zexland
Advanced
Odlicno izgleda ! Napokon nesto sto vredi
Кад је већ сарказам и подсмејавање очекивао сам ду буду на неком нивоу али од тебе ме ништа више не изненађује.Да се ниси толико фокусирао на тако примитивне мотиве увидео би да не кривим архитекту већ наше урбанисте.sizif":1o5rvwkc je napisao(la):Нека си ти рекао Подреки све што му мислиш. Тако му и треба кад је незналица. :kafa:
Delija":3f7y9wrj je napisao(la):Пројекат је планиран и изведен као целина а архитектура им нема ни један заједнички екемент осим избора нијансе стакла. Оба објекта засебно су заиста занимљиви али као целину их никако не могу сварити.
sizif":2u18z2ld je napisao(la):Признајем да је сарказам у мом посту можда преоштар, јер наравно да треба уважавати свако критичко мишљење. Извињавам ти се, јер је ми је жеља била да се нашалим, а не да будем саркастичан. Али овај цитат јасно демантује твоје извлачење да ниси мислио на аутора пројекта. Не мислиш, ваљда, да је Подрека одвојено пројектовао хотел, а одвојено пословни простор?
:wink:Delija":2u18z2ld je napisao(la):Иако "кула" фантастично изгеда морам да приметим да је хотел својим габаритима значајно угрожава у естетском смислу.Пројекат је планиран и изведен као целина а архитектура им нема ни један заједнички екемент осим избора нијансе стакла. Оба објекта засебно су заиста занимљиви али као целину их никако не могу сварити. Када се скину све скеле и ако једног дана изграде поред интезу то ће вероватно изгледати смисленије али да је било знања,рационалности и воље домаћих "урбаниста" могло се то све ставити у једну кулу а ефекат би био много бољи,јачи и репрезентативнији а и остало би им и доста земљишта приде.
drum1":2u18z2ld je napisao(la):ја сам сигуран да их је аутор (подрека) намерно естетски одвојио, мислим да то нема никакве везе са урбанистичким условима. и мислим да је тавко раздвајање сасвим оправдано, јер разбија тај континуитет парцела једна, парцела друга, све истих димензија и сл.. као што је неко рекао даје динамику том постору.