[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=871792#p871792:1nuljshd je napisao(la):
GOJE » Sub Avg 14, 2021 10:23 pm[/url]":1nuljshd]Ja ne bih isključio nijedan scenario. Virus se sada drastično lakše prenosi i brže će doći do mnogih ugroženih. Naročito do onih koji žive u manjim mestima. Tamo je obuhvat vakcinacije mizeran.
Ipak, po gradovima je situacija obrnuta, a oni su motori svake epidemije. Rekordne brojeve zaražavanja ćemo verovatno gledati vrlo brzo, a ove važnije brojeve hospitalizacija i smrtnosti moramo pažljivo da pratimo.
Da pojasnim šta mislim pod rekordnim brojevima. Kad je broj zaraženih u pitanju, tu se jasno radi o cifri od 8,000 dnevno. Moguće je da ne dostignemo zvanično toliko, jer verujem da se dosta njih neće ni testirati.
U broju hospitalizacija se radi o cifri o 10,000 zauzetih postelja istovremeno (na samom platou talasa). Opet, i tu imamo mogućnost promene kriterijuma za prijem u bolnice. Teško je dati prognozu, ali bih se usudio da kažem da nećemo preći 5,000.
A kad je u pitanju broj preminulih dnevno, tu imamo najveći problem, zbog brutalnog trimovanja i šišanja grafikona. Jedino je Lukašenko veći kosač od ovih naših. Obzirom da smo u decembru prošle godine jamačno dostigli i 200 preminulih dnevno, potpuno sam ubeđen da ovog puta nema šanse za tako nešto.