.Ceo blok vapi za tim.

Ivan Pavicevis iz Imperial gradnje je rekao da ce ovaj blok imati kvadraturu preko 200 hiljada m2 i da ce u buducnosti biti najatraktivniji blok.

Falkensteiner (hotel i poslovni objekat) = 24.200
VIG PLAZA = 22.000
MAXIMA CENTER = 42 000
Banca Intesa = 33.000

Ukupno: 121 200 m2

view_image.php

Znaci treba izgraditi jos minimum 80 000 m2 na parceli kineske ambasade (i pored nje) i iza stambenih zgrada imperial gradnje.

Znaci slobodno se moze izgraditi kula :vops: Sta vise moze skoro 3 Avaz Twist Towera! (najvisi toranj na Balkanu)!

Cenim da je nombre pre svega mislio na odnos visina - kvadratuea kod tog ,nadasve odvratnog tornja.

nombre":3bwmyc3s je napisao(la):
Ivan Pavicevis iz Imperial gradnje je rekao da ce ovaj blok imati kvadraturu preko 200 hiljada m2 i da ce u buducnosti biti najatraktivniji blok.

Falkensteiner (hotel i poslovni objekat) = 24.200
VIG PLAZA = 22.000
MAXIMA CENTER = 42 000
Banca Intesa = 33.000

Ukupno: 121 200 m2

http://www.imperialgradnja.com/view_image.php?id=740&cache=sr

Znaci treba izgraditi jos minimum 80 000 m2 na parceli kineske ambasade (i pored nje) i iza stambenih zgrada imperial gradnje.

Znaci slobodno se moze izgraditi kula :vops: Sta vise moze skoro 3 Avaz Twist Towera! (najvisi toranj na Balkanu)!
Dajte bre ljudi neku vertikalu!

Johnest_Hon":q19n0cf4 je napisao(la):
Nama je horizontala prirodan polozaj! :)
Pa izgleda! :D

Da jednostavno zahrces od dosade gledajuci panoramu Novog Beograda. :rolleyes:

Nista osim Geneksove kule i starog CK da malo razbije monotoniju, uz kulu na Gardosu u dalekoj daljini. Znaci imamo nesto iz 60tih i nesto iz 70tih, i nesto sto su Madjari gradili pre dva veka. U necemu sto se zove NOVI Beograd... :rant:

08. april 2011.

Oglas o prikupljanju ponuda

za davanje u zakup neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini radi izgradnje objekata za komercijalne sadržaje i stambenu namenu u Bloku 11a, u Novom Beogradu

http://beoland.com/oglasi/110408_Oglas1.pdf

Imate i sliku,u pitanju je plac ka ulici Tresnjinog Cveta

Ispravka nije plac ka ulici Tresnjinog cveta vec ono sto sam skoro spomenuo kao najavu bas ovog tendera a to je deo kod baraka ;)

Hvala na ispravci.Onda pogresno protumacih slicicu u tom pdf-u.

I meni se kao Vucku ucinilo da je plac ka ulici Tresnjing Cveta , gledajuci sliku iz linka ne vidimo koji bi drugi mogao biti?

Izvinjavam se Vucku i Pegasusu i ostalim forumasima na pogresnoj proceni imajuci u vidu info koji inace imam a to je da sledi tender i za parcelu koju sam spomenuo a to su barake pored energoprojektove zgrade iza stambenog dela Vig plaze. Raspisani tender koji je Vucko postavio tice se parcele na kojoj se nalazila kineska ambasada.

kako bi se iskupio za pogresnu procenu napravio sam prikaz plana iz tendera uklopljen sa google mapom

clip2pk.jpg

Jbš mi mater, meni je ovaj blok odvratan! Sve nešto natrpano, možda će biti lepše kad se sve izgradi, ali mi smrdi na nafuranost a sprčenost novijih blokova kod Arene.

Kineski kulturni centar na mestu srušene ambasade
Beta | 07. 05. 2011. - 13:19h | Foto: D. Milenković | Komentara: 2

Kineski ambasador Vei Đinhua rekao je da Kina namerava da ne mestu gde je nekada bila ambasda te zemlje na Novom Beogradu sagradi Kulturni centar.

Na Novom Beogradu biće sagrađan Kineski kulturni centar

Ambasdor Kine Vei Đinhua, dopisnici kineskih medija iz Beograda i delegacija Udruženja novinara Srbije položili su danas vence na spomen ploču na mestu gde su pre 12 godina u NATO bombardovanju kineske ambasade ubijena tri kineska
novinara.
Ubodna testera Varo Pow
1 099 din
-31%
popust

Ambasada Kine koja je uništena u NATO bombardovanju 1999. godine nalazi se u Ulici Trešnjinog cveta na Novom Beogradu. Ruševine će uskoro zameniti veliki Kineski kulturni centar.

- Nameravamo da na ovom mestu napravimo kineski kulturni centar, s obzirom na značaj ovog mesta i značaj Srbije u našim odnosima. Dobili smo povoljnu ponudu i zajednički radimo na njenoj realizacij - rekao je Đinhua.

On je takođe rekao da mesto na kome će biti centar pokazuje da su narodi dve zemlje imali sličnu sudbinu i da su delili i dobro i loše.

- Mislim da će podizanje kulturnog centra ne samo jačati kulturnu razmenu dve zemlje već će obogatiti i kulturni život i Beograda i Srbije - kaže Vei Djinhua.

Kina, trenunto ima samo jedan kulturni centar u Evropi i to u Francuskoj.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/252389/Kineski-kulturni-centar-na-mestu-srusene-ambasade

Ovo mi je odlicna vest. To je inace i prava namena za takvo mesto. Bar po meni.

Vrh