marrecar » 04 Okt 2021 21:02[/url]":21go1v5j]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886178#p886178:21go1v5j je napisao(la):
solecar » 04 Oct 2021 12:52 pm[/url]":21go1v5j]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886171#p886171:21go1v5j je napisao(la):
marrecar » 04 Okt 2021 12:35[/url]":21go1v5j]Mislim da je vrlo jasno da bi obavezna vakcinacija u celom svetu brzo rešila problem ili toliko usporila širenje virusa, da bi on nakon nekog vremena prestao da kruži.
:lool:
Pre bi rešila problem aktuelnih predsednika i predsednica država, kao i monarhija, i njihovih vlada i skupština...
Pa dobro, ali koje je realno rešenje sad? Ovo je očigledno začarani krug, paradoks, šta god. Imamo priču da treba ukinuti mere jer treba vratiti život u normalu. Ako se ukinu sve mere, onda to znači da će se ljudi masovno zaražavati, što je veliki zdravstveni rizik za mnoge ljude. To onda znači opterećenje na zdravstveni sistem, ali ujedno opterećenje na druge sisteme usled bolesti radnika (javni prevoz npr.). Time se takođe sprečava lečenje i drugih ljudi, kojima je pomoć istovremeno potrebna. Pa se onda traži ili zatvaranje, pooštravanje mere, vakcinacija, itd. A onda opet kreće to da se ljudi protive merama, zatvaranju i vakcinaciji. I onda sve tako u krug.
I ne, rešenje nije da se "zabrani" ljudima sa kovidom da se leče u bolnicama. Ja sam ubeđen da se rizične grupe zaista štite, sami sebe štite, ali da opet ima dobar deo onih koji to ne čine, bilo da znaju da su zdravstveno rizična grupa ili ne. A ima onda i onih koje virus teško pogodi, na potpuno iznenađenje. Ne razumem zašto bi se ikome zabranilo lečenje - pa čak ni onima koji odbijaju vakcinu.
Trudim se da ne komentarišem više ništa ovde, jer se slažem sa većinom, uključujući i suprotstavljene stavove. Samo mi nije jasno to kada se piše nešto što je u suprotnosti sa prethodnim pisanjima. Ovamo neki nisu za obaveznu vakcinaciju, ali bi da ukinu sve mere, ali onda da se zabrani lečenje (ili naplati) onima koji se nisu vakcinisali, pa će da se čuvaju, itd. Nije to uopšte normalno.
Zato kažem, lepo obavezna vakcinacija i kraj. Eto čitam za Portugal da su uspeli za kratko vreme da postignu visoku stopu vakcinacije, doduše nisam čitao detaljno kako su to uspeli. Ali moglo bi se to istražiti i primeniti na Srbiju, jer smo vrlo sličan narod.